Olejki do twarzy

Isana Night & Beauty Repair Konzentrat Serum do twarzy koncentrat upiększający

• 15 października 2024 o 21:35
    Niestety nie - uczulił mnie, spowodował wysyp niedoskonałości i przesuszył skórę
    Widzę, że nie jako jedyna uległam hype'owi tego produktu z myślą, że będzie to niewiadomo jaki cud. Tymczasem mocno się zawiodłam. Zacznę od rzeczy na plus: bardzo ładne szklane, estetyczne i eleganckie opakowanie. Bardzo dobrze działającą pipeta. Dla mnie zapach na plus podoba mi się. I to by było na tyle. Serum ma olejkową konsystencję, która u mnie kompletnie się nie wchłania. Próbowałam używać go solo, z kremem i pod serum. Wszystkie próby zakończone fiaskiem. Za każdym razem miałam rano uczucie mega wysuszonej skóry, wcale nie zregenorawanej a wręcz przeciwnie - wyglądającej po prostu gorzej. Z czasem zauważyłam, że moja skóra wygląda po prostu co raz gorzej, jakaś kaszka, więcej krostek, szary ziemisty kolor i przeuszona skóra. Uznałam, że to już koniec eksperymentów i do niego nie wracam. Serum przeznaczyłam na dekolt i tutaj sprawdza się super, skóra jest bardziej miękka i gładka.
  • 5 sierpnia 2024 o 23:05
    Zamiennik Kiehl'sa?
    Zdecydowałam się na te serum, ponieważ ogłoszone zostało zamiennikiem polecanego serum z Kiehl'sa. Nie używałam 'oryginału, więc nie mam porównania, ale zrecenzuję ten z Isany. Serum zamknięte jest w szklanej buteleczce, z ciemną szatą graficzną, nawet wygląda dosyć ekskluzywnie, elegancko. Wygodna pipetka, dzięki której można odmierzyć dokładną ilość kropli. Producent zaleca 3-4krople i ja również tak polecam - można z nim przesadzić, a formuła jest oleista i może niestety zapychać. Co do zapachu to jest lawendowy... Niektórym się spodoba, mnie odpycha. Działanie również nie jest jakieś spektakularne - po prostu dobrze nawilża jak większość produktów. Ja mam skórę tłustą i średnio mi się podoba te 'serum" - w sumie bardziej bym to nazwała olejkiem. Według mnie jest po prostu ok, ale szału nie robi. Średniak.
    Zalety:
    • opakowanie eleganckie z pipetką
    • wydajność (wystarczy kilka kropel)
    Wady:
    • lawendowy zapach
    • zwykle nawilżenie
    • bardziej forma olejku niż sera
  • 16 czerwca 2024 o 13:04
    Zamiennik serum od Kielh's?
    Serum zostało okrzyknięte zamiennikiem owianego sławą serum od marki Kielh's. Czy rzeczywiście produkt jest aż tak wyjątkowy? Moim zdaniem tak. Mam cerę mieszaną z tendencją do przetłuszczania i niedoskonałości. Pomimo tego, że moja cera jest bardzo wrażliwa a serum mocno aromatyzowane, nie zauważyłam podrażnienia - a wręcz przeciwnie, ukojenie. Jeżeli ktoś nie lubi zapachu lawendy, to z tym produktem raczej się nie polubi, bo ta nuta zapachowa się bardzo mocno wybija. • Skład: dużo prostszy od składu serum od Kielh'sa, ale opiera się na podobnych składnikach aktywnych tj. olejek z wiesiołka, lawendy, kolendry, rozmarynu, róży. Cała kompozycja skomponowana jest na nawilżającym skwalanie i innych ekstraktach. Świetne działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, nawilżające. Skład wydaje się być świetny dla cer z AZS, łuszczycą, egzemą, czy też ŁZS, o ile substancje zapachowe pozwolą na stosowanie i nie jest się uczulonym na poszczególne składniki. • Konsystencja: typowe oleiste serum. Lekko się wchłania, ale na twarzy pozostaje delikatny oleisty film. Przy wieloetapowej pielęgnacji trzeba przed nałożeniem zwilżyć twarz tonikiem, hydrolatem lub wodą termalną, bo może się lekko rolować. Nałożony pod krem nadaje mu większej oleistości i bardziej odżywczej konsystencji. • Wydajność: serum od Isana jest niesamowicie wydajne! Ogromna pojemność, którą ciężko zużyć. Mam ten produkt już około roku i zużyłam niewielką ilość - ok. 1/6. Do tego świetny stosunek ceny do ilości i jakości. • Opakowanie: tutaj mam największe ALE. Pipeta niestety się rozwala. Nie mam już czarnego plastiku na pipecie, bo odpadło (co widać na zdjęciu). Produkt jest bardzo rzadki i wycieka z pipety nawet jak się na nią nie naciska. Niestety używając tego serum wszystko jest nim ubrudzone - opakowanie produktu, umywalka, moje ubranie. • Obietnice producenta: wchłanialność produktu nie jest aż taka jak deklaruje producent, chociaż to zależy od rodzaju skóry. Regeneracja w ciągu nocy jest niesamowicie zauważalna. Używam tego serum kiedy moja cera "nie wie czego chce". Potrzebuje jednocześnie nawilżenia, ale też działania anytrądzikowego. Kiedy mam niekontrolowane wysypy niedoskonałości wystarczy, że użyję tego serum przez 1 lub 2 noce i ona wraca do normy. Dla mnie to produkt SOS. Skóra po nocy w tym serum jest przyjemnie napięta, miękka, odżywiona, widocznie zregenerowana, rozjaśniona, a wypryski są o wiele mniejsze i uspokojone. Świetne serum do stosowania od czasu do czasu. Jedyne co bym zmieniła, to konsystencję na lepiej wchłaniającą się i opakowanie, które jest bardzo trudne w użytkowaniu. • Czy wart ceny?: za taką cenę, to totalna perełka. Warto kupić żeby wypróbować, nie będzie szkoda takich pieniędzy jeżeli się nie sprawdzi.
    Zalety:
    • działanie kojąco-odżywcze
    • zapach pięknie naturalnie lawendowy
    • nieziemska pojemność i wydajność
    • zbyt duża oleistość
  • 17 maja 2024 o 6:16
    totalny średniak
    Po pierwszych kilku razach użytkowania nie byłam zachwycona i musiałam go odstawić. Zastanawiałam się czy przypadkiem to on mnie nie uczulił i nie spowodował, że na mojej twarzy pojawiły się niedoskonałości. Totalnie nie mogę znieść mocnego zapachu i konsystencji. Strasznie trudno i dziwnie mi się go rozprowadzało po twarzy. Jednak szybko się wchłania i nie pozostawia takiej tłustej poświaty. Jest wydajny, bo naprawdę trzeba niewielką ilość, aby rozprowadzić go na twarzy. Po kilku użyciach moja cera była ładnie nawilżona. Nie wiem czy to ze względu na zapach czy co, ale nie sądzę żebym wróciła do tego produktu.
  • 21 października 2023 o 1:00
    podbija efekty innych produktów, bohater drugoplanowy
    Mam mieszane uczucia co do produktu. Kupiłam go od razu gdy pojawił się w zagranicznej drogerii, jeszcze przed zobaczeniem tych wszystkich pozytywnych recenzji na tik toku. Spowodowane było to nie tylko stosunkowo niską ceną ale i też po szybkim sprawdzeniu składu, wiedziałam, że jest to tańszy zamiennik olejku z khielsa. APLIKACJA: Pompka w opakowaniu zepsuła mi się już trzeciego tygodnia używania serum. Konsystencję ma wodnistą, pomimo olejków wysoko w składzie. Wchłanianie... bardzo wolne, praktycznie nieistniejące. Muszę poczekać dobrą godzinę, dwie aby spokojnie pójść spać bez obawy o zabrudzenie powłoki poszewki. Należy uważać, by otworzone opakowanie nie spadło, bo serum może się szybko wylać z buteleczki. Wydajność ponad przeciętnie dobra, spokojnie wystarczy na ponad kwartał codziennego stosowania. DZIAŁANIE: Początkowo nie zauważyłam żadnych, musiało upłynąć trochę czasu by zauważyć różnicę pomiędzy okres jego stosowania lub nie. A te i tak nie były dla mnie wystarczająco dobre. Porzuciłam ten produkt na kilka tygodni, wracając do niego po zobaczeniu pozytywnych opinii innych. Podczas drugiej próby zaprzyjaźnienia się z kosmetykiem otrzymałam efekty podobne do pierwszej. Efekty były nie warte świeczki. Skóra była bardziej rozświetlona, koloryt wyrównany. Serum podbiło nawilżenie ale nie przyczyniło się do niej jako główny bohater nocnej rutyny. Nie zregenerowało mi skóry tak jak to obiecuje producent.
    Zalety:
    • niska cena i dostępność
    • tani zamiennik dla ciekawych droższego serum
    Wady:
    • dugo się wchłania
    • opakowanie, z którego może wylać się serum a pompka zepsuła się na początku
    • słabe efekty, raczej podbija działanie innych produktów
    • brak obiecanej regeneracji skóry

Zobacz także inne Olejki do twarzy