Maści i kremy lecznicze dla dzieci

4Organic Kajko i Kokosz, Naturalny krem do rąk dla wrażliwej, alergicznej, atopowej skóry `Cudowny lek`

• 30 maja 2024 o 15:57
    Ja go nie lubię ale dam mu dobra ocenę bo patrząc całościowo produkt nie jest zły
    Kupiłam go dla córki aby miała własny krem do rąk i poczuła się mała kobietką . Bajkowa grafika na opakowaniu mnie skusiła choć moja dziesięciolatka nie wie kto to jest Kajko i Kokosz:) Zaznaczę że mojemu dziecko krem się podoba i ona nie widzi w nim żadnych wad. Ja mając przerobione już dziesiątki tego typu produktów stwierdzam że gdyby to był mój krem to chyba bym się go pozbyła . Nie byłabym w stanie zużyć do końca. Tak naprawdę to krem powinien być super bo: 1. ma świetny skład-zawiera olej lniany, masło kakaowe masło Shea, sok z aloesu, proteiny. Wszystko to regeneruje, nawilża, ochrania i łagodzi delikatna skórę dziecka. Do tego jest to produkt wegański, cruelty free . 2. Szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy na skórze co w przypadku tego typu produktu jest ważne 3.Standardowa wydajność, wszystko uzależnione jest od częstotliwości stosowania 4.Przyjemnie nawilża skórę ,wygładza, łagodzi podrażnienia Więc co go u mnie skreśla? Zapach . Ten produkt przeznaczony jest dla skóry atopowej więc jest bezzapachowy ale tak naprawdę to dla mnie on śmierdzi. Pachnie jakoś tak mącznie, aptecznie , plastikowo, nieprzyjemnie. Dla mnie jest to tak duży minus że uprzykrza cały zabieg kremowania rąk. Odpada totalnie. Kiedy spytałam córki jak on pachnie to powiedziała że jak krem .Po innych recenzjach widzę że tylko mnie to przeszkadza. Dla mnie jest to element nie do przejścia. Pomijając ten fakt cała reszta jest na plus więc daje mu dobrą ocenę .
    Zalety:
    • Plusy
    • dziecięca grafika
    • cena -ok. 7zł
    • duża zakrętka która się nie gubi jak to ma miejsce w przypadku kremów np.Yope.
    • kremowa konsystencja
    • szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy
    Wady:
    • Minus
    • brzydki zapach
  • 22 lipca 2023 o 15:10
    Dla mnie super
    Krem jest bezzapachowy, ma świetny skład, kremową konsystencję. Szybko się wchłania i nie zostawia na skórze tłustego filmu. Przy regularnym używaniu skóra rąk wygląda na wypielęgnowaną, jest gładka i miękka w dotyku. Tubka jest poręczna, niewielka i wygodna - nie zajmuje dużo miejsca np. w torebce. Do tego wszystkiego krem jest bardzo wydajny - już niewielka ilość wystarcza na aplikację. Dla mnie same plusy, na pewno kupię ponownie.
  • 20 maja 2022 o 14:14
    Świetny dla małych i dużych - szybko się wchłania, bezzapachowy, piękna i praktyczna tubka, szkoda że tylko 50ml
    Krem kupiliśmy z synkiem - fanem komiksów. Zresztą seria z bohaterami Kajko i Kokosz nie jest obca i starszym :) Cena jest zachęcająca jak na naturalny produkt dla wrażliwców - w promocji można kupić za mniej niż 8 zł. Jedyny minus to mała objętość - 50ml. Krem jest praktycznie bezzapachowy. Ma jakiś aromat, ale tak subtelny i delikatny, że nie jesteśmy w stanie w rodzinie uzgodnić, czym pachnie :) Oprócz szaty graficznej tubki zachwyca też jej matowa faktura - bardzo przyjemna w dotyku - i poręczność. Jest malutka, doskonale mieści się w dłoni, zatem doskonała w podróży i torebce. Zakrętka jest odkręcana. Końcówka pierwotnie zabezpieczona aluminiową folią. Krem jest biały, lekko leisty, lekki, dobrze się rozsmarowuje, doskonale i szybko się wchłania. Zostawia leciutki odżywczy film, oczywiście w zależności od stanu skóry. Nie tłuści. U mojego syna na początku praktycznie znikał, ale po miesiącu regularnego stosowania już nie musiał wchłaniać się w 100%, bo skóra wyraźnie się zmiękczyła i przestała być przesuszona. Jedyny minus to mała objętość produktu, ale i tak z całego serca polecamy. Dzięki temu kremowi dzieci na pewno się nie zrażą do pielęgnacji dłoni. Szkoda tylko że jest zalecany powyżej 3 roku życia. Na pewno wypróbujemy inne produkty z tej serii. Polski producent cieszy.
    Zalety:
    • szybka wchłanialność
    • natychmiastowe nawilżenie i odżywienie
    • długotrwałe rezultaty
    • nie tłuści
    • praktycznie bezzapachowy
    • świetny wzór tubki
    • praktyczny na podróż i do torebki - mała tubka, szczelne zamknięcie - zakrętka
    • ciekawa grafika i faktura opakowania
    • 99% składników pochodzenia naturalnego
    • produkt wegański i hipoalergiczny
    • cena vs jakość
    • PAO 6 m-cy
    Wady:
    • mała objętość - 50ml