Serum do twarzy

Eveline Serum shot 15% niacynamid niedoskonałości 30 ml
Eveline Serum shot 15% niacynamid niedoskonałości 30 ml

• 22 marca 2025 o 16:46
    Calkiem fajne
    Mam mieszane cere z tlusta strefa T, moje pory sa rozszerzone z widocznymi wloknami lojowymi. Kosmetyk zakupilam, poniewaz chcialam wyprobowac cos w miare taniego z niacynamidem, ktory czesto jest polecany przy takich problemach i musze przyznac, ze spodobal mi sie. Serum jest dosc geste, rozprowadza sie dobrze na skorze i dosc szybko sie wchlania. Na pewno pomoglo mi w redukcji sebum i ogolnie pory wygladaly po nim lepiej. Z tymi niedoskonalosciami bywalo roznie - niacynamid ogolnie slynie z tego, ze moze spowodowac u kogos wysyp lub po prostu mu nie sluzyc. Osobiscie nie zauwazylam, zeby serum pomoglo mi z wypryskami, ale bardziej zalezalo mi na porach i ogolnie strefie T. Jedyne, do czego moge sie przyczepic, to male, ostre drobinki, ktore to serum zawiera. Mialy chyba posluzyc tu jako mikro peeling, ale takich mechanicznych nie powinno robic sie codziennie, a juz zwlaszcza takimi twardymi drobinkami. Mysle, ze serum spokojnie obyloby sie bez nich. Mysle, ze jeszcze do niego wroce.
    Meg_xxx
    12 grudnia 2024 o 22:54
    Poprawne :)
    Serum Eveline Cosmetics Face Therapy Professional jest produktem, który zwrócił moją uwagę dzięki wysokiej zawartości składników aktywnych, takich jak 15% niacynamid, cynk i kwas salicylowy. Jako osoba z cerą mieszaną, w kierunku do suchej, często szukam preparatów, które skutecznie radzą sobie z niedoskonałościami, ale nie przesuszają skóry. Serum to obiecuje działać na problemy skórne, takie jak zanieczyszczenia, niedoskonałości i nierówny koloryt, jednocześnie dbając o odpowiednie nawilżenie i regenerację. Po kilku miesiącach stosowania postanowiłam podzielić się swoją opinią na temat tego produktu, oceniając go pod kątem skuteczności, działania na skórę, składu oraz ogólnej jakości. Serum Eveline Cosmetics to produkt, który ma na celu walkę z niedoskonałościami cery, poprawę jej kondycji i wyrównanie kolorytu skóry. Jego głównym atutem jest połączenie kilku aktywnych składników, które razem tworzą formułę, która powinna odpowiadać na potrzeby skóry problematycznej, ale także wrażliwej i suchej. Składniki aktywne i ich działanie: 1. Niacynamid (15%) – Niacynamid, czyli witamina B3, to jeden z kluczowych składników tego serum. Znany jest ze swoich właściwości przeciwzapalnych, redukujących zaczerwienienia i przebarwienia. Pomaga w regulowaniu produkcji sebum, co jest istotne dla skóry tłustej i mieszanej, jednocześnie nie przesuszając skóry. Niacynamid wspomaga również poprawę struktury skóry, zmniejszając widoczność porów, a także ma działanie przeciwstarzeniowe, poprawiając elastyczność i jędrność skóry. Jego wysoka koncentracja (15%) jest znaczącym atutem, ponieważ pozwala na szybkie zauważenie efektów w postaci zredukowanych niedoskonałości i wyrównanego kolorytu. 2. Cynk – Cynk to składnik o silnych właściwościach przeciwzapalnych i antybakteryjnych, co sprawia, że jest idealnym wyborem dla osób borykających się z trądzikiem i innymi niedoskonałościami skóry. Cynk reguluje wydzielanie sebum, co jest szczególnie przydatne w pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej. Dodatkowo ma działanie łagodzące i wspomaga procesy gojenia skóry. 3. Kwas salicylowy – Kwas salicylowy to składnik z grupy beta-hydroksykwasów (BHA), który penetruje pory skóry, pomagając w oczyszczaniu ich z nadmiaru sebum, martwych komórek skóry oraz innych zanieczyszczeń. Działa złuszczająco, co pozwala na usunięcie martwego naskórka i zapobiega powstawaniu nowych zaskórników. Kwas salicylowy działa również przeciwzapalnie, co ma pozytywny wpływ na cerę skłonną do wyprysków. Działanie serum na moją skórę: Po kilku tygodniach stosowania serum mogę stwierdzić, że produkt rzeczywiście spełnia swoje zadanie w zakresie poprawy kondycji cery. Serum dobrze się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze, co jest dużym plusem, zwłaszcza w przypadku skóry mieszanej. Na początku zauważyłam lekkie przesuszenie w okolicach policzków, co jest typowe w przypadku produktów z kwasem salicylowym. Z czasem skóra przyzwyczaiła się do formuły, a przesuszenie ustąpiło. Co istotne, serum skutecznie pomaga w walce z niedoskonałościami. Po kilku dniach stosowania zauważyłam mniejszą ilość zaskórników oraz mniejsze widoczność wyprysków. Serum działa łagodnie, ale skutecznie, nie powodując podrażnień ani zaczerwienienia, co dla mojej skóry jest dużym plusem. Równocześnie serum nie przesusza skóry, co bywa problematyczne w przypadku innych preparatów na niedoskonałości. Działa delikatnie, ale efektywnie, więc nie jest to produkt, który wymaga stosowania tylko na określony czas lub w sezonie zimowym. Dzięki niacynamidowi skóra staje się bardziej ujednolicona, a przebarwienia powoli zaczynają blednąć. Eveline Cosmetics Face Therapy Professional, Serum Shot, Serum na niedoskonałości z 15% niacynamidem, cynkiem i kwasem salicylowym to produkt, który może być świetnym wyborem dla osób z cerą mieszaną, tłustą lub skłonną do niedoskonałości. Jego formuła skutecznie walczy z problemami skóry, jednocześnie dbając o jej równowagę. Serum nie powoduje przesuszenia, a jego działanie jest łagodne, choć zauważalne. Zdecydowanie warto sięgnąć po ten produkt, zwłaszcza jeśli szukasz preparatu, który pomoże w walce z niedoskonałościami, nie narażając skóry na dodatkowe podrażnienia. Podsumowanie: Zalety: - Wysoka zawartość niacynamidu (15%), który ma działanie przeciwzapalne i rozjaśniające. - Zawartość cynku i kwasu salicylowego, które skutecznie walczą z niedoskonałościami i zapobiegają ich powstawaniu. - Formuła, która dobrze wchłania się w skórę, nie pozostawiając tłustego filmu. - Łagodność działania, brak podrażnień nawet przy codziennym stosowaniu. - Skóra staje się gładsza, a niedoskonałości znikają lub znacząco się zmniejszają. Wady: - Może powodować lekkie przesuszenie w początkowej fazie stosowania (szczególnie w przypadku skóry suchej). - Skóra może wymagać dodatkowego nawilżenia po aplikacji, zwłaszcza w chłodniejszych miesiącach. - Zawartość kwasu salicylowego może nie być odpowiednia dla osób z bardzo wrażliwą cerą lub z tendencją do przesuszeń. Mimo drobnych wad, serum Eveline Cosmetics stanowi bardzo dobry wybór w pielęgnacji skóry problematycznej, zwłaszcza w połączeniu z odpowiednim nawilżeniem. Oceniam ten produkt na 4/5.
  • 1 grudnia 2024 o 15:41
    Najlepsze serum dla skóry trądzikowej
    To serum dosłownie uratowało moją cerę trądzikową. Od lat zmagam się z trądzikiem, przebarwieniami i nadmiernym przetłuszczaniem się skóry. Przetestowałam dużo kosmetyków, które miały mi z tym pomóc, ale nic nie poprawiło stanu mojej cery tak bardzo, jak to serum. Po kilku miesiącach stosowania przebarwienia stały się mniej widoczne i mam o wiele mniej wyprysków, co jest zasługą niacynamidu i cynku zawartych w serum. Skóra dalej się przetłuszcza, ale mam wrażenie, że nie aż tak bardzo jak wcześniej. Serum ma bardzo przyjemną konsystencję i szybko się wchłania, co jest ważne dla osób z tłustą cerą. Zapach określiłabym jako neutralny, jest prawie niewyczuwalny, co moim zdaniem jest zaletą w tego typu produktach. Opakowanie jest wygodne w użytkowaniu i można wykorzystać serum prawie do ostatniej kropli, przez co nie marnujemy kosmetyku. Serdecznie polecam wszystkim osobom z cerą problematyczną.
    Zalety:
    • Redukuje przebarwienia i niedoskonałości
    • Przyjemna konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Nawilża skórę
    • Wygodne opakowanie
    • Świetny stosunek ceny do jakości
  • 29 września 2024 o 18:39
    No nie ma szału
    Serum nawet git , ale potrafi wysypać, nawet kiedy ktoś ma wybudowaną tolerancję na nacynamid . Moja cera go chyba nie polubiłam, ponieważ mnie strasznie po nim teraz szczypała. Formuła jest wodnisto-żelowa.
  • 24 września 2024 o 13:19
    Napewno do nego wrócę
    Kosmetyku używałam jakiś czas temu, miałam do niego dwa podejścia..za drugim razem zaczęłam uzywac przy widocznych i świeżych przebarwieniach po trądzikowych, i ku mojemu zaskoczeniu niacynamid super się sprawdził i wyrównał koloryt skóry. Nie zapchał mnie i szybko przyjemnie się wchłaniał. Na początku stosowania poprostu nie widziałam różnicy więc przestałam używać, za drugim razem już z widocznymi niedoskonałościami super sobie poradził.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Likwiduje przebarwienia