Pasty do zębów

BioRepair Fast Sensitive Repair Toothpaste Pasta do zębów

Biorepair Pasta do Zębów Wrażliwych Advanced 75ml

• 21 marca 2025 o 19:38
    Ulga
    To jest bardzo fajna pasta do wrażliwych zębów, a zdecydowanie ciekawszym składzie niż popularna konkurencja. Zakupiłam ją i zauważyłam różnicę, ulgę dla dziąseł . Używam na zmianę z zieloną, tą głównie na noc.
    Zalety:
    • skład
    • smak
    • ulga dla dziąseł
  • 26 stycznia 2025 o 18:41
    Biorepair Wrażliwe Zęby to pasta, którą wzięłam na warsztat po poleceniu od higienistki, która dba o moje zęby lepiej niż ja o rośliny na parapecie. Powiedziała, że świetnie się sprawdzi po zabiegu piaskowania i higienizacji, więc stwierdziłam, że dam jej szansę. Na pierwszy rzut oka opakowanie całkiem przyjemne 75 ml, poręczne i estetyczne, bez zbędnych udziwnień. Pasta sama w sobie ma trochę zbyt intensywny zapach. Konsystencja gładka, idealnie się rozprowadza po zębach, ale ten zapach niestety trochę przyćmiewa całe doświadczenie. Niemniej, po regularnym użyciu zauważyłam coś ciekawego, rzeczywiście zęby stały się mniej wrażliwe. Przełamałam się i spróbowałam zimnych lodów (na które wcześniej patrzyłam z bólem i tęsknotą) i... zero dyskomfortu! To samo z gorącą herbatą, wrażliwość naprawdę zmalała, więc coś musi być na rzeczy z tymi cudownymi mikrocząsteczkami. Doceniam, że pasta jest wolna od laurylosiarczanu sodu, parabenów, fluoru i dwutlenku tytanu, to plus dla wszystkich, którzy wolą unikać zbędnej chemii w codziennej pielęgnacji. Niska ścierność to kolejny punkt dla niej, nie ma obaw, że zdzieram szkliwo razem z osadem. Podsumowując, Biorepair zrobiła, co obiecała, zmniejszyła wrażliwość zębów, więc mogę potwierdzić, że działa. Zęby rzeczywiście wydają się bardziej gładkie i odporne na codzienne wyzwania, ale niestety intensywność zapachu trochę mi przeszkadzała więc do niej nie wrócę.
    Zalety:
    • brak fluoru
    • zmniejsza nadwrażliwość
    Wady:
    • za mocny zapach
  • 2 marca 2024 o 19:00
    Świetna pasta i potwierdzona skuteczność
    Kupiłam ją zachęcona marką BioRepair (naprawianie zniszczonego/uszkodzonego szkliwa i wszelkich mikrouszkodzeń), ale wybrałam akurat wersję dla zębów wrażliwych ze względu na nadwrażliwość po zabiegach scalingu i piaskowania. Pasta naprawdę pomogła z tym problemem i nadwrażliwość zniknęła całkowicie, choć oczywiście potrzeba było czasu. Na ogromny plus również dużo informacji na opakowaniu od producenta, znacznie pewniej i chętniej używa się wtedy produktu. Na pewno kupię pastę ponownie, zwłaszcza że działa świetnie, a i cena jest przystępna.
  • 19 maja 2023 o 9:02
    B.skuteczna.
    Ostatnio byłam w gabinecie stomatologicznym na piaskowaniu zębów.Stomatolog po zabiegu zasugerował mi stosowanie dokładnie tej pasty.Uważam pasty BioRepair za jedne z lepszych na rynku,które biją o łeb przereklamowane Elmexy oraz Sensodyne.Pasta poradziła sobie z nadwrażliwością szyjek zębowych oraz zahamowała lekkie krwawienie dziąseł po zabiegu.Od wielu lat używam szczoteczki elektrycznej,która zdecydowanie daje dużo lepsze rezultaty podczas mycia.Szczoteczki manualne kupuję jedynie na wyjazdy.
    • działanie
    • skuteczność
    _inga
    16 czerwca 2022 o 11:11
    pasta przeciw nadwrażliwości zębów, Fast Sensitive Repair Toothpaste, BioRepair
    Pastę bo zębów Fast Sensitive Repair Toothpaste kupiłam w Drogerii Natura. Opakowanie to tubka o pojemności 75 ml, zapłaciłam około 15 zł. Wcześniej używałam płyn do płukania ust Biorepair i jest on jednym z moich ulubieńców, dlatego chętnie sięgnęłam po tą pastę Pasta skutecznie myje zęby bez jakichkolwiek podrażnień dziąseł, skutecznie zmniejsza nadwrażliwość zębów, zapobiega tworzeniu się płytki bakteryjnej. Plus za brak fluoru i opakowanie tubkę dzięki dużej szerokiej zakrętce łatwo ustawić na blacie. Podsumowując jak dotąd moim ulubieńcem jeśli chodzi o pasty łagodzące nadwrażliwość była pasta Elmex, Sensitive, Pasta do zębów z aminofluorkiem jednak pasta BioRepair Fast Sensitive Repair Toothpaste ostatnio skradła moje serce na pewno kupię kolejne opakowanie i obu tych past będę używać naprzemiennie. Serdecznie polecam tą pastę osobom borykającym się z nadwrażliwością zębów !
    Zalety:
    • smak
    • skutecznie zmniejsza nadwrażliwość zębów
    • działa antybakteryjnie
    • zapobiega tworzeniu się płytki bakteryjnej
    • nie zawiera fluoru
    • praktyczne opakowanie
    Wady:
    • moim zdaniem brak
    Drogeria Natura