Pasty do zębów

Vitis Whitening Toothpaste Pasta wybielająca zęby

5 na 51 opinię

• 26 listopada 2022 o 22:04
    Pasta bardzo godna polecenia
    Na rynku jest dostępna cała masa past wybielających; trudno jest się zatem zdecydować w co zainwestować. Ja wybrałam pastę vitis, i myślę, że będę do niej regularnie wracać, gdyż stała się moją ulubienicą w kategorii past wybielających. Oczywiście trzeba zdać sobie sprawę z faktu, że dobra pasta wybielająca to wbrew pozorom nie taka, która przyniesie nam natychmiastowy efekt, za który przyjdzie nam zapłacić wysoką cenę (i nie mam tu na myśli ceny produktu, a raczej przykre konsekwencje jego stosowania, jak np. nadwrażliwość zębów), lecz taka, którą można stosować długofalowo, ciesząc się z efektów które przynosi, i jednocześnie nie zmagać się z konsekwencjami zbyt agresywnego składu produktu. Taka jest właśnie ta pasta. Zaczęłam stosować ją kilka miesięcy temu, po rekomendacji właściciela sklepu dentystycznego, i zauważyłam następujące korzyści jej stosowania:
    Zalety:
    • dosyć przystępna cena;
    • bardzo przyjemny, niedrażniący smak- co jest rzadkością mocno wybielających past, które często szczypały mnie w język;
    • dobrze się pieni;
    • pomijając jej właściwości wybielające- pasta jest też doskonałym wyborem dla codziennej pielęgnacji jamy ustnej- dobrze doczyszcza zęby, i przeciwdziała osadzaniu się kamienia;
    • działa wybielająco, dając wrażenie zadbanych, i solidnie zaopiekowanych ząbków :) nie jest to jednak efekt "hollywood smile", gdyż takie rezultaty są do osiągnięcia jedynie w procesie profesjonalnego wybielania zębów, przeprowadzonego przez stomatologa ;) ta pasta z powodzeniem pozwoli jednak wybielić ząbki o jeden, maksymalnie dwa tony, czy czym jej stosowanie nie będzie wiązać się z nieprzyjemnymi konsekwencjami jak ból zębów, czy ich nadwrażliwość na temperaturę- w szczególności na zimne potrawy, desery czy napoje;
    • jej długotrwałe stosowanie utrzymuje uzyskany w wyniku jej stosowania rezultat subtelnego wybielenia, a pierwsze efekty są widoczne już po pierwszym tygodniu stosowania
    Wady:
    • produkt mógłby być bardziej wydajny ;)
    • Reasumując- nie jest to pasta, po której zastosowaniu uzyskacie efekt "wow".
    • Szczerze mówiąc- żadna z dotychczas stosowanych przeze mnie past wybielających nie dała mi takich rezultatów, a stosowałam ich już naprawdę sporo ;) jeśli koniecznie chcecie wybielić zęby "w domu", to najskuteczniejszą metodą będą paski, a najbezpieczniejszą i najzdrowszą dla Waszych zębów- ta pasta :) sami musicie wybrać która z opcji jest dla Was bardziej odpowiednia :)