Toniki i hydrolaty

Dax Cosmetics
Perfecta Me&My Healthy Glow Nawilżający tonik do twarzy 200 ml

OlaMK
    2 maja 2025 o 9:41
    To nie tonik a bardzo słaby płyn do oczyszczania twarzy
    Mnie nie zachwycił. Przede wszystkim denerwuje mnie, gdy nadużywa się oznaczenia „tonik” Według mnie tonik to preparat nieinwazyjny, służący unormowaniu pH, ukojeniu i uspokojeniu skóry po oczyszczaniu. Tonik ma być neutralny, nalewam go na wacik i powinnam nie mieć obaw, by przetrzeć nim całą twarz. Tak więc: „omijać okolice oczu” całkowicie dyskryminuje z sekcji toników! To już nie tonik, to już płyn oczyszczający, służący do demakijażu i oczyszczania a nie tonizacji. Jako tonik go skreślam a na płyn do demakijażu jest za słaby. Plus za ładny zapach. Minus za złe, mylące oznaczenie (kupiłam szybko, stał w pobliżu kas, jako wyprzedaż końcówki serii ale z bardzo długą datą przydatności, więc pełnowartościowy i mogę oceniać bez obaw o pogorszone parametry). Choć na opakowaniu widnieje nazwa „Me&My Healthy Glow. Nawilżający tonik do twarzy” to ani nie nawilża ani nie jest kojącym tonikiem. Rzeczywiście trochę złuszcza… co tym bardziej dyskwalifikuje go z kategorii kojących toników i powinno przenieść do produktów oczyszczających, inwazyjnych. Dla mnie totalnie nietrafiony zakup.
  • 24 lipca 2024 o 11:11
    Nie idź… Biegnij i kup!
    Ten tonik to moje ostatnie ODKRYCIE. Od dawna borykałam się z problemem suchych skórek na twarzy, które odstawały i psuły nawet najpiękniej wykonany makijaż. Dodatkowo wystające wągry na nosie - zgroza! ???? Nie pomagały ani żadne peelingi ani najbardziej nawilżające kremy. Aż trafiłam na ten tonik, w którego składzie znajdują się: ????KWASY AHA (kwasy owocowe, które delikatnie złuszczają i wygładzają naskórek, a cerze nadają efekt healthy glow). ????MANDARYNKA SATSUMA (ekstrakt z japońskiej mandarynki, poprawiający koloryt cery, delikatnie rozjaśniający oraz przywracający jej naturalny blask). Stosuję go 2-3 razy dziennie, a moja skóra zapomniala, że istnieją suche skórki! Delikatne złuszczanie następuje około raz w tygodniu (skóra łuszczy się tak, jakby rolował się krem), ale nie jest przy tym podrażniona. Wystające wągry na nosie? Pfff! Nosek mam gładki jak pupa niemowlaka! ???????? I szczerze? Ale szczerze? ???? Odkąd stosuje ten tonik, przestałam używać kremów nawilżających. Po prostu są mi niepotrzebne! Skóra jest baaardzo dobrze nawilżona, miękka, nie odczuwam żadnego napięcia spowodowanego przesuszeniem. Mało plusów? No to dorzucę efekt rozjaśniający - zauważalnie zmniejszyła mi się ilość przebarwień na twarzy, a cera faktycznie ma zdrowy blask. ???? No i zapach… bardzo delikatny, słodko-owocowy. Jestem zachwycona! ????❣️
  • 1 lipca 2023 o 19:57
    Nawilżający tonik do twarzy
    Tonik bardzo dobrze sprawdził się na mojej suchej i wrażliwej twarzy. Po użyciu jest jakby bardziej nawilżona, nie wysusza jej, a także nie powoduje podrażnień. Dobrze przygotowuje cerę do dalszych zabiegów. A do tego bardzo podoba mi się jego zapach. Właśnie zakupiłam kolejne opakowanie.