Pasty do zębów

Oral-B Gum Care Deep Clean Toothpaste Pasta do zębów

• 15 stycznia 2025 o 21:35
    Jestem zadowolona
    Od jakiegoś czasu używam pasty ORAL-B Pro-Expert Deep Clean i jestem bardzo zadowolona z efektów! Już po pierwszym użyciu poczułam różnicę – zęby są naprawdę gładkie, a uczucie czystości utrzymuje się przez długi czas. Pasta świetnie oczyszcza zęby, docierając nawet do trudno dostępnych miejsc. Mam wrażenie, że dzięki niej moje dziąsła są zdrowsze, a oddech pozostaje świeży na dłużej. Ma przyjemny, miętowy smak, który nie jest zbyt intensywny, ale daje uczucie odświeżenia. Doceniam również jej formułę – zawiera składniki, które pomagają walczyć z kamieniem nazębnym, osadem i próchnicą. Od kiedy jej używam, zauważyłam mniejszą tendencję do powstawania przebarwień, co jest dla mnie ogromnym plusem, bo piję sporo kawy.
    Zalety:
    • Skuteczne oczyszczanie – Usuwa osad i pozostawia zęby gładkie oraz czyste.
    • Długotrwałe uczucie świeżości – Miętowy smak zapewnia świeży oddech na długo.
    • Wszechstronne działanie – Chroni przed próchnicą, kamieniem nazębnym i przebarwieniami.
    • Zdrowie dziąseł – Regularne stosowanie poprawia kondycję dziąseł.
    • Ogranicza przebarwienia – Idealna dla osób pijących kawę czy herbatę.
    Wady:
    • Cena – Może być nieco wyższa niż standardowych past drogeryjnych.
    • Smak – Choć miętowy, dla niektórych może być zbyt intensywny.
    • Gęstość pasty – Jest dość gęsta, co może wymagać dokładniejszego wypłukiwania.
    • Nie dla osób z nadwrażliwością – Może być niewystarczająco delikatna dla osób z wrażliwymi zębami.
  • 14 listopada 2022 o 21:34
    4/5
    Po pastę sięgnęłam po użyciu próbki otrzymanej w gabinecie stomatologicznym. Zachęcona dobra opinia stomatologa zakupiłam pełnowymiarowe opakowanie Jeśli ktos oczekuję spektakularnego efektu wybielenia będzie zawiedziony. Pasta jest delikatna, nie podraznia dziąseł. Pozostawia nie wiem jak to określić ale nawizlone dziąsła, tak jakby je otula ???? Jeśli ktoś ma problem z intensywnymi pastami które mają właściwości scierajace i pozostawiają podraznione dziąsła ta będzie dobra odskocznią. Polecam pastę, dzięki niej nie odczuwam uczucia piasku w buzi. Mam wrażenie delikatnego ale dobrego umycia zębów.
    Zalety:
    • Idealna dla zębów wrażliwych
    • Delikatna
    • Łagodny smak
    Wady:
    • Nie wybiela tak jak obiecuje
  • 5 sierpnia 2022 o 10:23
    Liczyłam na coś więcej...
    Szukałam pasty o dobrych właściwościach czyszczących. Z uwagi na nadwrażliwość zębów używam pasty dedykowanej zębom nadwrażliwym, ale jest ona bardzo delikatna i przy dłuższym stosowaniu powstaje problem nadmiernie gromadzącej się płytki nazębnej i kamienia. Dlatego chciałam uzupełnić moją codzienną pielęgnację zębów o pastę o dobrych właściwościach czyszczących. Wybór padł na tą pastę Oral-B, zachęcił mnie napis "Deep clean". Pasta znajduje się w tubce o pojemności 65 ml. Ma konsystencję czegoś pośredniego pomiędzy pastą a żelem, tak jakby zmieszane jedno z drugim. Kolor niebiesko - białawy z zatopionymi ciemnoniebieskimi drobinkami. Byłam przekonana, że to jakieś drobinki czyszczące, niestety nie. Nie wiem co to jest. Pasta ma miętowy smak. Nie jest to jakaś intensywna mięta, raczej delikatna, co mi akurat odpowiada. Ale w tym smaku znajduje się coś jeszcze, co powoduje, że przez długi czas po umyciu zębów czuję taki dziwny słodkawy posmak. Ten posmak negatywnie wpływa na smak spożywanych potraw i napojów, zniekształca je. Zauważyłam, że ten słodkawy posmak jest typowy dla wszystkich past Oral-B (używałam już kilku różnych), tyle że w niektórych jest znacznie mocniej wyczuwalny i dłużej się utrzymuje, a w niektórych jest słabszy. Oczywiście jest to indywidualna kwestia, bo znam osobę, która twierdzi, że uwielbia ten długo utrzymujący się posmak, bo jest dla niej wyznacznikiem świeżości. Koniec końców znalazłam sposób i tą pastą myłam zęby tylko wieczorem, kiedy szłam spać i nie spożywałam już żadnych napojów i posiłków. Jak śpię, to posmak mi nie przeszkadza ;) Jeśli chodzi o właściwości czyszczące to liczyłam na coś więcej. Niby domywa zęby i wszystko jest w porządku, ale jednak czuję jakiś niedosyt. Nawet używając szczoteczki elektrycznej mam poczucie, że zęby nie są umyte tak idealnie jakbym sobie tego życzyła. Lepiej dołożyć kilka złotych i kupić pastę z linii professional - one mają genialne właściwości czyszczące. Jeszcze jedna kwestia, która dla mnie akurat jest mało istotna, ale chyba dla większości ludzi jest kluczowa: pasta bardzo mało się pieni, prawie w ogóle. Jeśli dla kogoś to ważne, to lepiej niech sobie podaruje ten zakup, szkoda nerwów. Reasumując, nie udało mi się znaleźć jakichś zalet tej pasty, które by wyróżniały ją spośród innych. Wolę dołożyć kilka złotych i kupić naprawdę dobrą pastę Oral-B Professional.
    Wady:
    • pasta daje długo utrzymujący się, nieprzyjemny słodkawy posmak zniekształcający smak napojów i potraw
    • niewystarczające jak na moje wymagania właściwości czyszczące