Serum do twarzy

BasicLab Dermocosmetics Esteticus, Emulsyjne serum antyoksydacyjne z 6% ascorbyl tetraisopalmitate `Rewitalizacja i odżywienie`

BasicLab
Odżywczo-nawilżająca ochronna pomadka do ust
notino.pl
BasicLab Esteticus 6% Ascorbyl Tetraisopalmitate - Emulsyjne serum antyoksydacyjne 15ml
BasicLab Emulsyjne Serum Antyoksydacyjne Rewitalizacja i Odżywienie 15ml
Basiclab Esteticus

kama_m1
    16 marca 2025 o 9:57
    Cena z kosmosu działanie znikome.
    Serum emulsyjne od marki BasicLab dostałam w prezencie, ucieszyłam się ponieważ bardzo lubię produkty z witaminą C z racji, że posiadam dużo przebarwień po ten składnik w pielęgnacji sięgam najczęściej. Zorientowałam się na różnych stronach apropo ceny koszt tego serum to ok. 80 - 100 zł za pojemność którą posiadam czyli 15 ml maleństwo. Uważam, że cena jest wygórowana względem jakości. Opakowanie kartonowe w kolorystyce żółtej na której zawarte są wszelkie potrzebne informacje, w środku dostajemy serum pojemności 15 ml w szklanym opakowaniu z pompką, która niekoniecznie działa sprawnie do samego zużycia - pod koniec bardzo „pluje” , zacina się i nie da się wydobyć produktu do końca. Odkręcając opakowanie także ciężko jest wydostać pozostałości w tak małym opakowaniu. Wydajność oceniam na bardzo słabą. Konsystencja faktycznie emulsji jest bardzo lekka, szybko się wchłania i przez długi czas daje ładne glow na skórze. Zapach typowej witaminy C jak to w serum, zapach dość specyficzny, ale znośny. Serum można stosować zarówno na dzień jak i na noc i tak też stosowałam, oczywiście na dzień dodatkowo używając filtra SPF. Jeżeli chodzi o skład jest całkiem w porządku zawiera witaminę C 6% Ascorbyl Tetraisopalmitate, 0,5% koenzym Q10, witaminę F, Skwalan. Jeżeli chodzi o działanie, to nie zauważyłam spektakularnych efektów. Serum też nie należy do dużych pojemnościowo, więc może potrzebne byłoby użycie kilku opakowań by dostrzec zauważalne efekty.. nie wiem.. po jednym opakowaniu uważam, że działanie jest słabe. Jedyne co jest super w tym serum to efekt odżywienia, rozświetlenia, glow i efekt promiennej skóry. Nie dostrzegłam zminimalizowania przebarwień, wyrównania kolorytu skóry i działania przeciwzmarszczkowego co jest głównym zadaniem tego produktu. Nie podrażnił mojej skóry, nie wywołał żadnych działań niepożądanych. Myśle, że sprawdzi się do każdego typu cery nawet tej wrażliwej. Jest to dermokosmetyk przebadany dermatologicznie. Niestety nic więcej nie mogę o nim powiedzieć. Jeżeli chodzi o dostępność to markę dostaniemy stacjonarnie w Hebe jak i online. Na stronie dostępny jest w pojemności 30 ml tej większej.
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja, szybko się wchłania,
    • dobry skład, bezpieczny dla skóry,
    • daje ładne glow na skórze, rozświetla, odżywia, dodaje blasku,
    • przebadany dermatologicznie,
    • dostępny w pojemności 15 ml i 30ml,
    • dostępność.
    Wady:
    • brak wyrównania kolorytu skóry, przebarwień, działania przeciwzmarszczkowego jak obiecuje producent,
    • wydajność,
    • dozownik w formie pompki zacina się i słabo działa pod koniec produktu, ciężko go wydobyć,
    • wygórowana cena.
  • 30 stycznia 2025 o 21:10
    Nic specjalnego
    Skuszona fajnymi opiniami i ocenami kosmetologów kupiłam serum. Po 2-miesięcznej kuracji muszę stwierdzić, że niestety nie zauważyłam różnicy. Moja skóra wygląda tak samo jak przed kuracją. Mam mieszaną cerę, stosując to serum miałam nadzieję, że moje przebarwienia się zredukują a cera rozjaśni. Niestety, zawiodłam się. Serum fajnie odżywia skórę, nawilża ją, jednak z rozjaśnianiem nie ma nic wspólnego.
    Wady:
    • cena / jakość
  • 17 maja 2024 o 13:06
    Antyoksydacyjna bomba
    Zawsze gdy używam produktów BasicLab jestem pod ogromnym wrażeniem i tutaj nie mogło być inaczej. Mam na twarzy trochę przebarwień poslonecznych z czasów, gdy spf nie był moim najlepszym przyjacielem i od dłuższego czasu walczę z nimi zaciekle, zwykle bez rezultatów. To serum jako pierwsze zaczęło poprawiać sytuację mojej skóry - przebarwienia zaczęły być mniej widoczne, nowe praktycznie już się nie pojawialy, skóra jest jędrna, elastyczna, jakby bardziej "zbita". Jedyne mankamenty to: oczywiście cena, serum jest naprawdę drogie oraz pozostawia taką jakby klejącą warstwę, nie jest wybitnie uciążliwa ale jednak da się ją wyczuć
    Zalety:
    • zmniejszenie przebarwień
    • poprawienie jędrności skóry
  • 8 września 2023 o 14:04
    Bardzo dobry produkt
    Nie bez powodu serum to cieszy się taką popularnością. Przy regularnym stosowaniu można zauważyć efekty jego działania. Cera jest wyraźnie rozświetlona, pełna zdrowego blasku, przebarwienia są stopniowo rozjaśniane. Serum mnie nie podrażniło, nie spowodowało przesuszenia skóry. Nie spowodowało również zapchania porów czy innych niedogodności.
    Zalety:
    • działanie rozświetlające
    • delikatne rozjaśnienie przebarwień
    • wygodne opakowanie z pompką
    • przyjemna konsystencja, dzięki której serum wygodnie się rozprowadza
    • delikatny, niedrażniący zapach
    Wady:
    • opakowanie, przy którym nie widać ani nie czuć poziomu zużycia - szklane, ale z nieprzejrzystego szkła (choć pewnie zapewnia ono ochronę produktu przed promieniami słonecznymi, więc jego zastosowanie jest zrozumiałe)
  • 15 października 2022 o 10:35
    Cudowne serum!!
    w to serum zaopatrzyłam się w okolicach sierpnia, używam regularnie. Serum ma konsystencję mleczka, dobrze i szybko się wchłania, ale zostawia leciutką warstewkę na twarzy (jednak gdy nałożę na to krem nawilżający i spf to wcale mi to nie przeszkadza). Co do przebarwień- różnica jest widoczna, skóra lepiej się regeneruje, twarz ma cudowne glow!!, trzeba jednak używać go regularnie by zobaczyć efekty (ok miesiąc używania). jak już wspominałam serum mam od sierpnia a mało co go ubyło w buteleczce- wydajność niesamowita. bardzo polecam :), zapach nieco chemiczny, ale w moim odczuciu wolę zapach taki- niż bardzo perfumowany. opakowanie jest bardzo solidne- co jest normą w Basiclab, pompeczka bardzo dobrze działa
    • plusy:
    • super nawilża
    • nie koliduje z innymi produktami
    • zwalcza przebarwienia, poprawia wygląd skóry
    • spora pojemność
    • solidne opakowanie
    Wady:
    • minusy:
    • nie każdy jest w stanie wydać 140 zł na serum, jednak przysięgam- jest tak wydajne, że się opłaca
    • zostawia tłustawą warstwę na skórze
    • chemiczny zapach
    Otrzymałam do testów od marki/producenta