Serum do twarzy

Eveline Cosmetics Skoncentrowana Formuła, Serum 2% kwas hialuronowy + witamina B5 `Nawilżenie`

• 23 lutego 2025 o 12:52
    Bardzo dobrze nawilża
    Dzięki temu serum pozbyłam się szorstkiej i suchej skóry. Po stosowaniu serum skóra jest naprawdę nawilżona i wygładzona. Za taką cenę i dostępność w sklepie Biedronka jest to bardzo dobry produkt. Serum nie posiada zapachu i w konsystencji jest jak woda. Dozujemy je pipetą, bo kosmetyk jest w szklanej buteleczce 18 ml. Łatwo je rozprowadzić. Nie podrażnia i nie uczula. Serum szybko się wchłania, ale nie do końca, bo pozostaje po nim lepka warstwa i uczucie ściągnięcia skóry. Obowiązkowo trzeba nałożyć jakiś krem, aby nie doprowadzić do przesuszenia skóry. Jedno opakowanie starczyło na 2 miesiące użytkowania raz dziennie. Serum nie zapycha porów. Serum nadaje się również pod makijaż, bo nie roluje się. Polecam!
  • 18 lutego 2025 o 20:19
    Podrażnia
    Mam cerę wrażliwą, trądzikową. Serum niszczy BHL, wywołuje czerwone plamy i podrażnienie cery, ale przez przypadek zauważyłam że bardzo dobrze sprawdza się na skórze przesuszonych, zniszczonych dłoni pod krem, może wykorzystam też do stóp. Ekstremalnie szybko się wchłania. Kupiłam w Biedronce.
    Zalety:
    • Ekstremalnie szybko się wchłania, jest jak woda
    • Bardzo dobrze nawilża
    Wady:
    • Podrażnia, może przez propanediol wysoko w skladzie lub gluconolactone
    • Ma phenoxyethanol
    Aga1623
    13 lutego 2025 o 18:43
    Serum nawilżające Eveline
    Serum nawilżające to must-have w pielęgnacji każdej cery, zwłaszcza jeśli zależy nam na intensywnym nawodnieniu i wygładzeniu skóry. Czy skoncentrowana formuła na bazie 2% kwasu hialuronowego i witaminy B5 rzeczywiście spełnia swoje zadanie? Oto moja opinia po przetestowaniu tego produktu. Produkt zazwyczaj znajduje się w szklanej buteleczce z pipetą, co ułatwia precyzyjne dozowanie. Konsystencja jest lekka, żelowa, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu. Składniki aktywne 2% kwas hialuronowy – intensywnie nawilża, wypełnia drobne linie i ujędrnia skórę. Witamina B5 (pantenol) – łagodzi podrażnienia, wspiera regenerację i wzmacnia barierę ochronną skóry. Gliceryna – pomaga utrzymać nawilżenie na dłużej. Działanie i efekty ✔ Intensywne nawilżenie – skóra od razu staje się bardziej napięta i miękka. ✔ Łagodzenie podrażnień – świetnie sprawdza się po peelingach czy ekspozycji na słońce. ✔ Lekka formuła – idealna do stosowania rano i wieczorem, dobrze współgra z innymi kosmetykami. ✔ Efekt wygładzenia – przy regularnym stosowaniu skóra wygląda bardziej świeżo i promiennie. To serum będzie odpowiednie dla każdego typu cery, zwłaszcza suchej, odwodnionej i wrażliwej. Świetnie sprawdzi się także jako dodatkowa dawka nawilżenia dla skóry mieszanej. Serum nawilżające z 2% kwasem hialuronowym i witaminą B5 to świetny wybór dla osób szukających lekkiego, ale skutecznego produktu nawilżającego. Doskonale sprawdza się w codziennej pielęgnacji, poprawia kondycję skóry i nie obciąża jej. Aby uzyskać najlepsze efekty, warto stosować je pod krem nawilżający.
    Zalety:
    • Silne nawilżenie i wygładzenie
    • Lekka, szybko wchłaniająca się formuła
    • Łagodzi podrażnienia i wzmacnia barierę ochronną skóry
    • Nie zapycha porów i dobrze współgra z innymi kosmetykami
    • Dobra cena w stosunku do jakości
    Wady:
    • Efekt nawilżenia może być krótkotrwały bez użycia kremu nawilżającego
    • Dla bardzo suchej skóry może być niewystarczające solo – warto łączyć je z olejkiem lub bogatszym kremem
  • 6 sierpnia 2024 o 6:52
    Moje ulubione serum
    Przyznam szczerze, że to było moje pierwsze zakupione serum. Skusiła mnie niska cena (wydaje mi się że 10 zł na promocji), prosty skład oraz to że nawilża. Na oczyszczoną skórę twarzy i dekoltu zaaplikowałem niewielką ilość produktu, bardzo szybko się wchłania i niemal od razu można przejść do dalszego kroku makijażu. Pomimo że serum działa nawilżająco, aplikuję krem pod makijaż. Po zaaplikowaniu, naprawdę skóra była nawilżona i działała też wygładzająco. Korzystałam też z kilku innych serum z tej linii ale inne nie pasowały mi poza tym i jeszcze takim żółtym z witaminą C. Ale i tak moim faworytem jest te nawilżające. Produkt jest wydajny mi starczył na około 2 miesiące po stosowaniu 1-2 razy dziennie. Jest bezzapachowy co też jest plusem, bo nie każdy zapach podchodzi do gustu. Opakowanie jest wygodne, zakręcane i z pipetą, ale właśnie przy zakręcaniu skaleczyłam zakrętką. To jest chyba jedyna wada. Dzięki pipecie jesteśmy w stanie kontrolować, ile chcemy tego produktu zaaplikować. Konsystencja jest przyjemna w aplikowaniu, lekko ściąga po wchłonięciu, więc koniecznie trochę kremu.
    Zalety:
    • skład
    • działanie (nawilżające i wygładzające)
    • wygodne opakowanie
    • szybkie wchłanianie
    Wady:
    • ostra zakrętka
    rokak
    14 marca 2024 o 0:11
    Nie
    Serum kupiłam promocji, zachęciła mnie cena i całkiem niezłe opinie. Jak na pierwszą przygodę z kwasem hialuronowym jestem zniechęcona. Serum rzadkie, rozprowadza się ok, ale nie jest super wydajne. Spodziewałam się lekkiego nawilżenia, bez obciążania skóry. Mam wrażenie, że serum zniszczyło mi barierę hydrolipidowa. Na brodzie pojawiły się czerwone i suche plamy, na reszcie twarzy malutkie, suche plamki. Póki co idzie w odstawkę, może za jakiś czas dam ponownie szanse.
    • butelka i pipeta
    • brak zapachu
    Wady:
    • podrażnienie skóry