Kremy na dzień

Martina Gebhardt Salvia Cream Krem szałwiowy dla cery tłustej i zanieczyszczonej

• 20 marca 2019 o 11:51
    Polecam ten krem
    Krem z tej serii stosuje jak maseczkę, bez zmywania, na noc, kilka razy w tygodniu, kiedy czuję, że moja cera jest przesuszona. Ostatnio były takie wahania temperatur, że cera zaczęła mi wariować, raz się przesuszała, raz przetłuszczała. Mam wrażenie, że ten krem pozwala przywrócić równowagę w nawilżeniu cery, szkoda tylko, że nie zauważyłam różnicy w jej oczyszczeniu. Niestety moja cera w tym okresie ciągle się zanieczyszcza i ciężko mi ją teraz opanować, ale widzę, że wiele osób w tym okresie narzeka na pogorszenie stanu cery. Polecam ten krem jeśli ktoś ma cerę skłonną do odwodnienia, ale jednocześnie tłustą, mieszaną. Przy trądziku już nie koniecznie może się sprawdzić, ale np. będzie dobrym uzupełnieniem kuracji kwasami, bo super łagodzi, odżywia i regeneruje.
    Korah
    23 marca 2018 o 18:07
    Tłuścioch nie z tej Ziemi!
    Bardziej ten kosmetyk oceniłabym w kategorii kompresu, albo maski do twarzy. Ten krem jest tłustszy nawet od gęstych maści aptecznych, zawiera dużo maseł, olejów w składzie, ale to nie o to chodzi, bo wiele naturalnych kremów, a właściwie wszystkie, są na bazie tłuszczów, lecz ten krem zawiera również lanolinę i tę lanolinę czuć, widać i jeszcze raz czuć. Po prostu tłuścioch nie z tej planety, czegoś takiego jeszcze nie miałam nigdy. Ktoś, kto nazywa ten krem "lekkim", chyba pomylił go z emulsją do twarzy z tej samej linii. Emulsja jest lekka, ale to mazidło nie, to jest istny smar. Krem ma zapach olejowo ziołowy z wybijającym się zapachem szałwii, żółty kolor, jest bardzo gęsty i ciężki w konsystencji, topornie się rozprowadza, nawet na zwilżonej skórze jest problem, najlepiej najpierw rozgrzać go nieco w dłoniach i dopiero potem wklepać w skórę twarzy. Bardzo nabłyszcza skórę, absolutnie nie nadaje się pod makijaż, raczej tylko na noc. Tak też go stosowałam, jedynie na noc i niezbyt często, genialnie sprawdzał się po jakichś głębszych, bardziej inwazyjnych zabiegach na skórze, np. po peelingach kwasowych. W jedną noc potrafił ukoić, wygoić, po prostu zregenerować skórę i to nie tylko twarzy i nie tylko wypryski, ale też inne problemy skórne, uczulenia, podrażnienia, opryszczkę, itp. Stosowałam go również w leczeniu problemów skórnych moich zwierząt i to takich poważnych, przy których były stosowane również antybiotyki "dopyszczne", rewelacyjnie się sprawdził na wszystkie te problemy. Niestety, nie zauważyłam, żeby przyczynił się do zmniejszenia wydzielanego sebum, ani zminimalizowania powstawania wyprysków oraz do oczyszczenia skóry. Wręcz odwrotnie, stosowany przeze mnie zbyt często, po prostu zapychał mi pory, pojawiało się więcej wyprysków i do tego twarz była obciążona, a pory jeszcze bardziej rozszerzone, pomimo nakładania go oszczędnie. Jednak nałożenie go co jakiś czas tak jednorazowo, skutkowało natychmiastową poprawą kondycji skóry, tak jak pisałam, regeneracją, ale również pięknie wygładzał zmarszczki i uelastyczniał skórę, twarz była promienna i wyglądała zdrowiej. Genialny do regeneracji skóry po zabiegach, bardzo wydajny, polecam wersję 15 ml, bo wersja 50 ml może zmęczyć. Opakowanie moim zdaniem nie przykuwa uwagi i nie wygląda zbyt zachęcająco, ale to szklany słoik, z grubego szkła, ciężki, ma to swoje wady, bo trzeba na niego uważać, nie może upaść, ma też zalety, chroni kosmetyk przed zepsuciem i dodaje mu nieco porządności. Kosmetyk warty swojej ceny.
    Zalety:
    • Bardzo bogata konsystencja, działanie lecznicze, całkowicie naturalny i bezpieczny skład, wydajność, dwie pojemności słoiczków do wyboru, istnieją też próbki w saszetkach.
    Wady:
    • Nie nadawał się do codziennego stosowania, dostępność.
    joann_m
    10 marca 2015 o 15:19
    Bardzo dobry krem na dzień dla wymagających
    Jestem wielką fanką marki Martina Gebhardt, która świetnie się sprawdza w przypadku mojej bardzo wrażliwej, a jednocześnie zanieczyszczonej cery. Krem zdecydowanie na dzień i na lato: + delikatnie nawilża + nie zapycha porów + pozostawia cerę matową + łagodzi podrażnienia + ma lekką konsystencję + szybko się wchłania + idealny pod makijaż + wydajny Minusów brak. Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: półtora
    Moa
    13 lutego 2011 o 17:45
    super
    Dla mnie super. Używam go od. ok. 1,5 roku i, dzięki niemu (oraz różanemu tej marki), moja cera wreszcie doszła do siebie. Nie zapycha(może to zaleta braku gliceryny i innych zapychaczy w składzie)i wyregulował cerę, tzn. przestała się przetłuszczać na czole i nosie oraz nie są już przesuszone pozostałe partie twarzy, a poza tym nie ma wysypu pryszczy, a gdy się coś pojedynczego tworzy, to krem wycisza ten proces. Jeśli komuś przeszkadza świecenie po zalożeniu, to trzeba delikatnie przyłożyć chusteczkę higieniczną do twarzy lub ew. użyć emulsji tej marki zamiast kremu. Uważam, że trzeba go używać dłużej, a przede wszystkim codziennie, żeby oceniać. Dlatego dopiero teraz go oceniam, chociaz miałam ochotę już wcześniej. Polecam, trzeba spróbować.
    JulitaJ
    20 września 2010 o 21:46
    Masło
    Kupiłam niestety od razu 50 ml tego kremu dla mojej cery trądzikowej, mieszanej. Chciałam jakiś odżywczy krem, bo ile można wysuszać i matować cerę trądzikową. Niestety już tracę nadzieję, że istnieje krem odżywczy do cery trądzikowej. Zalety: - łatwo się rozprowadza na skórze - świetny skład, naturalny krem pełen wyciągów - krem odżywczy i uspakajający np po za długiej przygodzie ze słońcem - wydajny Wady: - po zakupie niemiła niespodzianka: NIGDZIE W REKLAMACH, OPISACH KREMU NIE PISAŁO, ŻE TRZEBA GO ZUŻYĆ W CIĄGU 3 MIESIĘCY OD OTWARCIA. - konsystencja masła, to nie jest coś co lubi cera mieszana - twarz po nałożeniu tego kremu jest tłusta, błyszcząca jak bombka - krem nie wchłania się do matu, nawet jak nakładałam odrobinkę - zapycha, skóra nie oddycha Stosowałam jako bardzo drogą maseczkę na kilka godzin na twarz. Nawet sprawdziłby się ten krem w takim zastosowaniu na dłuższą metę, gdyby nie to, że muszę prawie pełny wyrzucić po 3 miesiącach. Nie polecam. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1/10 pierwszego opakowania