Róże do policzków

Lumene Natural Glow, Skin Tone Perfector Blush Róż w kremie

Lumene Skin Tone Perfector Natural Glow - Róż w kremie 4 Berry Blush 5ml Berry Blush 5 ml
notino.pl
Lumene Natural Glow Skin Tone Perfector 4 Berry Blush (20ml)
LUMENE Natural Glow Róż w Kremie 3 Coral Blush
Lumene Skin Tone Perfector Natural Glow

• 6 lutego 2025 o 19:42
    dla zwolenników kremowych produktów
    Testowałam wiele produktów Lumene i uważam,że jest to naprawdę bardzo dobra marka. Róż zamknięty jest w przyjemnej wizualnie tubce. Nie ma problemu z jego aplikacją. Zapach jest w mojej ocenie neutralny. Warto podkreślić, że ma bardzo dobrą pigmentację i trzeba uważać żeby nie przesadzić z ilością. Jeżeli nie będziemy dotykać rękami twarzy to róż przetrwa na niej cały dzień. W opakowaniu kolor wygląda na o wiele bardziej intensywny. Możemy sobie stopniować moc koloru w zależności od tego ile go nałożymy. Jest zdecydowanie bardzo wydajny.
    Zalety:
    • wydajność,
    • łatwość aplikacji
    Wady:
    shewild
    18 października 2024 o 18:16
    Róż nie na miarę XXI-go wieku
    Tubkę z różem znalazłam w zeszłorocznym kalendarzu adwentowym marki. Pojemność tubki jest spora, więc produkt jest naprawdę wydajny. Używam go w miarę regularnie (ostatnio głównie żeby zużyć :)), a i tak jest go jeszcze w środku całkiem sporo. Czasem udaje mi się z jego pomocą osiągnąć efekt ładnie podkreślonych policzków muśniętych różem, ale na ogół nie jestem zadowolona. Jakość jest przeciętna i jeśli chodzi o kremowe róże, to ten należy do tych słabszych. Trafił mi się kolor nr 3 Color Blush. To taki koralowy róż - bardziej w stronę czerwieni niż klasycznego różu. Sama raczej takiego koloru bym nie wybrała, ale używając go nawet się przekonałam do tej tonacji, chociaż wciąż uważam, że bardziej mi pasują inne kolory. Mam jasną cerę, czasem policzki delikatnie zaróżowione same z siebie i ten róż ma imitować właśnie taki bardziej naturalny rumieniec, idący w stronę koralowej czerwieni. Produkt mieści się w giętkiej tubce. Aplikacja nie sprawia problemów, róż łatwo się wyciska ze środka, plastik jest elastyczny. Tubka posiada nakrętkę, całość jest niewielkich rozmiarów i naprawdę wygodna w używaniu. Róż zawsze nakładam gąbeczką. Wyciśnięty na nią sprawia wrażenie bardzo intensywnego, wręcz wściekle koralowego, ale podczas wklepywania traci gdzieś tę intensywność i łatwo się rozciera. Jestem jednak mocno zawiedziona jakością. Róż przedziwnie się zachowuje podczas wklepywania – migruje, im więcej dotykamy tym bardziej się jakby odkleja, zostawia plamki. I nie bardzo ma znaczenie czy dajemy go mało czy dużo, czy palcami czy gąbeczką. Co jakiś czas udaje mi się go w miarę równomiernie wklepać i nawet fajnie wtedy wygląda, ale na ogół zostawia nierównomierne plamki i im więcej wklepujemy tym gorzej, bo każde dotknięcie sprawia, że tak jakby odkleja się na nowo, przykleja głównie do gąbki i ponownie nakładany zostawia “łaty”. Z daleka tego nie widać, ale z bliska niestety tak, więc od jakiegoś czasu używam tego różu głównie gdy jestem w domu albo mam luźny dzień i wychodzę np. tylko na zakupy czy na spacer. Trwałość jest taka sobie, róż się troszkę ściera i też potrafi to zrobić nierównomiernie. Najlepiej go utrwalić np. pudrem, to wtedy potrafi wytrzymać o wiele dłużej. Pomimo intensywnego koloru mocno też blednie w ciągu dnia. Czasem już po godzinie gdy patrzę do lustra to zastanawiam się czy w ogóle go dziś nakładałam, bo kiepsko się blenduje i nie tworzy fajnej woalki koloru tylko jakoś tak mocno ten kolor zanika i trzeba się z bliska przyjrzeć, żeby dostrzec smugi koloru na policzkach. Na plus to, że ma lekką konsystencję, nie jest ciężki, tłusty, nazbyt kremowy. Jest bardziej kremowo-żelowy, nie czuć go w ogóle po nałożeniu. Jak uda się go dobrze i ładnie nałożyć, to nadaje fajnej promienności. Nie tego oczekuję od różu w kremie. Jakość jest tu niestety mocno nadszarpnięta, bo główną rzeczą dla mnie jest to, żeby róż gładko i równomiernie wtapiał się w skórę i ją po prostu upiększał, imitował naturalny zdrowy rumieniec. Z tym produktem jest to jednak nadzwyczaj trudne zadanie i nie zawsze gwarantuje dobry efekt. Niby trzy gwiazdki, ale może to i bardziej dwie i pół.
    Mufrius
    13 stycznia 2024 o 20:51
    Chyba mam wadliwy egzemplarz
    Mam kolor 4 Berry Blush. Zamówiony był z strony producenta i jestem bardzo zadowlona z innych produktów tej marki. Mam taki sam bronzer Natural Glow w kolorze 1 Honey glow i uwielbiam. Ten róż to porażka, zbiera się zawsze i wszędzie. Gąbką, placami, pędzlem. zawsze robi plamy i dziwne nagromadzenia. Oceniam na 1 bo to nie powinno sie zdażyć jak zamawia sie produkt u źródła.
  • 22 listopada 2023 o 10:38
    Jeśli ktoś lubi kremowe produkty, polecam
    Zacznę od tego, że sama bym się na niego nie zdecydowała. Nie dlatego, że jest zły. Wręcz przeciwnie, to świetny produkt. Jeżeli ktoś stosuje konturowanie na mokro, powinien być zadowolony. Ja używam i zużyję tylko dlatego, że trafił mi się w kalendarzu adwentowym. Jednak osobiście wystarczą mi suche produkty. Konsystencja lekka, kremowa, dosyć pielęgnacyjna. Kosmetyk ultra wydajny. Raczej nie zrobimy sobie nim krzywdy, bo łatwo i przyjemnie się blenduje i rozciera. Nie robi plam. Nadaje buzi delikatny, zdrowy rumieniec. Kolor bardzo ładny, pasujący chyba do wszystkich karnacji. Ładnie wygląda na twarzy. Cena w porządku, bo to rzeczywiście porządny kosmetyk. Trwałość bardzo dobra. Ja nie kupię ponownie, bo dla mnie konturowanie na mokro jest po prostu zbędne.
  • 9 października 2023 o 13:50
    Jest świetny!
    Róż w kremie marki Lumene otrzymałam w prezencie, i to mój pierwszy róż w postaci płynnej. Róż znajduje się w wąskiej tubce o pojemności 20ml. Jest więc bardzo poręczny, zajmuje mało miejsca, także bez problemu będzie można go zabrać ze sobą wybierając się w podróż. Kolor, którego używam to 4 Berry Blush. Róż wydaje się mieć bardzo intensywny kolor, ale przez swoją kremowo-żelową konsystencję, nie tworzy plam na twarzy a pięknie się stapia z cerą, pozostawiając ładnie podkreślone rysy twarzy. Róż jest bardzo wydajny, bo wystarczy go odrobina, aby zobaczyć efekt na policzkach. Oczywiście, jeśli ktoś lubi mocniejszy efekt to wystarczy go wzmocnić nakładając kilka warstw. Na pochwałę zasługuje fakt, iż róż nie tylko ładnie konturuje twarz, ale dzięki swoim składnikom nawilża, wygładza i rozświetla twarz, co w moim przypadku jest naprawdę widoczne. Dodatkowo produkt jest wegański.
    Zalety:
    • Delikatny, ale widoczny efekt
    • Nawilża
    • Wygładza
    • Rozświetla
    • Produkt wegański
    • Małe, zgrabne opakowanie