naprawdę udany produkt, który zaskoczył mnie swoją jakością, biorąc pod uwagę cenę. Używam jej od kilku tygodni i mogę śmiało stwierdzić, że to jeden z najlepszych budżetowych zestawów cieni, jakie miałam okazję przetestować.
Paleta składa się z szerokiej gamy odcieni, które pozwalają na stworzenie zarówno delikatnych, jak i intensywnych makijaży oczu. Znajdują się tu zarówno matowe, jak i błyszczące cienie, które można łączyć w różne zestawy. Cienie mają dość dobrą pigmentację, zwłaszcza te w odcieniach metalicznych, które dają piękny, połyskujący efekt na powiece. Z kolei matowe cienie dobrze się blendują i nie tworzą plam, co sprawia, że łatwo osiągnąć równomierny i gładki makijaż.
Co mnie szczególnie zaskoczyło, to trwałość cieni. Używałam ich zarówno na co dzień, jak i na wieczorne wyjścia, i w obu przypadkach cienie utrzymywały się na moich powiekach przez wiele godzin bez ścierania czy blaknięcia. Oczywiście, jak w przypadku każdego produktu, warto używać bazy pod cienie, żeby efekt był jeszcze bardziej intensywny i trwały.
Jeśli chodzi o konsystencję, cienie są dosyć miękkie i łatwe do aplikacji. Choć niektóre odcienie, zwłaszcza te matowe, mogą wymagać nieco więcej pracy, aby uzyskać pełną intensywność koloru, to nadal uważam, że stosunek jakości do ceny jest naprawdę dobry. Cienie nie osypują się za bardzo podczas aplikacji, co jest kolejnym plusem, szczególnie jeśli chodzi o błyszczące odcienie, które mogą być trudne do nałożenia bez osypywania.
Paleta ma również bardzo estetyczne opakowanie, które wygląda elegancko i jest praktyczne – nie jest zbyt duża, więc łatwo zabrać ją ze sobą w podróż czy do kosmetyczki. Lusterko w zestawie również jest przydatnym dodatkiem, które ułatwia aplikację cieni w każdych warunkach.
Podsumowując, Eveline Cosmetics Look Up, But Why Not? Eyeshadow Palette to paleta cieni, którą mogę polecić każdemu, kto szuka dobrego jakościowo, wszechstronnego zestawu cieni w przystępnej cenie. Dzięki różnorodności odcieni, możliwość tworzenia zarówno subtelnych, jak i mocnych makijaży jest naprawdę szeroka. Cienie są trwałe, dobrze napigmentowane, a ich aplikacja jest przyjemna. Zdecydowanie warto ją wypróbować, zwłaszcza jeśli szukasz produktu, który nie obciąży portfela, ale zaoferuje przyzwoitą jakość.
- Trwałość