Balsamy do ust

AA Pink Aloes, Regenerujący balsam do ust `Natural Glow`

AnaSky
    Wczoraj o 13:18
    Pielęgnacyjna katastrofa
    Cieszę się, że ten balsam kupiłam na rossmannowej wyprzedaży i zapłaciłam za niego nieco ponad 5 zł. Gdybym kupiła go w cenie regularnej żal by mi było wydanych pieniędzy. Zapakowany w kartonik z informacjami o właściwościach, składzie i wskazówkach dotyczących opakowania. Różowa tubka ze ściętą końcówka i zakrętką. Waga: 10 g PAO 3 miesiące Zapach przyjemny - słodko-owocowy. Konsystencja dość lekka, dobrze się ją aplikuje. W składzie ekstrakt z różowego aloesu, mix ekstraktów owocowych i olejek ze słodkich migdałów, co brzmi obiecująco. A jak jest w rzeczywistości? Zaraz po aplikacji usta wyglądają rewelacyjnie - balsam nadaje lekkiego, subtelnego koloru i blasku, optycznie powiększa usta, czuć przyjemną miękkość. Pod tymi względami bardziej przypomina on błyszczyk. A w końcu ma być balsamem o właściwościach zapewniających długotrwałe nawilżenie i regeneracja. Nic z tych rzeczy. Poza efektami, jakie daje przeciętny błyszczyk nie uświadczymy tu niczego więcej. Gorzej - produkt potwornie wysusza skórę ust. Miękkość i gładkość, która jest odczuwalna zaraz po aplikacji szybko odchodzi w zapomnienie - znika razem z produktem. To już niejeden błyszczyk ma lepsze właściwości pielęgnacyjne. Ten balsam to pielęgnacyjna katastrofa.
  • 3 kwietnia 2025 o 11:40
    Bardziej błyszczyk niż balsam, ale za to nieziemsko wygląda
    Nie ma co ukrywać, jeśli szukacie produktu, który załatwi sprawę popękanych ust i uleczycie suche usta to lepiej trzymać się od niego z dala. Ten kosmetyk jest bardziej błyszczykiem, aniżeli balsamem. Nie koi, nie nawilża. Jego zbyt płynna konsystencja sprawia, że bardzo krótko trzyma się na ustach i już po chwili konieczna jest ponowna aplikacja. Dlaczego więc tak wysoka ocena skoro ma tyle wad? Ano za wygląd, bo po nałożeniu prezentuje się nieziemsko na ustach. Optycznie je powiększa, sprawia, że są przyjemnie różowe i wyglądają mega apetycznie. Sięgnę po niego ponownie, mimo kiepskiej wydajności dopóki nie znajdę podobnego.
    Zalety:
    • wygląda nieziemsko apetycznie
    • delikatnie różowi usta
    • zmiękcza
    • wygodny aplikator
    Wady:
    • zbyt płynna konsystencja
    • kiepska wydajność
    • nie nawilża, nie koi
    • brak działania regeneracyjnego
    Bea_1
    31 stycznia 2025 o 9:58
    Barwi na ładny kolor i to tyle
    Pink Aloes Natural Glow to balsam, który rzeczywiście pięknie barwi usta na delikatny, różowy odcień – efekt jest naturalny i świeży, co uważam za jego największy atut. Niestety, jeśli chodzi o działanie pielęgnacyjne, to dla mnie okazał się niewystarczający. Mam problem z suchymi, pękającymi ustami i niestety ten balsam nie poradził sobie z ich nawilżeniem ani regeneracją. Jako kosmetyk koloryzujący – super, ale jako pomadka pielęgnująca – za słaby. Szkoda, bo zapowiadał się obiecująco!
    Zalety:
    • kolor
    Wady:
    • brak właściwości pielęgnujących
  • 26 sierpnia 2024 o 21:58
    Nie
    Ma strasznie wodnistą konsystencję, która nie natłuszcza tak jak powinna. Kompletnie nie radzi sobie w przypadku popękanych i suchych ust. Nie zauważyłam nawet najmniejszej poprawy. Przez tą wodnista konsystencje słabo się też utrzymuję na ustach, zawsze po paru minutach mam ją już startą z ust. Generalnie działania żadnego. Jedyne co dobre w tej pomadce to ładny wygląd i zapach
  • 24 stycznia 2024 o 18:50
    Zwodniczy zawodnik, który potrafi przekonać do siebie zaletami
    Lubię AA - wypuszcza produkty delikatne i nieinwazyjne, o dobrym bezpiecznym składzie. Chodząc po Rossmannie, szukałam innego balsamu do ust (również z tej firmy), ale go nie znalazłam, dlatego zdecydowałam się na linię "Pink Aloes". Testowałam maseczkę 'różowoaloesową' i byłam zadowolona z efektów, więc balsam szybko wrzuciłam do przysłowiowego koszyka, uznając, że nie poniosę żadnego ryzyka. Muszę zaznaczyć, że nie przepadam za błyszczykami do ust, dlatego dokonałam zakupu z pewną rezerwą; myślałam, że skończy się tak, jak w przypadku innych pomadek ochronnych, a tu niespodzianka! Używam ten błyszczyk regularnie! Dlaczego? To skomplikowane... Co prawda nie oczekiwałam regeneracji, bo miałam usta w dobrym stanie, chciałam je tylko nabłyszczyć, podkoloryzować. No i udało się! Bajecznie łatwa aplikacja, po której usta wyglądają piękniej i zdrowiej. Dostarczono im pięknej lekko różowej tafli odbijającej światło (posiada także brokatowe mikrodrobinki, ale są one ledwo zauważalne, trzeba wziąć lupę), a również optycznie powiększa i uwyplukla wargi, ale robi to naturalnie, z klasą i z wysmakowaniem, bez efektu kaczego dzióbka. Błyszczyk pachnie słodko truskawkowymi cukierkami i tak też... smakuje. :P Niestety, ma poważną wadę - potwornie wysusza usta! Stosowałam go regularnie ze względu na walory estetyczne i bardzo przyjemną, wręcz uzależniającą aplikację (wtedy byłam nim zachwycona), jednak zaprzestałam gdy zaczął wpływać niekorzystnie na stan moich ust (przesuszenia i bolesne pęknięcie). Zresztą wtedy też przestał tak ładnie wyglądać na ustach - zbierał się w okolicach suchych skórek oraz w kącikach, zjeżdżał poza kontur ust. Pod względem wydajności też nie powala - trzeba mi było go w kółko replikować, bo po niecałej godzinie samoczynnie (czyli bez pomocy jedzenie, picia, pocałunków, czy fajek) wchłaniał się w strukturę ust. Postanowiłam dać dwie gwiazdki, zamiast jednej, bo jestem tym typem człowieka, który docenia plusy w kosmetykach. Gdybym po prostu ładnie pachniał i dobrze smakował, dostałby zasłużoną pałę, jednak nie mogę nie zwrócić uwagi na komfort aplikacji, noszenia i estetyczne wykończenie... Całkiem sporo zalet sobą prezentuje, lecz działanie na dłuższą metę dyskwalifikuje ponowny zakup. Można go stosować raz na jakiś czas, po użytku ratując się czymś sprawdzonym (wazeliną chociażby), ale jaki to ma sens? W końcu to produkt rzekomo pielęgnacyjny (ok, upiększająco-pielęgnacyjny) i głównie w tym celu jest kupowany, a nie matowa pomadka, która może zżerać wargi. Niestety nie mogę go polecić.

Zobacz także inne Balsamy do ust