Toniki i hydrolaty

Isana Hyaluron Intense, Toner Tonik do twarzy

• 9 lutego 2025 o 21:13
    dobra pielęgnacja, ale nie do skóry wrażliwej
    Tonik Isana Hyaluron Intense to produkt, który skusił mnie głównie niską ceną, a także zaufaniem do marki Isana, którą od lat kojarzę z dobrą jakością w przystępnych cenach. Po zakupie w Rossmannie od razu postanowiłam przelać tonik do butelki z atomizerem – ze względów ekologicznych staram się unikać wacików. Niestety, brakuje mi właśnie takiego opakowania w oryginalnym produkcie, bo spryskiwanie twarzy daje dużo wygody i uczucie, że produkt nadmiernie się nie marnuje. Tonik ma konsystencję, która po aplikacji lekko się lepi, jednak uczucie to nie jest nieprzyjemne. Wręcz przeciwnie, czuję, jak skóra jest otulona warstwą nawilżenia, co daje poczucie komfortu. Jeszcze przez kilka minut po aplikacji czuć, że skóra jest bardziej odżywiona i gładka. Muszę jednak dodać, że przy podrażnionej skórze kosmetyk może wywołać lekkie szczypanie i dyskomfort - na początku często je odczuwałam ze względu na niesprzyjający okres zimowy i grzewczy i co za tym idzie, zaburzoną barierę hydrolipidową. W połączeniu z kolejnymi etapami pielęgnacji kosmetyk dobrze się zachowuje – tonik nie wchodzi w reakcje z kremami ani serum, nie powoduje ich rolowania, co jest dla mnie istotne. Choć jest to przyjemny produkt, raczej nie zdecyduję się na jego ponowny zakup, zwłaszcza że na rynku są toniki, które bardziej mi odpowiadają.
    Zalety:
    • Przystępna cena
    • Dobre nawilżenie skóry
    • Czuć otulającą warstwę nawilżenia
    • Współpracuje dobrze z innymi kosmetykami w pielęgnacji
    Wady:
    • Może powodować lekkie szczypanie i dyskomfort na podrażnionej skórze
    • Brak opakowania z atomizerem w standardzie
    • Może nie odpowiadać potrzebom skóry wrażliwej
  • 22 stycznia 2025 o 14:02
    W porządku!
    Lubię toniki Isana, a ten szczególnie przypadł mi do gustu w sezonie letnim. Nie miałam poczucia lepienia się czy jakiegoś filmu na twarzy. Tonik tonizował, lekko nawilżał, generalnie spełniał swoje zadania podstawowe. Jest łatwo dostępny, często w promocji, dość wydajny. Chętnie sięgnę po niego ponownie.
  • 23 lutego 2024 o 13:04
    Tonik - dość lepki ale nawilżający
    Tonik z isany to mój wybór przy pielęgnacji wieczornej. Czy go kupię ponownie ? Nie wiem. Czy jest dobry i wydajny ? Tak. Sam tonik ma dość bym powiedziała ciężką konsystencję, jest lepki i nie ma typowej wodnistej konsystencji. Samo użycie jest dość przyjemne. Stosuje go jednak przy wieczornej pielęgnacji - pod maseczki w płachcie, pod kwas hialuronowy i treściwszy krem nawilżający. Fajnie nawilża skórę. Ma zachęcający skład. Nie daje jakiegoś uczucia odświeżenia przez swoją lepkość ale ogólnie ciekawy produkt. Nie podoba mi się jego opakowanie. Przelałam go sobie do buteleczki ze spreyem.
    Wady:
    • Opakowanie !
  • 5 stycznia 2024 o 19:03
    Nie nawilża ale nie wysusza
    Prosta buteleczka zamykana na klik zawiera 200 ml przezroczystego płynu o bardzo ładnym, delikatnym zapachu. Tonik zaaplikowany na wacik szybciutko go nasącza i delikatnie otula sobą cerę. Łatwo oraz przyjemnie przy jego użyciu skóra twarzy zostaje stonizowana. Aby sprawdzić czy tonik rzeczywiście nawilża postanowiłam nie nakładać dalszej pielęgnacji rano oraz wieczorem. Przez chwilę na twarzy miałam delikatne uczucie ściągnięcia oraz lepkości, minęło może po około 15 minutach. W ciągu dnia oraz po przespanej nocy nie zauważyłam nadmiernego wydobywania się sebum ani tym bardziej wysuszonej skóry. Kosmetyk może nie tyle co nawilżył ale utrzymał barierę dzięki, której cera z kolei nie była wysuszona. Aktualnie dodatkowo dzięki dzialaniu pomógł mi wysuszyć wysypkę, która powstała dosłownie z nerwów. Niechciane zmiany na mojej twarzy nijak nie chciały się goić wysuszając przy tym resztę skóry. Tonik zbalansowal wszystko i moja cera wraca do normalności. Warto na niego zwrócić uwagę, a ja sama serdecznie go polecam.
    Zalety:
    • pomaga utrzymać balans między nawilżeniem, a wysuszeniem.
    Wady:
    • Nie nawilżył.
    a ga ta
    26 października 2023 o 11:55
    Dobry i tani
    Bardzo lubię produkty z dodatkiem kwasu hialuronowego. Tonik Isany kupiłam w zastępstwie Garnier Hyaluronic Aloe. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona działaniem tego produktu. Bardzo dobrze odświeża cerę i napina ją. Nie podrażnia. Jest tani, wydajny i łatwo dostępny. Czuję, że będę często do niego wracać!