Mydła

OnlyBio Hand in Balance, Mydło do rąk `Kokos`

• 10 lipca 2024 o 13:04
    Cudowne mydło dla fanek zapachu kokosa
    Mydło to kosmetyk, który w moim domostwie schodzi bardzo szybko. Bardzo często myję ręce, między innymi dlatego, że jestem posiadaczką kotów. Od tego typu produktów oczekuję, przede wszystkim, aby nie pogarszał kondycji dłoni, co, niestety, jest częstym zjawiskiem przy moim testowaniu mydeł. Produkt znajduje się w butelce o pojemności 400ml. Opakowanie jest wyposażone w pompkę, która się nie zacina, mimo intensywnego użytkowania i dozuje odpowiednią ilość produktu. Szata graficzna jest typowa, charakterystyczna dla kosmetyków z OnlyBio. Zapach jest intensywny, kokosowy i utrzymuje się na dłoniach. Niektórzy mogą być nim przytłoczeni. Konsystencja jest rzadka, ale nie na tyle, aby brudzić opakowanie, co notorycznie się mi zdarzało przy mydłach z Yope. Sama praca z tym produktem jest niezwykle przyjemna. Łatwo się rozprowadza, bardzo dobrze się pieni. Bezproblemowo się spłukuje. Skóra jest nawilżona, bez nieprzyjemnego filmu. Przy kilkukrotnym myciu w krótkim czasie ten efekt jest nadal zauważalny i nie występuje wysuszenie, ściągnięcie, które przy niektórych mydłach było obecne. Długoterminowo nie pogarsza kondycji skóry, więc to mydło ma jakieś działanie pielęgnacyjne, zgodnie z deklaracjami producenta. Jest to bardzo dobre mydło z właściwościami pielęgnacyjnymi. Jeśli jesteście fankami kokosowego zapachu i macie problem z wysuszeniem dłoni po myciu, to może być to strzał w dziesiątkę. Na pewno zakupię ponownie i uważam, że to zdecydowanie lepsze mydło niż te z Yope, które wcześniej testowałam. Bardzo polecam!
    Zalety:
    • dobra dostępność stacjonarna, np. w drogeriach Rossmann
    • dobry skład; bazuje na łagodnych detergentach
    • wygodne opakowanie z bezawaryjną pompką
    • przyjemny zapach kokosa
    • nie brudzi opakowania przez swoją konsystencję
    • łatwo się rozprowadza
    • dobrze się pieni
    • dobrze się spłukuje
    • nie powoduje wysuszenia dłoni; nawilża
    • nie pogarsza kondycji dłoni
    Wady:
    • cena regularna może być zbyt wysoka; najlepiej kupować na promocjach
    • zapach może się być dla niektórych przytłaczający
  • 20 czerwca 2024 o 14:05
    Hit!
    Kocham to mydło i nie wyobrażam sobie bez niego mojej łazienki!! Pachnie pięknie, delikatnie i dość słodko. Zapach zostaje na skórze po umyciu rąk. Jest dość gęste, wydajne. Nie wysusza skóry, może nawet trochę ją nawilża. Dodatkowo jest fajne wizualnie. ;)
    Zalety:
    • zapach !!!!!
    • gęstość
    • stosunek ceny do jakości
    Wady:
    • nie znalazłam takowych
  • 14 maja 2024 o 0:12
    Wracam do niego i będę wracać
    Dla mnie mydło do rąk po pierwsze musi mieć dobry skład by nie wysuszało rąk, a po drugie mieć wygodne do użytkowania opakowanie. Zużyłam już wiele opakowań tego mydła, jest to mój stały bywalec w łazience, bo o ile jest sporo dobrych mydeł do rąk, to do tego wracam ze względu na piękny zapach. Zalety: - ładny skład - piękny zapach - wygodne opakowanie - dobrze myje - nie wysusza rąk - nie za wysoka cena Wady: brak
  • 18 czerwca 2023 o 17:16
    Dobre mydło
    Kolejna marka, poza Yope, której mydła nie podrażniają i nie wysuszają moich rąk. Mydło bardzo dobrze oczyszcza skórę, ale zdecydowanie nadaje się dla wrażliwców. Ma też wygodne, duże opakowanie z pompką, ładną szatę graficzną i ładny zapach. Polecam!
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
    • Nie podrażnia i nie wysusza