Resibo Eye Guru Spectacular Eye TreatmentArcykoncentrat pod oczy
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
Resibo Eye Guru Arcykoncentrat pod oczy 15 ml
108,99 zł
Resibo Eye Guru Arcykoncentrat pod Oczy 15ml
115,99 zł
Resibo Eye Guru
148,99 zł
Wejdź na wyższy poziom pielęgnacji skóry wokół oczu. Dostarcz jej skoncentrowaną formułę, która w widoczny sposób poprawia kontur oka. Eye Guru napina i odżywia skórę, co potwierdza 100% badanych. To zasługa skutecznych składników aktywnych. Peptyd miedziowy pobudza syntezę kolagenu i elastyny. Peptyd biomimetyczny zmniejsza widoczność zmarszczek i zapobiega pojawianiu się nowych. Arcykoncentrat nie tylko nawilża i ujędrnia skórę, ale i wygładza i rewitalizuje, co potwierdza 95% badanych. W efekcie Twoje spojrzenie stanie się świeże, wypoczęte i pełne blasku, a skóra wokół oczu będzie sprężysta i napięta. Szybko zauważysz też widoczną redukcję głębokości zmarszczek – tak, jak 82% badanych.
Vitamin C Tetra E
– jedna z najskuteczniejszych i najbardziej stabilnych form witaminy C. Dzięki zdolności rozpuszczania w tłuszczach trzykrotnie skuteczniej przenika przez lipofilną barierę naskórka niż zwykła witamina C. Działa przeciwstarzeniowo i antyoksydacyjnie, pobudza produkcję kolagenu i elastyny oraz poprawia koloryt skóry. Stymuluje prawidłowy rozwój tkanki łącznej, w tym przyspiesza produkcję kwasu hialuronowego.
Progeline™
- peptyd biomimetyczny, który poprawia wygląd zmarszczek, zwiększa jędrność, elastyczność i sprężystość skóry oraz jej zdolność do powrotu do stanu pierwotnego, dzięki czemu skóra jest bardziej jędrna, pełniejsza i gęstsza.
Retinol H10
– najbardziej stabilna pochodna retinolu. Dzięki uwodornieniu nie podrażnia skóry, a jednocześnie zachowuje jej wyjątkowe właściwości przeciwstarzeniowe. Retinol intensywnie stymuluje syntezę kwasu hialuronowego w fibroblastach, przez co wpływa na wzrost poziomu nawilżenia skóry i pobudza jej naturalny system ochronny. Dodatkowo wygładza i zapobiega powstawaniu zmarszczek.
Olej konopny
– ma idealny stosunek kwasów Omega 6 do Omega 3, dzięki czemu odbudowuje, regeneruje, utrzymuje skórę w dobrej kondycji i przywraca jej elastyczność.
Ekstrakt z liści miłorzębu japońskiego
– naładowany flawonoidami i terpenami, dlatego świetnia działa antyoksydacyjnie. Wspomaga też niwelowanie cieni i obrzęków pod oczami.
Hialuronian sodu niskocząsteczkowy
– dogłębnie nawilża, regeneruje, ujędrnia i działa antyoksydacyjnie, a dzięki małym cząsteczkom łatwo penetruje w głąb naskórka.
Skuteczność potwierdzona badaniami
Wysoka skuteczność arcykoncentratu Eye Guru znalazła potwierdzenie w badaniach aplikacyjnych oraz aparaturowych. Sprawdź wyniki!
Do badań aplikacyjnych zaprosiliśmy grupę kobiet i mężczyzn, którzy testowali arcykrem przez 28 dni. Poznaj ich opinie:
100% uważa, że krem daje odczucie poprawy napięcia i odżywienia skóry,
95% potwierdza, że Eye Guru daje nie tylko odczucie nawilżenia, ale i poprawę jędrności, elastyczności, sprężystości, a także wygładza i rewitalizuje,
91% zauważa zmniejszenie oznak zmęczenia oraz opuchlizny pod oczami, a także poprawę struktury i gładkości skóry,
82% potwierdza widoczną redukcję głębokości zmarszczek.
Arcykoncentrat pod oczy to kosmetyk, na który swój – nomen omen – wzrok powinny zwrócić osoby dostrzegające u siebie pierwsze oznaki starzenia. Niemniej to produkt dla każdego, kto dostrzega potrzebę wprowadzenia bardzo intensywnej pielęgnacji skóry wokół oczu. Wiek nie ma znaczenia, ponieważ pierwsze zmarszczki w tej okolicy twarzy pojawiają się średnio już ok 25. roku życia.
Nie rekomendujemy kobietom w ciąży.
Niewielką ilość nałóż na skórę wokół oczu. Możesz też zaaplikować na powiekę ruchomą. Używaj codziennie wieczorem – przed lub zamiast kremu pod oczy. W ciągu dnia zadbaj o ochronę SPF.
Peptyd miedziowy
Peptyd miedziowy stymuluje syntezę kolagenu i elastyny pobudzając do działania fibroblasty, czyli produkujące je komórki. Wyniki badań są zaskakująco dobre, a rezultaty jeszcze lepsze! W ciągu zaledwie 11 dni poziom kolagenu typu I wzrasta o 179%, a kolagenu typu III, zwanego kolagenem młodości, aż o 194%, zaś poziom elastyny zwiększa się o 190%! Już po 15 dniach zmarszczki są widocznie spłycone.
Naprawdę miał imponujące opinie wśród influencerek i zapowiadał się imponująco, jeśli chodzi o skład. Już z samej nazwy miał być ARCY i to koncentratem, czyli wszystkim co najlepsze. Ta marka w sumie umie w kosmetyki. Nie zawiodłam się, ale też nie miałam oczekiwań, że nagle żadnej linii pod oczami nie ujrzę, niemniej jednak zdecydowanie nie miałam takiego problemu z gromadzeniem się w liniach mimicznych wokół oczu korektora. Także chyba jednak coś tam ten arcykoncentrat podziałał.
Generalnie jest też niezwykle wygodny w użytkowaniu. Wystarczy dosłownie odrobinka, żeby okolice wokół oczu móc dokładnie pokryć. Krem jest leciutki, ale też jak nałożymy go trochę za dużo, to dość ładnie się wchłania i nie maże. Sam aplikator jest turbo wygodny, jeszcze się z takim nie spotkałam. Bez problemu w podróży, bo jak przekręcimy wieczko, to nie ma szans, że się sam wydostanie. Także za to innowacyjne opakowanie plus. Wydajność również na wysokim poziomie. Naprawdę byłam zadowolona i być może do niego wrócę. Bo trudno znaleźć na rynku tak bogaty skład.
Resibio to marka dość popularna i mocno promowana, to mój pierwszy kosmetyk tego producenta (i to tylko dzięki kuponowi zniżkowemu). Kontynuując wątek, 15 ml w regularnej cenie uważam za przesadę, ale to subiektywne kryterium. Sam krem zamknięty w estetycznym higienicznym opakowaniu z dozownikiem. Zaskakująco lekki, jakby żelowy więc przyjemnie się rozprowadza, choć mam wrażenie, że mokry "poślizg" wchłania się nieco dłużej i muszę odczekać kwadrans. Z drugiej strony plus za wydajność, do aplikacji wystarczy odrobina. Konsystencja jest lekka, skóra od razu jest napięta promienna i nawilżona. Mimo przebogatego i przemyślanego składu, nie zmniejszył kurzych łapek ani drobnych zmarszczek - stosowałam na dolne powieki i wokół ust przez dwa miesiące. Poprawił kondycję skóry, nie zaprzeczę, nie powodując szkód np łzawienia czy podrażnień. Niemniej patrząc na składniki aktywne spodziewałam się efektu wow. Dostałam bardzo poprawny (na pewno nie odmładzający), upiększający, przyjemny w użyciu... drogi krem.
Kupiłam krem z Resibo po poleceniu jedenej z instagramerek. Dotychczas używałam innego kremu, ale dużo droższego, więc szukałam czegoś dobrego, ale tańszego - chociaż podkreślam, że ten krem też nie jest najtańszy, kosztuje około 100 zł. (ale na przestrzeni lat nauczyłam się, że niestety na moją skórę pod okiem działają tylko droższe, bogatsze formuły)
Krem jest ładnie zapakowany, w porządne, plastikowe opakowanie z rozkręcaną górą, trzeba uważać na dozownik, bo cała pompka to dużo za dużo za okolicę pod oczy.
Krem nawilża i wygładza okolice pod oczami, jest przyjemny, korektor ładnie na nim wygląda.
Jedyny minus dla mnie to konsystencja - niestety z uwagi na nią nie kupię go ponownie. Nie jest to gęsty krem, do którego jestem przyzwyczajona przy kremach pod oczy, ale bardzo lekka, cieńka formuła - niestety muszę nałożyć bardzo mało albo długo wklepywać, żeby się wchłonął.
Jeszcze jeden malutki minus to opakowanie, które mimo. że jest ładne i higieniczne, no nie pozwala nam na kontrolę ilości produktu - nie ma jak sprawdzić ile go jest i nie czuć tez różnicy w wadze przy tak małej ilości kosmetyku, więc zakładam, że pewnego dnia po prostu się skończy ;)