Peelingi do twarzy

kosme.pl
eeny meeny Dyniowy peeling wygładzający 50.0 ml

• 17 maja 2024 o 13:58
    Rewelacyjny produkt!
    Peeling dyniowy od marki Eeny Meeny sprawdził mi się rewelacyjnie! Peeling ten jest delikatny, dzięki czemu idealnie nadaje się do mojej wrażliwej skóry ,skłonnej do przesuszania. Skóra po nim jest przede wszystkim dokładnie oczyszczona oraz niesamowicie wygładzona. Lekka formuła produktu sprawia ,iż jest on bardzo wydajny ,dzięki czemu jego cena, choć do najniższych nie należy ,nie wydaje się taka straszna. Dyniowy zapach peelingu sprawia ,że uwielbiam go używać w sezon jesienny i właśnie wtedy zazwyczaj do niego wracam. Zapach jest intensywny ,lecz nie drażni ,a wręcz umila czas wykonywania zabiegu.
    Drogeria Super-Pharm
    annaskc
    7 lutego 2024 o 21:13
    Ten zapach, można się w nim zakochać!
    Peeling Pumpkin Smoothing Peel marki Eeny Meeny to prawdziwa uczta dla skóry, ale także dla nosa! Jego działanie na skórę jest rewelacyjne, złuszcza delikatnie i ujednolica koloryt, pozostawiając skórę gładką i świeżą. Ale zapach - to istne zaproszenie do świata przyjemności. Nuty dyni są intensywne i aromatyczne, otulając zmysły, jak spacer po kolorowych, jesiennych ogrodach. Niezwykły, naturalny zapach dyniowy trwa długo, sprawiając, że używanie peelingu to nie tylko pielęgnacja, ale także relaks dla zmysłów. Dla miłośników aromaterapii - to doskonały wybór! Peeling ten nie tylko pielęgnuje skórę, ale także zapewnia niezwykłe doświadczenie zapachowe, które relaksuje i poprawia nastrój. Jego cena nie należy do najniższej, ale starcza naprawdę długo wiec warto się na niego skusić. Ja uwielbiam kosmetyki o takim zapachu, więc mam już kolejne opakowanie.
    Zalety:
    • Delikatnie złuszcza skórę
    • Nie podrażnia
    • Pięknie pachnie
    Wady:
    • Dość wysoka cena
  • 24 lipca 2023 o 19:18
    Wygładza naprawdę świetnie i odczuwalnie
    Jako ogromna miłośniczka marki Eeny Meeny z wielką ciekawością podchodzę do każdego nowego produktu jaki wypuszczą . Tak samo było z peelingiem dyniowym. Bardzo się ucieszyłam gdy go dostałam i z entuzjazmem przystąpiłam do testów. Minęły już prawie 2 miesiące od kiedy użyłam go raz pierwszy i polubiłam go na tyle by zaopatrzyć się w kolejne opakowanie ( jak już uszczuplę trochę swoich zapasów oczywiście ). Jeśli lubicie peelingi bez drobinek albo jeśli jeszcze takiego nie miałyście ale jesteście ciekawe jak taki produkt sprawdzi się u Was to postaram się jak najlepiej przybliżyć właściwości tego produktu. Otrzymujemy go w plastikowej miękkiej tubie z wygodną zatyczką która nie pęka i z którą nie trzeba się siłować. EM pakuje swoje kosmetyki w białe opakowania i przyozdabia je estetyczną szatą graficzną - ten produkt również utrzymywany jest w takiej stylistyce . Bardzo ją polubiłam i tak jakoś z automatu kojarzy mi się to z produktem z którego będę zadowolona. Składników pochodzenia naturalnego znajdziemy tutaj ponad 94% na przykład : enzym pozyskiwany z dyni, ekstrakt z kurkumy, ekstrakt z aronii, różową glinkę, olej ryżowy i ekstrakt z kwiatu lotosu. Peeling ma postać kremu o idealnie nie przesadnie gęstej konsystencji . Jak już pisałam wcześniej nie ma w nim żadnych drobinek. Ma i odcień i zapach które nawiązują do dyni. Nie jestem szczególną miłośniczką zapachów kosmetyków tej marki bo póki co podobał mi się jedynie aromat żelu do mycia twarzy i wygładzającego kremu pod oczy ale przymykam na to oko przez wzgląd na działanie - bo zazwyczaj jestem bardzo zadowolony. Nie ma problemu z tym by zaaplikować sobie produkt na twarz tak jak klasyczną maseczkę. Rozkłada się równą warstwą bez rolowania i grudkowania i nie jest oblepiający. Na twarzy go nie wyczuwam. Dobrze, że jest na tyle gęsty iż nie spływa z twarzy. Nie wywołuje też żadnego pieczenia i bardzo łatwo zmyć go z twarzy. Już z nazwy możemy wywnioskować, że główną właściwością produktu jest wygładzenie i muszę przyznać, że wygładza naprawdę świetnie . Skóra jest po nim taka równa i faktycznie pory wydają się być mniej widoczne . Po użyciu odczuwam również zmiękczenie oraz bardzo delikatne nawilżenie ale to tak naprawdę delikatnie - mam cerę mieszaną i w sumie nie potrzebuje właściwości nawilżających od peelingu ale miło mi było ten fakt odnotować. Efekty odczuwam dobre kilka godzin od użycia tego produktu no i faktycznie - makijaż lepiej wygląda przez to wygładzenie twarzy ( chociaż nie za często używam go o poranku). Nie odczuwam jedynie efektu oczyszczenia i odświeżenia skóry - w tym celu muszę wykonać klasyczny peeling z drobinkami i dlatego i ciachnę jedną gwiazdkę i uważam , że dobrze poza nim jest mieć jeszcze klasyczny ulubiony peeling - dla takiego pełnego efektu cery czystej i świeżej. Polubiłam go . Nie ma na rynku zbyt wiele produktów tego typu które są w stanie tak świetnie wygładzić twarz . Do tego ten naprawdę fajny skład. Jeśli ciekawi was marka Eeny Meeny to swoją przygodę z ich produktami można śmiało zacząć od tego peelingu. Kosztuje z 50 zł ale jest bardzo wydajny no i bywają na niego promocje.
    Zalety:
    • dobra wydajność
    • komfortowy w nakładaniu i noszeniu na twarzy
    • łatwo go spłukać
    • świetnie wygładza
    • zmiękcza i delikatnie nawilża
    Wady:
    • nie jest to produkt oczyszczający czy wyraźnie złuszczający
    • zapach średnio przypadł mi do gustu
  • 23 czerwca 2023 o 20:19
    Delikatny, ale bardzo skuteczny peeling
    Posiadam cerę suchą i wrażliwą. Zwracam szczególną uwagę na to, aby stosowany peeling był dla niej delikatny, ale robił co trzeba. Jednym z nim jest właśnie dyniowy peeling z Eeeny Meeny. Opakowanie peelingu to klasyczna, plastikowa tubka, nic w niej odkrywczego i nie miałam problemu z wydobyciem produktu do końca. Konsystencja jest ciekawa, bo to taki budyń w kolorze toffi, który łatwo rozprowadza się po skórze i nie spływa z niej. Zapach jest bardzo przyjemny, nie za mocny, takich mleczno-karmelkowych cukierków. No przyjemnie mi się go stosowało, przyznaję :) Skład jest bardzo ciekawy i dobrze skomponowany. Wydaje się długi, ale jak się w niego wczytałam to widzę, że jest napakowany olejkami i ekstraktami roślinnymi, które moja wrażliwa skóra dobrze toleruje. Życzyłabym sobie na rynku samych takich dobrze wyselekcjonowanych składów. Kilka słów o działaniu, bo chyba to interesuje wszystkich najbardziej. Używałam go zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, czyli aplikowałam na oczyszczoną, lekko zwilżoną skórę twarzy i pozostawiałam na 15 minut. Po tym czasie zwilżonymi dłońmi robiłam delikatny masaż i zmywałam ciepłą wodą. Ten masaż po 15 minutach robił robotę, bo to peeling enzymatyczny, trzeba mu dać trochę czasu, aby miał szansę zadziałać. Dzięki temu pozbywałam się całego złuszczonego naskórka, bez podrażnień, zaczerwienień czy zadrapań - dla wrażliwej skóry to złoto <3 Po użyciu cera była super gładka, odświeżona, miękka i przygotowana pod dalsze etapy pielęgnacji. Nie muszę chyba wspominać, że na takiej skórze makijaż wygląda piękniej, nie ma suchych skórek, no i nie potrzeba wielkiego krycia. Może nie mam na twarzy większych problemów z niedoskonałościami, ale ostatnio borykałam się z takimi po piance z Nacomi, po której mnie totalnie wysypało. Zależało mi więc, aby leczona z niedoskonałości skóra nie dostawała mocno ścierających produktów, tylko delikatne złuszczenie i z tym peelingiem mi się to udało. Czy polecam peeling z Eeny Meeny? Jasne! Opakowanie 50ml wystarczyło mi na około 2,5 miesiąca i sięgałam po niego regularnie 2x w tygodniu. Nakładałam go też ilościowo według potrzeb, niespecjalnie go oszczędzając, więc uważam, że wydajność jest w porządku. Jeśli chodzi o cenę, to bez promocji kosztuje około 50zł, ale czasem widzę go w niższych cenach, nawet 10zł taniej. Biorąc pod uwagę jego jakość, nie boli mnie ta cena, bo wiem, że to skuteczny, warty tej ceny kosmetyk. Widziałam droższe tego typu produkty polecanych marek a sprawdzały się różnie, więc teraz przynajmniej wiem po co sięgnąć bez głębszych przemyśleń. W chwili obecnej Eeny Meeny już mi się skończył i używam czegoś innego, ale już zaczynam za nim tęsknić i to chyba jego najlepsza rekomendacja <3 Z przyjemnością do niego wrócę i serdecznie go polecam, szczególnie osobom ze skórą suchą i wrażliwą <3
    Zalety:
    • ciekawa, budyniowa konsystencja
    • ma dobry skład
    • delikatny w działaniu, ale skuteczny w złuszczaniu naskórka
    • nie podrażnia
    • cera jest gładka, miękka, odświeżona a makijaż pięknie się na niej prezentuje
    • ładnie pachnie, jak mleczno-karmelowe cukierki
    • całkiem wydajny
    Wady:
    • niczego mu nie brakuje
  • 27 maja 2023 o 21:47
    Delikatne złuszczanie
    Bardzo delikatny peeling, o lekkim kosmetycznym zapachu. Konsystencja jest jednolita, taka kremowa, bez grudek. Złuszczanie było na tyle delikatne, że mogłam stosować nawet 2-3 razy w tygodniu. Po użyciu zgodnie z instrukcją, w której zalecano najpierw rozprowadzić na skórę, potem odczekać 15 minut, a potem zmywając wmasować okrężnymi ruchami, wyraźnie czułam miękkość skóry. Jednak nie zdzierał jej. Czasem skracałam czas i masowałam również w trakcie czekania, i również się sprawdzał. Lepiej działał jak nakładam go na lekko zwilżoną twarz, wtedy efekt miękkiej skóry był bardziej wyczuwalny. Duży plus, za to że nie uczulił i nie podrażniał. Na tym mi najbardziej zależało. Szczególnie, że w ciąży było z rym różnie, w przypadku innych peelingów enzymatycznych, które były na bazie enzymów owocowych np. z papainy czy ananasa. Nie poradził sobie jednak z zaskórnikami, chyba bym musiała codziennie go stosować. Mam dość gęstą skórę, kosmetyczka oceniła, że nawet peelingi mechaniczne nie zrobią mi krzywdy, a nawet od czasu do czasu są po prostu wskazane. Myślę, że wrażliwcy bardziej go docenią.
    Zalety:
    • delikatne działanie
    • brak podrażnień
    • brak uczuleń
    • super skład
    • można używać w ciąży i przy karmieniu piersią
    Wady:
    • może być zbyt delikatny, dla osób które są przyzwyczajone do działania np. kwasów