Kremy na noc

Eeny Meeny Aktywny krem retinalem 0,1%

kosme.pl
eeny meeny Aktywny krem z retinalem 0,1% 50.0 ml

• 29 kwietnia 2024 o 21:17
    Dla początkujących będzie świetny,dla starych wyjadaczy retinali i retinolu będzie delikatną opcją
    To moje pierwsze zetknięcie z marką,w dodatku poprzedzone użytkowaniem kolejnej już buteleczki kremu z retinolem od Dottore. W tym porównaniu Eeny Meeny ma zdecydowanie rzadszą konsystencję, używam go też relatywnie więcej na aplikację nocną skóry twarzy i szyi. Kolor kremu jest bladożółty, zapachu praktycznie nie wyczuwam. Krem fajnie nawilża i dba o skórę,w moim przypadku dojrzałą i mieszaną . Jestem w ekipie osób, które są już przyzwyczajone do retinali i retinolu, więc wiedziałam jakiego efektu się spodziewać, zdecydowanie daję mu 4gwiazdki za naturalny skład, natomiast w przyszłości będę pewnie chciała wypróbować inne kosmetyki z retinalem.
  • 24 stycznia 2024 o 15:12
    Doskonałe 2 w 1 - czyli serum w kremie. Wolę wersję z wyższym stężeniem ale po 0,1% retinalu też zauważyłam różnicę
    Uwielbiam stale testować produkty z retinoidami. To zdecydowanie jeden z moich ulubionych skłądników aktywnych, który doskonale działa na moją skórę. Swoją przygodę z retinoidami zaczęłam jakieś 8-9 lat temu, oczywiście od retinolu w niższych stężeniach. Teraz stosuję najwyższe stężenia ale też i różne "odmiany" (retinol, retinal, kwas retinowy, estry retinolu). Mam cerę suchą, wrażliwą, skłonną do zaczerwień. Zazwyczaj wybieram dosyć bardziej treściwe formy serum z retinoidami. Bardzo lubię oleiste sera, które dobrze sprawdzają się na mojej skórze (nie mam tendencji do wielu niedoskonałości). Krem Eeeny Meeny kupiłam z wielu powodów. Po pierwsze widziałam sporo poleceń, krem ma też pojemność 50ml, czyli więcej niż standardowe sera 30ml, ma w porządku stężenie w porównaniu do ceny, a do tego ma jeszcze w składzie m.in. koenzym Q10, olej z czarnej porzeczki, fermentowany ekstrakt z winogron. Jestem bardzo zadowolona z efektów, które uzyskałam w trakcie stosowania tego kremu. Obecnie właśnie kończę kolejne opakowanie ale z retinalem 0,2% (recenzja wkrótce:D). Krem ma aksamitną konsystencję, o zabarwieniu lekko żółtym (bardzo typowa dla serów/kremów z retinalem). Ja stosuję krem na całą twarz (też pod oczami), szyję i dekolt - na całość wystarczają mi pełne 3 pompki. Krem się dobrze wchłania i zostawia buzię przyjemnie nawilżoną ale bez takiego oleistego wykończenia. Myślę, że ten krem dobrze sprawdzi się też przy tłustych skórach. Ja zazwyczaj nakładam krem z retinalem ok. 2 godziny przed pójściem spać, w zależności od stanu mojej skóry, jeśli potrzebuję dodatkowej nawilżenia to dokładam jeszcze ceramidowy krem (ok. 30 minut przed pójściem do łóżka). Jeśli chodzi efekty po stosowaniu tego kremu ok. 4 x w tygodniu przez prawie 4 miesiące: - wygładzenie i lekkie ujędrnienie skóry w okolicy oka (tu jestem mega zaskoczona, jeszcze nigdy nie miałam takich widocznych i wyczuwalnych efektów w tej okolicy twarzy po żadnym produkcie) - nie mam wielu zmarszczek, jedynie jedną na czole bardziej wyraźną - przy stosowaniu dobrych retinoidów ta zmarszczka jest jakby wygładzona/wypełniona - przy tym kremie zmarszczka na czole była mniej widoczna - lekkie wyrównanie kolorytu i generalnie lepsze odżywienie i nawilżenie Na pewno będę kontynuować stosowanie tego produktu (ten sam krem ale w wersji 0,2% retinalu).
    Zalety:
    • widoczne i wyczuwalne efekty ujędrniające i wygładzające, jak w dokładnym opisie
    • nie wysusza i nie podrażnia
    • doskonały skład
    • fajna pojemność 50 ml, czyli większa niż przy standardowym serum 30 ml
    • cenowo jest nie najgorzej, biorąc pod uwagę efekty, skład i pojemność
    • polska marka
    Wady:
    • brak, jestem w pełni zachwycona tym produktem
  • 7 lipca 2023 o 16:35
    Rewelacyjny!
    Świetny retinal. Jeden z najlepszych na rynku, w bardzo dobrej cenie (często można go znaleźć -20%). Duży plus za obecność stężeń: 0,05%, 0,1%, 0,2%. Zaczynałam od 0,05 i obyło się bez podrażnień. Dzięki obecności składników łagodzących nie miałam żadnych skutków ubocznych, podrażnienia, zaczerwienienia. Widać efekty, wygładzenie, spłycenie drobnych zmarszczek i uspokojenie niedoskonałości. Stosowała go też moja mama, od razu codziennie i nie miała też żadnych skutków ubocznych, była bardzo zadowolona, przeszła na 0,2%, również bez podrażnień.
    Zalety:
    • działanie