Odżywki do włosów

Joanna PEHology, Odbudowująca odżywka proteinowa do włosów o różnej porowatości

Bodyland.pl
Joanna _PEHology odżywka proteinowa

• 19 marca 2025 o 16:43
    Jest świetnym uzupełnieniem codziennej pielęgnacji włosów
    Odżywka Joanna PEHology to kompleksowe rozwiązanie dla osób, które chcą przywrócić swoim włosom zdrowy wygląd, blask i miękkość. Przeznaczona do pielęgnacji włosów o różnej porowatości, doskonale sprawdzi się w przypadku pasm osłabionych, matowych i szorstkich. Jest świetnym uzupełnieniem codziennej pielęgnacji włosów opartej na równowadze PEH. OPAKOWANIE I KONSYSTENCJA Produkt zamknięty jest w wygodnej butelce, która umożliwia precyzyjne dozowanie. Konsystencja odżywki jest kremowa, ale nie obciąża włosów, co sprawia, że łatwo się rozprowadza i szybko wnika w ich strukturę. SKŁADNIKI PIELĘGNUJĄCE I ICH DZIAŁANIE Formuła odżywki została starannie skomponowana, aby zapewnić włosom optymalną pielęgnację: • Olej ze słodkich migdałów – intensywnie odżywia, wygładza i regeneruje, dzięki czemu włosy stają się bardziej odporne na uszkodzenia. • Olej z orzechów makadamia – dba o odpowiednie nawilżenie, nadaje miękkość i blask, a także wzmacnia pasma. • Proteiny mleczne – tworzą ochronny film na powierzchni włosów, zabezpieczając je przed utratą wilgoci i zmniejszając elektryzowanie. • Proteiny ze słodkich migdałów – uelastyczniają i wygładzają strukturę włosa, zapobiegając jego łamliwości. • Keratyna – odbudowuje i wzmacnia, chroniąc przed dalszymi uszkodzeniami. • Ceramidy – wspierają regenerację, utrzymując odpowiednie nawilżenie włosów. EFEKTY PO ZASTOSOWANIU Odżywka daje szybkie i widoczne rezultaty – włosy stają się miękkie, gładsze i bardziej podatne na stylizację. Już po pierwszym użyciu zauważalne jest zwiększone nawilżenie i odbicie pasm od nasady. Regularne stosowanie wzmacnia strukturę włosów, zapobiegając ich łamliwości i puszeniu się. WYDAJNOŚĆ I STOSOWANIE Odżywka jest bardzo wydajna – wystarczy niewielka ilość, aby równomiernie pokryć włosy. Najlepiej aplikować ją na wilgotne pasma po umyciu szamponem, pozostawić na kilka minut i dokładnie spłukać. Nie obciąża włosów, co czyni ją odpowiednią również dla cienkich kosmyków. PODSUMOWANIE Joanna PEHology to odżywka, która łączy w sobie nawilżenie, regenerację i ochronę. Dzięki bogatej formule, w której znajdziemy zarówno oleje, jak i proteiny oraz ceramidy, sprawdzi się jako skuteczna pomoc dla włosów osłabionych i pozbawionych blasku. To świetny wybór dla osób szukających produktu, który działa kompleksowo i przywraca włosom zdrowy wygląd.
    shewild
    11 grudnia 2024 o 18:23
    Proteinki zawsze na plusie
    Jest to bardzo lekka odżywka, ale zaskakująco dobrze działająca i według mnie robi dokładnie to co obiecuje. Być może wpływ na moja ocenę ma fakt, że mam cienkie i delikatne włosy, którym nie służą zbyt bogate, obciążające maski. Tak naprawdę to jedynym poważniejszym minusem może być wydajność, no i dopracowałabym odrobinę formułę, ale cała reszta – super! No właśnie, co z ta wydajnością? Odżywkę zużyłam w miesiąc, a i tak co parę myć używam mocniej działającej maski, więc nie używałam jej do każdego mycia. Powodem na pewno może być konsystencja – kremowa, ale raczej rzadsza, przez co więcej jej nakładałam, aby pokryć całe włosy. I jeszcze jedna rzecz – na mokrych dłoniach, a następnie włosach, odżywka odrobinę się rozrzedza, więc staje się wtedy mocniej wodnista. Da się to opanować i nie spływa całkiem z włosów, no ale jednak wolałabym, aby była gęstsza. Zapach należy do mało charakterystycznych. Taki klasyczny kosmetyczny, trochę kwiatowy, ale bez konkretnych nut zapachowych. Jest w porządku, nie zapada w pamięć, ale brzydki nie jest i może się spodobać. Odżywka nie obciąża włosów i czuć to już podczas spłukiwania, są takie elastyczne i super gładkie już wtedy. Łatwo ją spłukać. Zazwyczaj trzymałam ją na chwilę - dwie lub trzy minuty, bo myję włosy prawie zawsze rano, więc każda minuta się liczy. I ta odżywka jest stworzona właśnie do takiego błyskawicznego działania, bo wystarczy jej minuta, aby efekty było widać na włosach. A efekty u mnie są bardzo zadowalające. Włosy się nie plączą, dobrze się rozczesują. Są gładkie, wręcz lekko śliskie w dotyku. Miękkie, nawilżone, nawet końcówki gładsze niż zazwyczaj. Odżywka jest lekka, ale minimalnie dociąża włosy, a to dla mnie ważne, bo mam sporą tendencję do puszenia. Włosy super wyglądają przez cały dzień, są tak lekkie jak lubię i nawet wieczorem (kiedy to często widać po nich, że już są bardziej nieświeże i bez energii) wyglądają tak samo dobrze. Ten efekt chyba najbardziej mi się podoba, bo w połączeniu z dobrym szamponem mam wrażenie, że włosy są dłużej świeże, a odżywka w żadnym stopniu nie skraca ich świeżości, wręcz jakby zatrzymuje ten stan od momentu umycia i wysuszenia. Są do tego takie pełniejsze, z fajną objętością, którą nawet delikatnie czuję w dotyku. Daję gwiazdkę mniej, bo jednak odżywka kończy się naprawdę strasznie szybko. Działanie jest super i na pewno ma na to wpływ fakt, że moje włosy ogólnie uwielbiają proteinowe kosmetyki i zazwyczaj dobrze na nie reagują. Ta odżywka od Joanny jest tego potwierdzeniem. Polecam więc chyba w szczególności posiadaczkom włosów podatnych na obciążenie, bo ten produkt nic takiego nam nie zaoferuje. A w zamian możemy cieszyć się gładkimi, nawilżonymi i pełniejszymi włosami.
  • 16 października 2023 o 20:48
    Nie dla moich włosów
    Jest to odżywka proteinowo- emolientowa (z przewagą protein). Jej zapach jest zdecydowanie kobiecy. Jak dla mnie, nie jest on delikatny, lecz intensywny. Moje skojarzenia z tym zapachem: słodkość, krem, trochę jak jakaś odżywka u fryzjera. Ma dość płynną konsystencję, przez co też jest mniej wydajna. Co do jej działania na moich włosach (typ fal- 2a, wypadających, łamiących się, potrzebujących wzmocnienia, z tendencją do plątania): - Nie powoduje plątania włosów, ale rozczesywanie po jej użyciu nie jest jakieś super, tylko średnie. - Niestety trochę (a właściwie bardziej niż trochę) rozprostowuje moje fale, za czym nie przepadam i do czego mało kiedy dążę. - Jej działanie wzmacniające jest przeciętne. - Pozostawia włosy lekko obciążone. - Z plusów: włosy po jej stosowaniu są błyszczące i zmiękczone, ale to dla mnie za mało, bym ponownie ją zakupiła.
  • 19 lipca 2023 o 13:38
    To nie jest proteinowa odżywka
    Nadszedł czas na wypróbowanie kolejnego produktu z serii Pehology, tym razem u mnie była to odżywka proteinowa. Zapach ma kosmetyczny, ale raczej taki sztuczny, chemiczny. Konsystencja średnio gęsta. Bez problemu wydobędziemy ją z tej butelki, ale też nie przelewa się przez palce. Każda włosomaniaczka wie, po co się kupuje kosmetyk proteinowy i czego się można po proteinach spodziewać. Wie, kiedy ich brakuje w pielęgnacji i jakich efektów się po nich oczekiwać, a także jakie proteiny lubią jej włosy. Miałam więc pojęcie, na co się nastawiać. Po proteinach moje włosy są sprężyste, zregenerowane, skręt podbity. Tu niestety wszystko poszło nie tak. Włosy zachowywały się jak po zbyt dużej dawce emolientów. Były obciążone, strączkowały się "na tłusto", skręt rozprostowany z powodu przeciążenia, żadnej sypkości. Proteiny kompletnie niewyczuwalne w wyglądzie i "zachowaniu" włosów. Owszem, analizując skład widać dużo olei, ceramidów, czyli emolientów, a pośrodku proteiny mleczne, migdałowe i keratynę. Najwidoczniej jednak jest ich na tyle mało, że przewaga olei daje się mocno we znaki. Potrzebowałam odżywki proteinowej, a okazało się, że działa jak emolientówka i to obciążająca. Nie pomaga nawet rozczesać włosów. Chyba resztę zużyję do golenia nóg.