Szampony do włosów

Sielanka Zielone Jabłuszko, Szampon do włosów zwiększający objętość

• 4 maja 2025 o 14:46
    Jeden z tych, które czasami są ok, a czasami nie dają sobie rady
    Moje włosy są długie ze skłonnością do przetłuszczania się u nasady i ostatnio lubią się również puszyć na czubku świeżo po umyciu. Lubią niestety te chemiczne składy, bo to one lepiej utrzymują ich świeżość. Niestety zielone jabłuszko czasami dawało sobie radę z moją czupryną, a czasami niestety nie. Obietnica na temat zwiększenia objętości nie została spełniona. Bardziej moje włosy były wygładzone, ale żeby nie nazwać tego oklapniętymi. Włosy po umyciu nie puszyły się, były wygładzone i miękkie. Niestety świeżość ich nie utrzymywała się super długo. 1,5 dnia max. Zapach bardzo ładny - zielone jabłuszko jest wyczuwalne. Opakowanie również całkiem przyjemne. Jest to wrażenie sielanki i swojskości. Jak będzie w okazyjnej cenie to mogę po niego sięgnąć ponownie, niestety nie będzie moim pierwszym wyborem.
  • 24 listopada 2024 o 13:05
    Podczas świetnej promocji na stronie Hebe skusiłam się na zakup zestawu o zapachu zielonego jabłuszka, w którym znalazłam między innymi ten szampon. Szampon nie tylko pięknie pachnie, ale również dobrze oczyszcza skórę głowy, przygotowuje włosy na kolejne kroki w pielęgnacji, idealnie sprawdza się do chelatowania. Opakowanie to wysoka butelka wykonana z przezroczystego plastiku, zamykana na klik, co uważam jest wygodnym i praktycznym rozwiązaniem. Na bieżąco widzimy zużycie produktu i w odpowiednim czasie możemy zaopatrzyć się w nowy szampon. Piękna grafika z zielonymi jabłuszkami na białym tle prezentuje się naprawdę ładnie. Szampon należy do mocniejszych produktów oczyszczających, ma w sobie składniki chelatujące, więc stosuję go głównie do chelatowania w myciu oczyszczającym 1 raz w tygodniu lub w dni kiedy potrzebuję solidnej dawki oczyszczenia (np. po stylizacji z użyciem lakieru czy pasty). Ma śliczny jasnozielony kolor i przyjemną, żelową konsystencję, kolor tego produktu kojarzy mi się z jabłkami. Przez to, że jest dosyć rzadki to trzeba go trochę użyć na jedno mycie. Posiada piękny zapach słodkich a zarazem lekko kwaśnych jabłek, który długo utrzymuje się na włosach. Dobrze się pieni, dokładnie oczyszcza skórę głowy, usuwa też resztki stylizatorów z włosów. Cena i wydajność jest zachęcająca, a dodatkowo częste promocje zachęcają do zakupu, opłaca się szczególnie kupowany w zestawie.
    Zalety:
    • PLUSY
    • przyjemny zapach
    • dokładne oczyszczenie
    • niska cena
    • praktyczne opakowanie na klik