Serum do twarzy

Dermomedica Vitamin C + E Serum Aktywne serum z witaminą C, E i kwasem ferulowym

• 7 lutego 2024 o 13:19
    Dobre, ale stopniowo
    Świetne serum, czuć moc 15% wit C, ale tu uwaga jeśli ktoś wcześniej stosował serum z typowych drogerii to zazwyczaj serum ma tam 2-5% stężenie witaminy, tu mam kopa, który może nieprzyzwyczajonej lub wrażliwej skórze dać wysyp krostek lub nowych stanów zapalnych. Produkt polecany dla wrażliwej skóry, ale w takim przypadku polecam użyć serum Dermomedica 10%wit C, u mnie lepiej sprawdziło się na początek. Pierwsze dwa tygodnie skóra była lekko przesuszona z wysypem na czole. Po czasie skóra uspokoiła się i nabrała blasku i gęstości. Zdecydowanie polecam Dermo kosmetyki z witaminą C, niestety kosmetyki z Sephora czy innych tego typu sieciówek nie dadzą nam takiej bomby witaminowej dla twarzy. Cena wysoka, ale serum bardzo wydajne. Wygodne i eleganckie opakowanie. Serum dość wodniste.
    Zalety:
    • Efekt
    Wady:
    • Może na początku przesuszać wrażliwą skórę
  • 27 stycznia 2023 o 13:55
    Nawet mąż zauważył różnice! ;D
    Już mogę powiedzieć że ten kosmetyk to rewelacja. Naczytałam się w internecie historii niby o dziwnej konsystencji, że okropny w rozprowadzaniu. Gdy doszedł byłam przygotowana na najgorsze - super miło się zaskoczyłam ! Nie wiem o czym ci ludzie piszą, chyba są ciut przewrażliwieni... Konsystencja wydaje się tłusta ale mimo że moja cera ma dużą skłonność do wyswiecania to ten produkt pięknie się wchłoną. Po myciu twarzy , nawilżam ją hydrolatem i na to stosuje ciut kwasu hialuronowego, na to nakładam te serum z Wit c. Dobrze rozsmarowywuję robiąc jednocześnie masaż twarzy. Serum po pół godzinie jest całkowicie wchłonięte, cera wygląda super. Koloryt wyrównany a skóra jest od środka jakby wypełniona, rozświetlona wewnętrznym blaskiem. Nawet mąż to zauważył. Używam wieczorem ale co drugi dzień (na zmianę z acnederm czyli kwasem azelainowym ) więc super się uzupełniają , niwelują przebarwienia i niedoskonałości . Narazie da mnie najlepszy z kupionych kilku produktów z the ordinary.