Serum do twarzy

Lierac Premium, Anti-Age Global Serum Regenerant Extreme Serum intensywnie regenerujące

LIERAC EXCLUSIVE PREMIUM Serum 30ml

Mikmal
    11 marca 2018 o 18:06
    Moja prewencyjna tajemnica....
    Lirac premium elixir 30ml. Jest to ekskluzywny olejek do twarzy tzw globalna korekta oznak starzenia. Serum zamówiłam w sklepie internetowym z polecenia mojej przyjaciółki jako kosmetyk silnie nawilżająco- regenerujący. W moim przypadku działający jako kosmetyk, który ma zapobiegać niż leczyć. Dodam jestem młodą osobą, której problem zmarszczek jeszcze dość intensywnie nie dotyczy.Poza zmarszczkami mimicznymi, lekkimi bruzdami na czole i w okolicy ust. Opakowanie Serum dotarło do mnie w eleganckim, zafoliowanym pudełeczku. Po otwarciu moim oczom ukazała się czarna elegancka, szklana buteleczka z elegancką złotą zakrętką. (nowa wersja obecnie posiada złotą, masywna zakrętkę, nie jest to ta sama jak na zdjęciu) Serum aplikujemy przy pomocy pipetki. Bardzo praktyczna moim zdaniem forma aplikacji, nie mam problemu z dozowaniem właściwej ilości preparatu. Ogólnie opakowanie jest według mnie bardzo ekskluzywnym dodatkiem. Widać mamy do czynienia z kosmetykiem z wyższej półki. Działanie Producent obiecuje intensywną regeneracje, redukcje zmarszczek i przebarwień. Moim zdaniem jest to jedwabistej konsystencji eliksir, który kompleksowo koryguje oznaki starzenia. W moim przypadku wypycha zmarszczki mimiczne, niweluje nierówności wokół ust i na czole. Serum intensywnie nawilża, odżywia i regeneruje skórę. Według mnie intensywnie rozświetla, nadaje naturalny blask. Dodatkowo kosmetyk jest wzbogacony olejem arganowym, sezamowym i ze słodkich migdałów, których dobroczynne właściwości każdy z nas zna. W temacie redukcji przebarwień mogę powiedzieć zaobserwowałam intensywne rozświetlenie skóry, co za tym idzie dość zauważalne rozjaśnienie kolorytu cery. Podczas regularnego stosowania zaobserwowałam, że moja skóra jest bardziej gładka, intensywniej nawilżona a jej koloryt ujednolicony. Dodam serum stosuję w rotacji z innymi produktami, zawsze 2-3 razy w tygodniu na noc. Od około 4 miesięcy. Jestem na etapie zużycia jednej trzeciej opakowania. Więc uważam jest to dobra inwestycja. Kosmetyk wydajny wystarczy dosłownie trzy krople na pokrycie całej twarzy i szyi. Na koniec wspomnę o cenie. Dosłownie rzecz ujmując zaporo-wa. Jednak czy stać jest kogoś na wydanie takiej kwoty jest indywidualną sprawą. Ja uważam warto.
    Zalety:
    • nawilża
    • odżywia
    • regeneruje
    • rozjaśnia
    • działa jak wypychacz do zmarszczek
    • wyrównuje koloryt
    • ujędrnia
    • skóra jest miękka w dotyku
    Wady:
  • 4 grudnia 2017 o 16:49
    Ok, ale efekty niewspółmierne do ceny
    Serum otrzymujemy w pięknym kartoniku, które działa na zasadzie pudełka zapałek, czyli wnętrze się wysuwa, a w środku mamy butelczynę z matowego szkła (porcelany? sama do końca nie wiem, co to jest, ale na pewno nie jest to plastik). Złote napisy dodają klasy i sprawiają, że całość wygląda luksusowo. Opakowanie zawiera 30 ml rzadkiej, białej substancji i mocnym, średnio przyjemnym dla mojego nosa zapachu. Do jej wyciągania służy nam pipetka z gumową końcówką, która "zasysa" trochę produktu przy naciśnięciu tego gumowego końca. Niby nie jest to złe rozwiązanie, ale za taką kwotę, jaką trzeba za to serum zapłacić, to życzyłabym sobie pompkę, a nie jakąś pipetkę. Producent zaleca stosować to serum rano i wieczorem po oczyszczeniu skóry. Ja stosuję je tylko wieczorem, ponieważ rano używam innego serum z kwasem hialuronowym. Do nałożenia na twarz wystarczy kilka kropel, chociaż muszę przyznać, że pipeta na początku nie dozowała dobrze produktu i jak wzięłam jedną porcję na połowę twarzy, to część ściekała z końca pipety i lądowała nie tam, gdzie powinna. Powtórzę więc, że jak dla mnie to serum powinno mieć pompkę, po prostu byłoby wygodniej. Preparat wchłania się w skórę niemalże natychmiastowo, zostawiając bardzo przyjemne uczucie nawilżenia i gładkiej, wypielęgnowanej cery, ja nakładam dodatkowo krem do twarzy, ale czytałam, że niektórzy tego nie robią i są zadowoleni z poziomu nawilżenia, jaki Lierac Premium daje. Przy nakładaniu się nie roluje, pod dodatkowo nałożonym kremem też nie, także tutaj nie mogę mu nic zarzucić. Efekty długofalowe... Hmmm... W tym miejscu muszę przystanąć i się zastanowić. Czytałam pochlebne opinie na Wizażu, zapoznałam się z tym, za co dziewczyny je chwalą i co mu zarzucają i muszę powiedzieć jedno. To serum jest dobre, jest naprawdę porządne, pięknie nawilża skórę, lekko ją napina, do tego nadaje się pod oczy, czyli nie trzeba kupować kolejnego serum do stosowania na tą okolicę. Nie uczula, nie podrażnia i skóra wygląda po nim na wypoczętą. ALE - nie uważam, że jest to na tyle świetny produkt, żeby kosztował aż tyle. Owszem, poprawia wygląd skóry i poprawia kondycję cery, ale nie zauważyłam jakiegoś super spłycenia zmarszczek, tak naprawdę nie zauważyłam, żeby w ogóle zrobiło cokolwiek ze zmarszczkami, także muszę napisać, że to serum jest po prostu dobre. Ale super zachwytów nie będzie. Myślę, że za niższą cenę kupiłabym je ponownie, jeśli je znajdę na fajnej promocji, to być może kupię, ale za regularną cenę uważam, że działanie nie jest współmierne do tej ceny. Owszem, nawilżenie jest na wysokim poziomie, ale to samo mogę otrzymać przy użyciu serum z kwasem hialuronowym, które jest tańsze, tak samo jeśli chodzi o lepszy wygląd cery - wystarczy inne serum z wit. C, również za ułamek ceny, dlatego jakoś niespecjalnie byłabym skora zapłacić 250 złotych za takie działanie. I jeszcze raz powtórzę - Lierac Premium Serum nie jest złe, ale nie jest też warte regularnej kwoty, jaką sobie za nie producent życzy.
  • 11 stycznia 2016 o 14:52
    bardzo je lubię
    Serum stosuję na noc, pod krem z tej serii. Serum ma lekką formułę emulsji. Jest lekkie, szybko się wchłania. Zacznę od minusów ponieważ dostrzegam tylko jeden mankament kosmetyku: zapach. Jest on przyjemny ale niepotrzebny. Skoro Lierac chce pozować na markę apteczną to powinien przemyśleć zasadność perfumowania (tak intensywnego) swoich produktów. Stosuję retinoidy i kilka razy odczułam delikatne szczypanie. Nic mocnego, nic co kazałoby mi odstawić kosmetyk ale jednak. Przechodząc do plusów: -serum bardzo dobrze nawilża cerę -ujednolica kolor cery -ma w składzie dobroczynne składniki, wierzę w jego antyoksydacyjne działanie. W duecie z kremem premium spisuje się doskonale. Nie zaobserwowałam rolowania serum. W moja cerę (ostatnio ulegająca przesuszeniom) wchłania się szybko. Dla mnie ważne jest to, że od kiedy stosuję ten kosmetyk moja cera jest nawilżona, promienna, wypoczęta. Zoracowe efekty typu ziemista, zmeczona skóra ustąpiły. Polecam kosmetyk. Mogę jeszcze dodać, ze jeśli ktoś musi wybrać jeden kosmetyk krem lub serum to ze swojej strony polecam krem. Używam tego produktu od: 3 mce Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 op
  • 19 lipca 2015 o 23:25
    Jedno z lepszych
    Serum jest zatopione w pięknym szklanym flakonie z pepitką, która ułatwia jego nakładanie. Ma intensywny zapach (dla mnie nieco zbyt mocny, ale po krótkim czasie przestaję go wyczuwać), lejącą konsystencję, która bardzo szybko się wchłania co pozwala na niemal natychmiastową aplikację kremu. Cara po jego użyciu jest dobrze nawilżona i pełna blasku - wygląda zdrowo i na wypoczętą. Używam go zarówno n dzień jak i na noc (niekiedy wymiennie z innymi) - w obu sytuacjach sprawdza się bez zarzutu. NIE STOSUJĘ GO CIĄGLE- CO JAKIŚ CZAS WPROWADZAM INNE SERUM - W ZALEŻNOŚCI OD POTRZEB MOJEJ CERY. Polecam! Używam tego produktu od: 1 roku Ilość zużytych opakowań: 2 OPAKOWANIA
  • 4 lutego 2014 o 22:51
    dobre lecz wolę krem z tej serii
    Używam razem z kremem z tej serii, który to chwalę pod niebiosa :) Serum jest dobre lecz wg. mnie za słabe. Dobrze nawilża i delikatnie napina, dobre pod oczy gdzie krem jest zbyt treściwy. Jednak nie wygładza ani nie "pompuje" cery jak krem. Kosmetyk pachnie pięknie, nie zapycha, nie uczulił. Może być rozwiązaniem na dzień lub dla osób, które nie lubią treściwych, gęstych kremów. Jeśli chcemy/możemy kupić tylko jeden produkt z tej serii - zdecydowanie wybrałabym krem. Moim zdaniem nie ma większej różnicy między użyciem samego kremu a zestawu krem+serum. Cena może odstraszać, szczególnie za tę pojemność... Używam tego produktu od: 6 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego

Zobacz także inne Serum do twarzy