Olejki do włosów

Equilibra Olio Spray Protettivo Capelli Ochronny olejek do włosów

Equilibra Ochronny Olejek do Włosów 100ml

tinka06
    23 marca 2025 o 20:15
    Nie dla moich włosów
    Olejek strasznie obciążył moje włosy i niestety nie spełnił moich oczekiwań. Po jego zastosowaniu moje włosy były obciążone i wyglądały na tłuste, co zdecydowanie nie było pożądanym efektem. Odczuwałam, że moje pasma stały się bardziej szorstkie i trudniejsze do rozczesania. Dodatkowo, zapach olejku był dla mnie zbyt intensywny i sztuczny, co wpływało na ogólne wrażenia z użytkowania.
    Wady:
    • zbyt mocno obciąża włosy
    • nie podoba mi się zapach
  • 11 marca 2025 o 17:09
    Świetny, ale trzeba pamiętać, że to olejek
    Produkt, jak i cała seria tej firmy jest rewelacyjny. Do tej pory do ochrony włosów przed słońcem stosowałam produkt Wella Invigo Sun i zostanę przy nim na co dzień, a ten Equilibra zatrzymam do zadań specjalnych, jak całodzienne pływanie, czy bieganie po plaży i przy opcji umycia później włosów na wieczór/noc. Spray bardzo dobrze spełnia swoją rolę ochronną, ale jest olejkiem, a więc definiuje fryzurę i zostawia tluste ślady na czapce, czy ręczniku. Spierają się całkowicie, więc bez obaw. Aplikacja jest super łatwa i nie trzeba go wczesywac we włosy. Włosy są miękkie, nawilżone i nie tracą koloru (przetestowany przy kruczoczarnych, jak i rozjaśnionych na platynę). Dla mnie dodatkowo bardzo ważne jest, że firma ma certyfikat braku szkodliwego oddziaływania na oceany i że produkt jest całkowicie biodegradowalny.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Ślicznie pachnie
    • Świetnie chroni włosy
    • Przystępna cena
    Wady:
    • Brak, ale trzeba wziąć po uwagę, że to olejek
  • 15 sierpnia 2023 o 13:53
    Uratował moje włosy przed słońcem i morzem
    Mam włosy blond, w ostatnim czasie dwukrotnie poddane dekoloryzacji z koloru czarnego. Jak się można domyślić, są one bardzo cienkie, zniszczone, spuszone i rozdwojone. Łamią się i wypadają. Staram się je odbudować z marnym skutkiem. Jest lato, wiadomo, plany wakacyjne, pojechaliśmy do Egiptu. Kupiłam ten produkt, bo szukałam sprayu, który ochroni moje włosy przed solą morską, słońcem i chlorem. Sprayu, który chociaż sprawi, że moje na maxa zniszczone włosy chociaż nie będą wyglądały gorzej... :( Produkt pięknie pachnie, ma wygodną aplikację, rozpyla się go na włosach. Nie obciąża ich i nie zlepia. Sprawia, że włosy faktycznie są chronione przed niekorzystnymi warunkami. Psikałam nim włosy kilka razy dziennie i wydaje mi się, że wyglądają dużo lepiej niż przed wakacjami. Produkt jest wydajny i polecam go bardzo tym z was, które mają podobnie zniszczone włosy co ja :)
    Zalety:
    • formuła