Wody toaletowe damskie

Mexx Summer Bliss EDT

Mexx  Summer Bliss Woda Toaletowa dla Kobiet 20ml

• 26 sierpnia 2023 o 17:38
    Zapach idealny na lato!
    Marka Mexx znana jest mi od lat, lubię ich perfumy i mgiełki. Trwałością nie grzeszą ale wracam i chce poznać więcej zapachów. Nowość na lato szybko znalazła się w kosmetyczce. Szkoda, że to wersja limitowana - warto się skusić i gdy się polubi zrobić zapasy ;) Poręczny flakon o pojemności 20 ml oraz 40 ml do wyboru. PAO 36 miesięcy od daty pierwszego otwarcia. Buteleczka wykonana ze szkła w odcieniu ombre o owalnym kształcie z wytłoczonym M. Srebrne zamknięcie i atomizer. Dodatkowo zabezpieczone kartonikiem w kolorze brzoskwiniowym z motywem gruszki, mandarynki i lasek wanilii, dodatkowo owinięte folią. Na kartoniku umieszczono wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu. Nuty zapachowe: Nuty głowy: *czarna porzeczka *mandarynka *aksamitka Nuty serca: *jaśmin *kwiat brzoskwini *konwalia Nuty bazy: *kakao *wanilia *malina Aromatyczny zapach utrzymuje się ok. 4 godzin po czym powoli słabnie, staje się blisko skórny. Kwiaty i owoce unoszą się niczym letni kompot, umilają czas tworząc błogi nastrój pełen luzu i beztroski. Pomimo trwałości lubię po niego sięgać, trzeci flakonik w użyciu ;) Rossmann ma całe lato w asortymencie i często bywa w promocji.
  • 17 czerwca 2023 o 17:03
    Lato w buteleczce
    Zapach wypróbowałam w drogerii i tak mi się spodobał,że kupiłam.Jest przepiękny,słodki,owocowy,taki że mogłabym go wąchać bez końca,czuć wanilię, i kwiaty, malinę i porzeczkę,zapach jest bardzo wesoły,beztroski,nigdy mnie nie męczy.Kojarzy się z uśmiechem, słońcem i ciepłem,na mojej skórze utrzymuje się długo,dużo osób pyta czym pachnę.Podsumowując :cena,wygląd, trwałość i zapach na duuuuże tak.
    • Wygląd
    • Przepiękny zapach
  • 22 maja 2023 o 8:55
    Wakacyjna limitowanka
    Od jakiegoś czasu w sezonie letnim stawiam na małą pojemność flakonu.Dzięki temu mieści się w torebce itp Lubię testować nowe zapachy,orzeźwiające i świeże.Mexx summer bliss to zapach mocno owocowy i lekko korzenny.W nutach bazy dominuje drzewo sandałowe oraz wanilia.Pojawia się kwiat pomarańczy,a także wiciokrzew i jaśmin.Białe kwiaty nadają tej kompozycji lekkości.Ciężko też ominąć orzeźwiającą miętę z bergamotką czy zmiksowaną gruszkę z czerwoną porzeczką.Niestety trwałość jest słaba.Zapach bliskoskórny.
    • flakon
    Wady:
    • trwałość
    pvtxi
    3 maja 2023 o 9:58
    Fajne perfumy na lato
    Uwielbiam ładnie pachnieć, nie ważne kiedy i nie ważne gdzie idę, zawsze kazdy musi mnie czuć. W ten oto sposób trafiłam na perfumy od Mexx, które zakupiłam w rossmanie. Zapach jest piękny, słodki ale z nutą cytrusów, czyli idealny na lato. Mają urocze i wygodne małe opakowanie, przez co można je wsadzić do podręcznej torebki. Trwałość oceniłabym na średnią, nie ulatniają się odrazu, jednak po czasie słabiej je czuć. Perfumy nie są mocne ani ciężkie, dzięki czemu byłyby idealne dla osób, które nie są fanami mocnych zapachów.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • idealne na lato
    • piękne opakowanie
    • nie zacinają się
    • są delikatne
    Wady:
    • trwałość
  • 5 kwietnia 2023 o 20:29
    Piękna wakacyjna przygoda… i jak to zwykle bywa szybko się kończy - w tym przypadku perfum jest nietrwały
    Perfum dostałam w prezencie na urodziny. Moi bliscy wiedza ze bardzo lubie markę Mexx choć niestety ma nietrwałe zapachy. Ale pomijając ten wiem ze dość ważny fakt , każdy zapach marki Mexx jest piękny i każdy bardzo mnie urzeka. Zapach zamknięty jest w kartonowym pudelku, a w środku znajdziemy buteleczce ombre w kształcie owalu z wytłoczona litera M. Zapach ma bogate nuty zapachowe owocowo- kwiatowe. Znajdziemy w nim m.in czarna porzeczka, mandarynka, aksamitka, jaśmin, kwiat brzoskwini, konwalia, kakao, wanilia, malina. Jak sama nazwa wskazuje Mexx Summer Bliss perfum jest odpowiedni na zbliżające się wakacje. W pierwszej fazie intensywnie czujemy bardzo słodki owocowy zapach. Zapach bardzo aromatyczny, kojarzy mi sie ze słodyczami i dziećmi czyli beztrosko i kolorowo czyli jednym słowem wakacje . Zapach z czasem łagodnieje i do wyczuwalnych owoców dochodzą kwiaty. Zapach jest delikatny, świeży i bardzo kobiety. Zapach idealnie pasujący na wakacje , ba chwile zapomnienia beztroski i radości. Zapach który zawsze poprawi nam humor. Jedny minus tej wakacyjnej przygody to niestety jest szybki koniec czyli trwałość. Tak jak poprzednie perfumy Mexxa są naprawdę piękne ale niestety nie trwałe. Max 4 godziny i perfum staje się bardzo bliskoskorny. Ehh szkoda , firma Mexx mogłaby popracować nad ich trwałościa. Mimo to będzie te perfumy uwielbiam.
    Zalety:
    • piękny kwiatowo owocowy zapach
    • ładny design
    • ładny flakon
    Wady:
    • niestety nie jest trwały, szybko się robi bliskoskorny