Serum pod oczy

Perfecta Hyaluron Ice Eye Stick 12ml

IvanaLi
    2 kwietnia 2025 o 17:16
    Rozczarowanie
    Produkt nie spełnił moich oczekiwań. Jedyny efekt, który daje to ochłodzenie okolic oka. Nie niweluje cieni, nie nawilża i mam wrażenie, że wręcz wysusza. Konsystencja jest lepka i ciężka. Produkt jest bezużyteczny.
    Zalety:
    Wady:
    • brak jakichkolwiek efektów
    • ciężka, lepka konsystencja
    • czasami miałam wrażenie, że mnie uczula
  • 22 czerwca 2024 o 23:55
    To serum nie robiło nic szczególnego
    Serum zakupiłam jakiś czas temu na promocji w Rossmanie. Zaczynając od plusów to spodobało mi się opakowanie, ponieważ jest wygodne, mamy aplikator, którym można nałożyć produkt. Niestety aplikator nakłada dosyć mało produktu. Co do ulgi to odczuwałam taką jedynie gdy wcześniej włożyłam serum do lodówki, wtedy ulga była spowodowana zimnym produktem. Natomiast jeśli chodzi o nawilżenie to go nie odczułam. Nie widziałam także żadnej zmiany na plus w okolicy pod oczami. Krótko mówiąc, produkt nie robił nic szczególnego oprócz którego uczucia zimna.
    Zalety:
    • aplikator
    Wady:
    • nie nawilżał okolicy pod oczami
    • nie koił
    • nie poprawiał kondycji skóry
    • nie robił niczego specjalnego
  • 15 sierpnia 2023 o 15:51
    bez różnicy
    Od tego typu produktu oczekuje przede wszystkim nawilżenia, a co za tym idzie delikatnego wygładzenia skóry pod oczami. Odpowiednio nawilżona skóra zawsze prezentuje się lepiej, jest gładsza i bardziej jędrna. Poprzednie serum pod oczy postawiło wysoko poprzeczkę, ale też nie należało do najtańszych. W tym przypadku jestem jednak zdania, że droższe produkty bronią się jakością. Serum Perfecta przede wszystkim denerwuje mnie swoim opakowaniem. Aplikator nie jest wygodny, ani tym bardziej przyjemny dla skóry. Nie rozporządza gładko produktu, ciągnie delikatną skórę, a to jest niedopuszczalne. Nabiera też bardzo mało żelu, więc trzeba się czasami namachać, żeby zaaplikować odpowiednią ilość. Serum początkowo daje przyjemne uczucie odświeżenia, ale jak to bywa róży takich produktach, trzeba szybko domknąć je kremem. I tutaj magia już znika, bo po wchłonięciu skóra jest w takim samym stanie, jak przed nałożeniem serum. Przy regularnym stosowaniu (używam go już półtora miesiąca) nie widzę żadnej zmiany. Jedynym plusem serum jest możliwość nakładania go prosto z lodówki, fajny patent na upały. Ale tak naprawdę każde lepsze, czy gorsze serum z kwasem hialuronowym można trzymać w lodówce i używać w podobny sposób. W przypadku pielęgnacji skóry wokół oczu stawiam jednak na jakościowe produkty, bo ta okolica twarzy wymaga szczególnej troski.
  • 21 maja 2023 o 15:50
    Nie przynosi ulgi
    W ciągu dnia bardzo "czuję" zmęczone oczy i zmęczone spojrzenie. Bardzo wówczas przydają się chłodzące preparaty, aby przyniosły ulgę. Kiedy zobaczyłam ten produkt pomyślałam, że to coś dla mnie - mały pojemnik, łatwość zastosowania, nie trzeba przyklejać jak płatki pod oczy ani bawić się z kostkami lodu. tylko wyjmujemy go z lodówki i wygodna pacynką aplikujemy w zmęczone okolice oczu. Oprócz ukojenia producent obiecuje dogłębne nawilżenie, efekt liftingu itd. Szczerze to nawet na to nie liczyłam, najbardziej chodziło mi o usunięcie dyskomfortu w okolicach spowodowanego zmęczeniem. No i niestety - aplikator nabiera bardzo mało produktu, a i tak, nawet jak się go dołoży, to nie czuć żadnego ukojenia. Jakieś nawilżenie czy pielęgnacja to też nie w ogóle odczuwalne. Jakbym posmarowała się woda, która zaraz wyschnie. Liczyłam na odczucie dużej ulgi za pomocą tego kosmetyku

Zobacz także inne Serum pod oczy