Kremy na noc

Soraya Probio Care Prebiotyczny krem do cery mieszanej i wrażliwej 50 ml
Soraya Probio Care - Prebiotyczny krem do cery mieszanej i wrażliwej 50ml

• 27 marca 2025 o 14:41
    Pomyłka...
    Nie wiem, skąd ten krem ma takie dobre opinie... Zacznę od tego, że jestem posiadaczką cery mieszanej/normalnej, mam skłonność do wyprysków, a w okresie kiedy zdecydowałam się na jego zakup miałam również naruszoną barierę hydrolipidową. W związku z tym wydawało mi się, że to będzie krem idealny dla mnie ze względu na zapewnienia producenta: "Prebiotyczny krem nawilżający do cery mieszanej i wrażliwej przywraca skórze równowagę, optymalne nawilżenie, wspiera jej mikrobiom oraz barierę hydrolipidową. Intensywnie nawilża i wygładza naskórek, poprawiając jego wygląd i kondycję". Krem nie zrobił kompletnie nic, a jeszcze przyczynił się do pogorszenia mojego stanu cery. Byłam nim załamana... a on nie chciał się skończyć, w końcu po 3 miesiącach walki zużyłam go do pięt :P Opakowanie to miękka tubka ze stożkowym aplikatorem. Jak dla mnie świetne rozwiązanie, można wycisnąć dokładnie tyle, ile potrzebuje się produktu. To byłby jego jedyny plus... O nie, przepraszam, jeszcze jest cena. Kupiłam go bez promocji za jedyne 16 zł. Krem ma konsystencję i wygląd zwykłego tradycyjnego kremu, dobrze się rozprowadza, nie jest zbyt gęsty. Pozostawia po sobie nieprzyjemną warstwę, która utrzymuje się przez resztę dnia, nie wchłania się do końca, nie nawilżył mojej cery, nie przyniósł jej ukojenia, a tym bardziej nie pomógł w odbudowie BHL. Jedna wielka porażka! W trakcie jego używania zaczęły mi się pojawiać dodatkowe wypryski i prosaki wokół oczu... To był pierwszy raz kiedy spotkało mnie coś takiego! Podejrzewam, że sprawcą takiego sajgonu jest olej sojowy w składzie. Podsumowując, oprócz tubki i ceny krem nie ma kompletnie żadnych plusów, nie spełnił żadnych moich oczekiwań ani obietnic producenta.
    • tubka
    Wady:
    • nie robi nic
    • zapycha
    • nie spełnia obietnic producenta
    Bvnnlxx
    18 marca 2025 o 17:48
    Mój bezpieczny krem
    Krem z którym zaczęłam całą swoją pielęgnację i ufam jak żadnemu innemu. Moja cera mieszana odrzuca większość testowanych kremów...podrażnienia, zaskórniki otwarte oraz zamknięte. Ten krem natomiast okazuje się być na tyle delikatny i wydajny, że nigdy nie wyrobił mi szkód. Zawsze wracam do niego po każdym przetestowanym kremie który mi zaszkodził by przywrócić cerę do lepszego stanu. Ma lekką formułę, nawilża swietnie, nie zostawia tłustego uczucia na twarzy i jest przyjemny w aplikacji. Moim zdaniem jedynym minusem jest zapach, ponieważ wolę bezzapachowe kosmetyki, jednak jest on bardzo subtelny. Cerom mieszanym oraz tłustym polecam.
    Zalety:
    • Delikatny
    • Nawilża
    • Nie zapycha
    • Lekki
    xpiksix
    3 marca 2025 o 20:56
    Super krem
    Krem Soraya PROBIO jest idealnym produktem dla osoby, które poszukują tanich, dobrze nawilżających, nie uczulających , nie podrażniających, szybko wchłaniających się, wygładzających, poprawiających wygląd skóry kremu. Jest to naprawdę godny polecenia produkt, używam go już bardzo długo i często wracam do tego kremu (borykam się z skórą tłustą, wrażliwą, z niedoskonałościami) super mi się sprawdza i z całego serca go wam polecam
    Zalety:
    • Wydajny, tani , dobrze nawilżający, sprawdzający się w codziennej pielęgnacji, nie podrażnia, nie uczula, poprawia wygląd skóry twarzy
  • 25 lutego 2025 o 16:05
    super tani krem
    W stosunku jakości do ceny ten krem wypada naprawdę swietnie. Na początek zaznaczę, że mam cerę suchą i wrażliwą. Idealnie nadaje się pod makijaż lub solo. Najbardziej lubię w nim to, ze daje dobra dawkę nawilżenia, a przy tym nie zostawia absolutnie żadnej lepiącej warstwy. Konsystencje ma lekką, jednak nie żelową. Zużyłam już kilka opakowań i ciągle do niego wracam. Z tej serii polecam tez różową wersje- jest bardziej treściwa, jednak nadal się nie klei.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • brak lepkości
    • łatwa i przyjemna aplikacja
    • delikatny zapach
    • tani
    Wady:
  • 22 stycznia 2025 o 18:14
    Delikatność w tubce!
    Nie pamiętam dokładnie ile opakowań tego kremu zużyłam, ale na pewno więcej niż 2 :D Posiada delikatną formułę, wchłania się, przez co nie zostawia lepkiej i tłustej warstwy na naszej twarzy. Nawilża i z pewnością poprawia jakość skóry, ale czy jakoś bardzo? Nie powiedziałabym, ale jednak jest to dość tani produkt, więc to mnie totalnie nie dziwi. Jeśli szukacie taniego kremiku na codzień, to polecam! Ja używałam nawet pod makijaż i wszystko wyglądało okej. Jednak jeśli potrzebujecie większego nawilżenia i wasza skóra woła o pomstę do nieba, to jednak polecam sięgnąć po coś innego, lub używać na zmianę z czymś bardziej nawilżającym ! Jednak jestem zadowolona z tego produktu i zawsze chętnie sięgnę po następną tubkę!
    • delikatna formuła

Zobacz także inne Kremy na noc