Pielęgnacja szyi i dekoltu

Perricone MD MD Cold Plasma Plus+ Sub-D/Neck Firming & Toning Neck Cream Krem do dekoltu i szyi

5 na 51 opinię

• 9 listopada 2024 o 8:35
    Najlepszy krem do dekoltu i szyi jednak cena nie jest zachęcająca
    Zakup tego kosmetyku odwlekałam w czasie z uwagi na cenę. Jednak lata lecą i w końcu przełamałam się kupić ten pierwszy słoik. Szyja i dekolt starzeją się niestety szybko. Krem na początku mnie rozczarował bo nie dawał efektu nawilżenia, który to producent obiecywał gdy kupowałam ten krem po raz pierwszy. Męczyłam go jednak coraz częściej bo ładnie napinał skórę i dawał dobry efekt wizualny. Krem nakładam na szyję, dekolt i staram się też go aplikować na linię żuchwy. Pierwszego słoika jednak nie zużyłam wg zaleceń producenta. Używałam rzadziej niż zalecano. Po wielu miesiącach zauważyłam jednak różnicę. Krem modeluje delikatnie partie na które się go nakłada jednak trzeba być wytrwałym i systematycznym. Grawitacji ani upływu czasu nie zatrzymamy jednak ten krem wspomaga walkę z nimi: konturuje, napina, ujędrnia i rozjaśnia. Krem ma stosunkowo lekką konsystencję i kwaśnawy zapach. Jest dość wydajny. Łatwo i przyjemnie się go nakłada. Wchłania się prawie od razu. Krem ma całkiem długi skład i niestety zawiera benzoesan benzylu, który jest klasyfikowany jako alergen jeśli użyty w zbyt dużej ilości. Mnie nie zaszkodził. Jeśli ktoś szuka dobrego produktu do szyi i dekoltu oraz linii żuchwy to polecam ten krem. Jest bardzo dobry.
    Zalety:
    • Konturuje, ujędrnia i napina skórę. Do tego ładnie rozjaśnia. Szybko się wchłania i jest łatwy w użyciu.
    Wady:
    • Jakoś za bardzo nie nawilża. Jest drogi.