Peelingi do ciała

Niuqi Coffee Peeling, Kawowy peeling z dodatkiem 8 olejów o zapachu kokosowym

• 17 maja 2024 o 23:34
    Jak domowy kawowiec
    Jestem fanką mocnych, gruboziarnistych peelingów, dlatego wszystko co na bazie soli, cukru lub kawy jest u mnie mile widziane. Najlepszym scrubem świata jest oczywiście domowy peeling kawowy, ale przyznaję się bez bicia, że od jakiegoś czasu jestem leniuch. Nie chce mi się mieszać, rozrabiać, zbierać fusów. Dlatego też, gdy skończył mi się peeling i nie miałam pomysłu na nowy, wpadłam na pomysł wypróbowania gotowca z Biedronki. To był strzał w dziesiątkę - fajnie nam się współpracowało. + Kosmetyk zapakowano w prosty słoiczek. Przejrzysty, bardzo czytelna i minimalistyczna szata graficzna. Mimo, że zakręcany, nie sprawił mi trudności pod prysznicem. + Piękny zapach kawy, choć tu mam drobną uwagę - dostępne są dwie wersje: kawa oraz kokos. Ja wzięłam kokos i powiem szczerze, że pachnie mi po prostu kawą, nie wyczuwam tam nigdzie kokosa. Nie jest to oczywiście żadna wada, ale jeśli ktoś chce taki konkretnie zapach to może się zawieść + Świetnie właściwości złuszczające i pielęgnacyjne. Kosmetyk to sucha kawa z solą i ekstraktami. Nałożony na zwilżoną skórę czyni cuda. Idealnie poleruje, ściera, wygładza. To mocny zawodnik, nie do podrażnionej i wrażliwe skóry. Ja jestem zachwycona. Po spłukaniu skóra jest gładka jak u niemowlaka, miękka, elastyczna, po prostu piękna. Niesamowicie pachnie. Wspominałam już, że jestem leniuch? Po tym peelingu absolutnie nie ma konieczności smarowania się balsamem, kolejny profit + Bardzo wydajny, myślałam, że użyję go może ze 3 razy, a wystarczy odrobina i tak zużywam i zużywam... + Taniutki, zapłaciłam za niego jakieś 7? zł w promocji. + Stale dostępny w Biedronce. + Doskonały skład: kawa z solą, wzbogacona o olejki, ekstrakty. Polecam, polecam, polecam! Odpowiednik BodyBoom za ułamek ceny. Ja już pewnie totalnie zrezygnuję z samodzielnego mieszania kawy
  • 24 kwietnia 2024 o 0:20
    Skuteczny, lecz pod koniec wymagający
    Peelingi kawowe uchodzą za jeden z bardziej efektywnych i działających wielopoziomowo rodzajów scrubów, a prostota wykonania zachęca do przygotowania ich samodzielnie w domu. Dla osób niemających na to czasu, możliwości lub po prostu ochoty idealną alternatywą może okazać się ten kawowy peeling o oryginalnym kokosowym zapachu wyróżnionym błękitną obwódką (jako przeciwwaga dla klasycznej kawowej wersji z białym podkreśleniem). Opakowanie nie ma żadnych sprytnych podpórek ani wkładek, które optycznie zwiększyłyby ilość scrubu - otrzymujemy tyle produktu, ile widzimy z zewnątrz. Za to duży plus. Konsystencja jest bardzo konkretna: mamy do czynienia wyłącznie z twardymi drobinkami bez żadnego żelu. Jest to zdecydowanie peeling z kategorii tych mocniejszych, więc lepiej nakładać go na zwilżoną skórę (to pomaga także w dłuższym utrzymaniu go na skórze). Peeling ma sreberko zabezpieczające, które niestety nie zniechęca wścibskich (np. w jednym ze sklepów z 5 dostępnych sztuk aż 4 miały otwarte zabezpieczenia). To zabezpieczenie jest tam nieprzypadkowo: po otwarciu zapach zaczyna się ulatniać i po dłuższym czasie z oryginalnej kawowo-kokosowej kompozycji zostaje niewiele. Szkoda, ponieważ moim zdaniem to jedna z piękniejszych propozycji, które pojawiły się w peelingach do ciała. Ceną za doskonałe doznania i skuteczne działanie złuszczająco-odświeżająco-pobudzające jest jednak wykończenie. Ponieważ jest to peeling z zawartością olejków, warto zwrócić później uwagę na dokładne zmycie, olejki bardzo dobrze trzymają się bowiem skóry. Nie pozostawiają powłoki, a wręcz wchłaniają się, niestety przy okazji tymczasowo barwiąc skórę i tworząc wrażenie lekkiej opalenizny, co na bardzo jasnej karnacji może tworzyć wrażenie zabrudzenia (sama woda na spłukanie peelingu jest wtedy niewystarczająca). Podobnym wyzwaniem po każdym peelingu może okazać się dokładnie wyczyszczenie otoczenia, do którego peeling przylega nie mniej chętnie niż do skóry.
    Zalety:
    • ciekawy skład
    • duża ilość produktu
    • doskonałe właściwości peelingujące
    • piękny zapach
    • duża dostępność
    • atrakcyjna cena
    Wady:
    • ze względu na tymczasowego barwienie (mocno widoczne szczególnie w przypadku bardzo jasnej karnacji) wymóg naprawdę dokładnego spłukania
    • mocne osadzanie się peelingu na armaturze
  • 25 lipca 2023 o 21:10
    Spełnia swoją rolę
    Chyba jestem uzależniona od peelingów :) Do zakupu tego produktu skusiła mnie kawa w składzie , uwielbiam bowiem jej smak i zapach no i się nie zawiodłam, peeling pachnie oblednie, połączenie kawy i kokosu to dla mnie mistrzostwo. Ciało po zastosowaniu nawet niewielkiej ilości jest gładkie, pięknie pachnie i po prostu jest przyjemne w dotyku.
    Zalety:
    • Dobrze ściera naskórek
    • Zadawalajacy skład piękny zapach
    • Łatwa aplikacja
    Wady:
    • Sporo po nim sprzątania
  • 4 lipca 2023 o 9:21
    Wracam do niego co jakiś czas.
    Wracam gdyż kosztuje niewiele, jest naturalny, a przede wszystkim spełnia swoją rolę. Dostępny i w miarę wydajny. Peeling w słoiczku. Bądź co bądź plastikowym , ale cóż począć. W sumie na wannie czy pod prysznicem takie rozwiązanie chyba bezpieczniejsze. Nie ma co się rozpisywać o opakowaniu bo i po co:) Peeling pięknie pachnie kawą, kokosem i olejkami. Konsystencja jego jest no cóż ..kawowa:) Smarujecie się po prostu kawą:) Jeśli nikt tego wcześniej nie robił może być zdziwiony:) Zarówno drobinami jak i tym , że wszystko zostaje nią pokryte , a woda barwi się na ciemny kolor. No tak to jest z tymi naturalnymi kosmetykami. Trochę mi przeszkadza to , że peeling właśnie tak samo się sypie jak kawa . Marzyłabym żeby był bardziej spójny. No , ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma:) W przypływie chęci biorę kawę z ekspresu , taką przemieloną dodaję jakiś olej i praktycznie mam taką samą konsystencję:) Jak mi się nie chce to kupuję ten peeling:) Ciało wygładzone, cudownie pachnące jak i cała łazienka. Kawa zostawia na ciele lekki film i ten peeling również więc o tym trzeba pamiętać. Balsamu po takiej kąpieli nie trzeba stosować. Polecam.
  • 2 lipca 2023 o 13:45
    Peelingi kawowe stosuję od lat, miałam już wiele różnych wersji zapachowych, naturalnych od różnych marek. Mam sentyment do tego typu produktów, więc kiedy tylko zobaczyłam w końcu w swojej Biedrze ten peeling wiedziałam, że muszę go wziąć. Jest to jak najbardziej udany zakup! Peeling ma ładny zapach, bardzo dobry skład, a przede wszystkim spełnia swoją funkcję – świetnie wygładza, złuszcza a dodatkowo dzięki zawartości olei nawilża skórę. Opakowanie Peeling otrzymujemy w zgrabnym słoiczku wykonanym z przezroczystego plastiku. Jest to o wiele bardziej praktyczne opakowanie niż saszetki papierowe, w których zwykle znajdują się peelingi kawowe. Wreszcie nie muszę się martwić czy i kiedy saszetka mi przemoknie, a zawsze miałam z tym problem, bo kosmetyku jednak używamy pod prysznicem gdzie o zamoczenie saszetki nie jest trudno. Podczas użytkowania i otwierania mokrymi rękami plastikowe opakowanie nieco się moczy – to ogromny plus. Na opakowaniu umieszczono najważniejsze informacje na temat kosmetyku oraz składników aktywnych. Peeling Peeling ma bardzo prosty skład: to mnóstwo drobinek kawy wraz z dodatkiem różnego rodzaju maseł i olei. Formuła jest w pełni wegańska. W składzie znajdziemy: olej ze słodkich migdałów, olej arganowy, olej makadamia, olej lniany, olej z awokado, oliwa z oliwek, olej kokosowy, olej słonecznikowy. Mieszanka z kokosem pachnie niczym kawa z dodatkiem mleczka kokosowego, wręcz obłędnie. Z peelingiem jest trochę zachodu, jak z każdym peelingiem kawowym trzeba się pomęczyć i niestety brudzi on wszystko dookoła, więc po peelingu trzeba się szykować na sprzątanie łazienki, ale od razu zaznaczę, że dla efektów warto. Peeling jest suchy, jest to kawa wraz z dodatkami olei, a nakładany na mokre ciało lubi spadać. Mój sposób na ograniczenie marnowanie kosmetyku to dodanie odrobiny wody do suchej mieszanki, wtedy łatwiej się ją nakłada i trzyma się ona lepiej skóry. Drobinki kawy podczas masażu usuwają martwy naskórek i świetnie wygładzają skórę, uwielbiam to uczucie tym bardziej, że oleje dodatkowo pielęgnują skórę i pozostawiają ją przyjemnie miękką, delikatną i wygładzoną. Warto po wykonaniu masażu i peelingu zostawić jeszcze mieszankę na kilka minut na skórze, aby oleje mogły zadziałać. Peeling jest dość wydajny, opakowanie zużywałam niecałe 3 tygodnie, ale używałam go 2-3 razy w tygodniu, więc wydajność jest w porządku. Ostatnimi czays stosuję samoopalacze a wykonanie peelingu przed zastosowaniem tego typu produktów to obowiązek, więc zużyłam go szybciej niż inne peelingi. Pojemność to aż 200g, a więc dwa razy tyle co w przypadku peelingów innych marek. Na plus wspaniały, naturalny skład i świetny zapach rozpieszczający zmysły. Plusy + piękne i praktyczne opakowanie + ładny zapach + przyjemny skład + świetnie peelinguje i nawilża jednocześnie + jest wydajny Minusy - brudzi wszystko dookoła