Szampony do włosów

so!flow Szampon humektantowy do włosów pozbawionych objętości i niskoporowatych `Lift Me Up`

So!flow Humektantowy Szampon do Włosów Pozbawionych Objętości 300ml
so!flow

• 12 kwietnia 2025 o 23:07
    Nawilżający szampon co codziennego stosowania
    Szampon kupiłam w drogerii Hebe. Jestem posiadaczką włosów niskporowatych, a ten szampon jest dedykowany właśnie mojemu typowi włosów. To łagodny szampon do częstego mycia włosów. Nie zawiera w składzie SLS, stąd po umyciu włosy są szorstkie i trzeba użyć odżywkę. Składniki aktywne szamponu to: kompleks NMF, betaina, inulina. Opakowanie to butelka o pojemności 300 ml z otwarciem na klik. Szampon jest bezbarwny, ma gęstą konsystencję. Dla mnie ten zapach był trochę dziwny, aczkolwiek niezbyt intensywny. Szampon łatwo pieni się oraz spłukuje z włosów. Szampon delikatnie oczyszcz skórę głowy. Aczkolwiek nie uważam, że przedłuża świeżość włosów. W moim przypadku włosy myję co około 2-3 dni, więc nie zauważyłam, że dłużej byłyby świeższe dzięki temu szamponowi. Szampon nawiża włosy oraz ich nie obciąża, ułatwia ich rozczesywanie. Włosy po umyciu wydają się, że mają więcej objętości i nie są oklapnięte. Są lekkie, miękkie w dotyku i pełne blasku.
    Zalety:
    • delikatny szampon do częstego stosowania,
    • nawilża włosy,
    • nie zawiera sls,
    • nadaje blask i objętość włosom
    Wady:
    • dziwny zapach,
    • nie przedłuża znacząco świeżości włosów
  • 1 marca 2025 o 1:58
    Niesamowite odświeżenie!
    Wydajny na około pół roku, pachnący owocami szampon so!flow dostałam w prezencie w zeszłym roku. Nie znałam nic tej marki oprócz peelingu kwasowego, dlatego nie bardzo wiedziałam, na co liczyć. Szampon humektantowy ma pojemność 400 ml. Wygodnie się go wylewa i już po jednym myciu skóra jest dobrze oczyszczona. Pieni się dość mocno, ale nie wysusza skóry. Włosy są miękkie, gładkie, lśniące i pełne objętości. Nie potrzebuję po nim odżywki, a olejku daję tylko odrobinę. Produkt nie zmył mi zbyt agresywnie szamponu koloryzującego - pigment usunął się w połowie po 4 myciach. Myję nim także psy i jest o wiele lepszy od szamponów typowo dla psów. Zwierzaki się nie drapią, ja nie mam alergii na dłoniach, a ich sierść jest świeża i czysta. Kupię ponownie.
  • 12 lutego 2025 o 12:51
    C u d o!
    Ten szampon to dla mnie absolutne odkrycie! Moje włosy są niskoporowate, często wyglądają na oklapnięte i tracą świeżość już po kilku godzinach. Szukałam delikatnego, ale skutecznego szamponu, który oczyści skórę głowy, nie obciąży włosów i doda im objętości – i dokładnie to znalazłam w tym produkcie! Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że moje włosy mają zwiększoną objętość, są bardziej uniesione u nasady, sypkie, lekkie, lśniące i łatwo się rozczesują. Kolejnym ogromnym plusem jest zapach mięty, którą również wyczuwam w przyjemny mrowiący sposób na głowie. Podsumowując – jestem zachwycona! Szampon spełnia wszystkie moje oczekiwania, włosy wyglądają zdrowo, są lekkie i pełne objętości. Na pewno kupię go ponownie!
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza bez wysuszania skóry głowy
    • Nie obciąża włosów
    • Ułatwia rozczesywanie i dodaje miękkości
    • Orzeźwiający zapach mięty
    Wady:
  • 22 lipca 2024 o 21:23
    Kocham!!!
    Kupiłam ten szampon w Hebe. Tak bardziej z przypadku niż z polecenia. Zobaczyłam go na półce w drogerii, przyciągnęło i mnie hasło "Lift me up". Potrzebowałam szamponu, który unosi włosy u nasady i nadaje im objętości. Jeśli chodzi o opakowanie, to jest bardzo ładne, skromne i ta skromność dodaje mu elegancji i trochę taki apteczny wygląd. Produkt jest w plastkikowej biało zielonej butelce. Z butelki krzyczy hasło "lift me up", które na mnie zadziałało. Szampon ma przedłużać świeżość naszych włosów i dodawać im objętości. Mnie osobiście zależało bardziej na objętości i uniesieniu włosów u nasady, bo niestety włosy bardzo szybko robią się oklapnięte. Po użyciu tego szamponu włosy naprawdę mają większą objętość i co najważniejsze są uniesione u nasady i pozbyłam się przyklapu. Jeśli chodzi o dłuższą świeżość, to faktycznie włosy wyglądają dobrze o jeden dzień dłużej niż w przypadku szamponów, których do tej pory używałam. Szampon całkiem dobrze się pieni, dobrze oczyszcza. Spełnia w 100 procentach obietnice producenta. Zapach miał być połączeniem aloesu i mięty, ale ja tej mięty nie czuję wcale. Może ten zapach to właśnie aloes, ale nie jestem w stanie zidentyfikować zapachu w 100%. Zapach może nie powala, ale nie jest też jakiś brzydki, czy drażniący. Konsystencja dość lejąca, koloru chyba nie ma, bo dla mnie produkt jest przezroczysty, czy jak kto woli bezbarwny. Opakowanie zawiera 300ml produktu i mnie wystarczył na dwa miesiące, przy użytkowaniu do trzech razy w tygodniu. Szampon kosztuje 23 złote w cenie regularnej, ale na promocji można go kupić za 17 złotych. Ale dla mnie ten szampon jest warty każdej ceny, bo żaden inny nie radzi sobie z przyklapem tak dobrze jak ten. Zostaje ze mną na dłużej i z pewnością kupię ponownie. Polecam wszystkim, którzy mają problemy z włosami oklapniętymi u nasady.
    Zalety:
    • Likwiduje przyklap
    • Dobrze oczyszcza
    • Ładnie pachnie
    • Ładne opakowanie
    • Wydajny.
    jookie
    6 marca 2024 o 10:45
    Dodaje włosom objętości
    Szampon znajduje się w wygodnym opakowaniu o pojemności 200 ml. Jest to pierwszy szampon do włosów od marki So!flow, który miałam przyjemność poznać i... jestem nim zachwycona! Cudnie pachnie. Wygładza włosy, odbija je od nasady przez co nie wyglądają na oklapnięte. Do tego nawilża. Ma przyjemną średnio gęstą konsystencję. Dobrze rozprowadza się na włosach i łatwo spłukuje. Wydajność jest na 5+. Używałam około 1,5 miesiąca przy codziennym stosowaniu.
    Drogeria Super-Pharm