Balsamy do demakijażu

Holify Balsam do demakijażu

HOLIFY BALSAM DO DEMAKIJAŻU 50ML
Holify Balsam do Demakijażu 50ml

• 10 lutego 2025 o 15:00
    Skutecznie i delikatnie usuwa makijaż
    Dlaczego go uwielbiam? ✔ Skutecznie rozpuszcza makijaż – radzi sobie nawet z wodoodpornym tuszem i trwałą pomadką, a przy tym nie wymaga intensywnego pocierania skóry. Po prostu nakładam, chwilę masuję, a makijaż dosłownie się rozpuszcza. ✔ Nie szczypie w oczy – to dla mnie ogromny plus, bo wiele produktów do demakijażu podrażnia moją wrażliwą skórę wokół oczu. Tutaj tego problemu nie ma – zero pieczenia, zero łzawienia. ✔ Kremowa konsystencja – balsam jest przyjemnie aksamitny, nie jest ani zbyt gęsty, ani za tłusty. Po kontakcie ze skórą delikatnie się topi, dzięki czemu łatwo go rozprowadzić. ✔ Nie zostawia tłustego filmu – po spłukaniu skóra jest czysta, miękka i nawilżona, ale nie pokryta nieprzyjemną warstwą olejku. Nie muszę od razu sięgać po żel do mycia twarzy, bo skóra jest przyjemnie odświeżona. ✔ Świetny skład – Holify stawia na naturalne składniki i widać to po działaniu. Skóra po demakijażu nie jest ściągnięta ani podrażniona, tylko ukojona i nawilżona.
  • 9 lutego 2025 o 23:55
    Tak pół na pół
    Stosuję (z przerwami) oczyszczanie dwuetapowe za pomocą masełek i żeli, więc chętnię sięgam po coraz to nowsze. Najmocniejszą stroną tego jest zapach - dla mnie owocowy, coś jakby marakuja - w tę stronę. Nie wyczuwam tu kokosa, a uwielbiam jego zapach w kosmetykach, ale ten jest bardzo przyjemny. Balsam nie sunie tak łatwo po skórze jak Nuuni czy Delia, ale są jeszcze bardziej tępe od niego, więc on plasuje się pod tym względem gdzieś pomiędzy. Ma też grudki, jak w grysiku, ale nie peelingują, nie szorują po skórze, roztapiają się na niej. Po spłukaniu zostaje tłusta warstwa i uczucie ściągnięcia jednocześnie - mam tak po większości masełek. Natychmiast zmywam to żelem, potem reszta rutyny - tonik, serum, krem i po uczuciu chwilowego przesuszu nie ma śladu. Ktoś się skarżył, że on nie domywa idealnie makijażu i że trzeba użyć jeszcze 2 produktu. Nie wiem, co w tym dziwnego, na tym polega idea dwuetapowego oczyszczania, to wręcz normalne, ja tam nie mam mu nic do zarzucenia pod względem skuteczności demakijażu, gdy używam wraz z żelem. Dobrym rozwiązaniem jest tu szpatułka, ale była ona też w Nuuni i to nawet porządniejsza, o czym tam chyba nawet nikt nie wspomniał, bo mało kto był zadowolony, a mnie tamten balsam bardzo odpowiadał. Rzeczywiście dzięki niej masełko Holify nie wchodzi za paznokcie, ale przy fajnej konsystencji jak w Nuuni czy Delii wystarczyło nabrać na same opuszki i nic się nie babrze, ani nie wchodzi pod paznokcie. Holfy nie jest złe, ale miałam już lepsze masełka. Gorsze niestety też, więc ten zostaje takim przeciętniakiem gdzieś pośrodku ;).
  • 22 stycznia 2025 o 2:08
    Bardzo piecze w oczy ale jest delikatny
    Po składzie nie widać tego aby nie dopuszczać go to demakijażu oka bo skład jest ładny więc nie rozumiem dlaczego aż tak mocno pieką po nim oczy. Ale tak mocno piecze że chyba nic mnie tak nie piekło. To aby nie dopuszczać do oka jest podkreślone grubszą czcionką na opakowaniu. Trzeba mieć zamknięte oczy do momentu spłukania balsamu wtedy jest ok. Dziwne bo kupiłam drugie opakowanie i tam już jest ok. Jest tłusty, przypomina rafinowany olej kokosowy. Bez zmieszania z wodą na twarzy jest za twardy. Nakładam zmieszany z wodą bo naciąga trochę skórę i ma grudki, których nie chcę i które się wtedy rozpuszczają oraz nie naciąga cery, gładko sunie po cerze. W miarę jak balsam się kończył grudek było więcej i były twardsze ale zniknął problem z pieczeniem oczu, mogłam je mieć otwarte. Bardzo dobrze łączy makijaż z kremem pod spodem podczas masażu. Jest łagodny dla cery i dobrze sie spłukuje, ale leciutko wysusza jak się go da trochę za dużo. Ten balsam łagodzi, otula cerę. Pachnie bardzo ładnie kokosowo, opakowanie jest niebiańskie przepiękne oraz plus za szpatułkę. Kupiłam w Biedronce
    Zalety:
    • Bardzo dobrze zmywa makijaż, krem
    • Nie naciąga cery podczas używania, gładko sunie po cerze
    • Jest łagodny dla skóry
    • Łagodzi, otula cerę
    • Naturalny skład
    • Szpatułka
    • Bardzo delikatny zapach kokosa
    • Śliczne opakowanie
    • Dostępność
    Wady:
    • Bardzo piecze w oczy
    • Leciutko wysusza jak się da więcej
  • 16 grudnia 2024 o 13:13
    Roczarowanie
    Zakup "Balsamu do demakijażu Holify" okazał się niestety rozczarowaniem. Mimo nadziei na skuteczny i wygodny produkt, jego stosowanie przyniosło więcej frustracji niż korzyści. Pierwsze, co zwraca uwagę, to tłusta konsystencja balsamu. W teorii ma ona delikatnie rozpuszczać makijaż, ale w praktyce okazuje się mało praktyczna w aplikacji. Po zmyciu wodą, na skórze pozostaje nieprzyjemny tłusty film, który trudno usunąć, co wymaga dodatkowego mycia twarzy innym produktem. Największym zawodem jest jednak skuteczność – lub raczej jej brak. Po użyciu balsamu skóra nie jest dokładnie oczyszczona, szczególnie po pełnym makijażu. Resztki kosmetyków, w tym tuszu do rzęs i podkładu, nadal pozostają na twarzy, co jest niedopuszczalne w produkcie do demakijażu. Z perspektywy użytkownika produkt ten po prostu nie spełnia swojej podstawowej funkcji. Szkoda, bo opakowanie i opis sugerowały coś znacznie lepszego. Na pewno nie sięgnę po niego ponownie.
    Wady:
    • Tłusta konsystencja utrudniająca aplikację i zmywanie.
    • Pozostawia tłusty film na skórze.
    • Nie domywa dokładnie twarzy, szczególnie po pełnym makijażu.
    • Konieczność stosowania dodatkowych produktów, aby skóra była czysta.
  • 9 października 2024 o 10:52
    Świetny produkt
    Holify Balsam do demakijażu to prawdziwy game-changer w mojej codziennej rutynie pielęgnacyjnej! Już od pierwszego użycia byłam zachwycona, jak skutecznie usuwa makijaż, nawet ten wodoodporny, bez konieczności pocierania skóry. Formuła balsamu jest niezwykle kremowa i łatwo się rozprowadza, zamieniając się w delikatny olejek w kontakcie z ciepłem skóry. Dzięki temu proces demakijażu staje się szybki, przyjemny i skuteczny. Balsam doskonale radzi sobie z usuwaniem wszystkich zanieczyszczeń z twarzy, pozostawiając skórę idealnie czystą i świeżą, a jednocześnie nawilżoną. Po jego użyciu nie czuję żadnego uczucia ściągnięcia ani wysuszenia, co często zdarzało się przy innych produktach do demakijażu. Wręcz przeciwnie – moja skóra jest miękka, gładka i przyjemnie elastyczna. Jest to szczególnie ważne dla osób o wrażliwej lub suchej cerze. Kolejną zaletą tego balsamu jest jego naturalny skład. Cenię sobie to, że Holify stosuje składniki pielęgnacyjne, które nie tylko usuwają makijaż, ale również dbają o kondycję skóry. Zawarte w nim oleje odżywcze i witaminy pomagają regenerować skórę, dzięki czemu staje się bardziej promienna i zadbana. Opakowanie jest również bardzo wygodne i higieniczne– idealne do postawienia na toaletce, ale także łatwe do przenoszenia, np. w podróży. Co więcej, balsam jest wydajny – wystarczy niewielka ilość, aby skutecznie oczyścić całą twarz, co czyni go bardzo ekonomicznym produktem. Podsumowując, Holify Balsam do demakijażu to idealne rozwiązanie dla każdego, kto szuka łagodnego, ale skutecznego sposobu na demakijaż. Jestem pod wrażeniem tego, jak doskonale radzi sobie z makijażem, jednocześnie pielęgnując skórę. Zdecydowanie polecam, szczególnie jeśli szukasz produktu, który łączy skuteczność z delikatnością i troską o cerę!
    Zalety:
    • skutecznie usuwa makijaż, nawet wodoodporny
    • kremowa, łatwo rozsmarowująca się konsystencja
    • pozostawia skórę czystą i nawilżoną
    • naturalny skład
    • dobry na wrażliwej cery
    • higieniczne opakowanie