Balsamy do demakijażu

Farmacy Green Clean, Makeup Removing Cleansing Balm Krem myjący

• 11 kwietnia 2024 o 14:16
    jakościowo świetny balsam do demakijażu
    Znalazłam go w kalendarzu adwentowym jak większość recenzentek i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Niesamowicie komfortowy w użyciu, nie szczypie w oczy, nie smuży przy otworzeniu oczu podczas zmywania makijażu, świetnie daje sobie radę z mocnym makijażem, grubo nałożony tusz do rzęs zmywa tak 8/10 ale to jest i tak bardzo dobrze w porównaniu do innych masełek do demakijażu. Skóra po użyciu bez tłustego filmu, odświeżona, gotowa na dalsze etapy pielęgnacji, wszystko super poza ceną - dlatego zaznaczam, że nie kupię ponownie Wydajny nie jest jakoś szczególnie zużyłam całe opakowanie w miesiąc
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • cena i wydajność
    shewild
    8 kwietnia 2024 o 20:09
    Jestem na tak!
    Balsam znalazłam w kalendarzu adwentowym podobnie jak wiele recenzentek poniżej. Markę Farmacy kojarzę, ale nigdy wcześniej nie miałam okazji używać jej produktów, więc do tego balsamu myjącego podeszłam ze spora dozą ciekawości. A więc ciekawość została zaspokojona, a sam produkt oceniam bardzo dobrze. Świetnie myje, nadaje się zarówno do oczyszczania dwuetapowego, jak i samodzielnego użycia, no a poza tym jest miły dla skóry. Warto się za nim rozejrzeć! Jedyną wadą może być pojemność balsamu. Słoiczek to 50 ml, a przyzwyczaiłam się do większych pojemności jeśli chodzi o balsamy czy olejki do demakijażu. Ten balsam jest całkiem wydajny, bo nie trzeba go wiele do umycia twarzy, no ale siłą rzeczy jest nie jest to duża pojemność w porównaniu do kosmetyków mających 75-100 ml czy więcej. balsam od Farmacy wystarczył mi na ok. półtora miesiąca codziennego używania. Słoiczek jest wygodny do nabierania balsamu, chociaż może nie grzeszy wyglądem. Jest minimalistyczny do bólu, ma zwykłą naklejkę z napisami i w zasadzie nic co by mogło przyciągnąć wzrok na pierwszy rzut oka. Jest zrobiony z cienkiego plastiku, co akurat może być na plus, bo jest niezwykle lekki. Sam balsam faktycznie ma postać zbitego masełka w bladozielonym kolorze. Można go delikatnie zeskrobywać z powierzchni, dokładnie tak jak wiórki masła wyjętego z lodówki. W kontakcie z ciepłą dłonią zmienia postać w półpłynną i już na twarzy staje się aksamitnym olejkiem. Ma bardzo ciekawą konsystencję - jest niby tłusty jak olejek, ale jednocześnie taki "mokro-suchy" w dotyku, tak jakby był pokryty woskową powłoką. Tak czy inaczej błyskawicznie się rozprowadza i tym "woskowym olejkiem" w błyskawiczny sposób można myć twarz. A mycie jest naprawdę skuteczne i przyjemne. Balsam gładko ściąga zanieczyszczenia ze skóry, dobrze sobie radzi z moim codziennym makijażem, czyli lekki podkład, tusz, cień i trochę bronzera/różu. Bezproblemowo zmywa makijaż oczu, nawet wodoodporny tusz; wystarczy chwilkę pomasować i sam zaczyna się rozpuszczać. Balsam fantastycznie zmiękcza skórę i nie dopuszcza do wysuszenia. Gładkość, czystość, nawilżenie - to wszystko mamy zapewnione. Balsam ma krótki skład, ale jak widać tutaj prostota przekłada się na działanie i naprawdę pod względem skuteczności nie mam mu absolutnie nic do zarzucenia. Jest bardzo delikatny, aksamitnie sunie po powierzchni skóry i czasem wręcz nie czuć, że właśnie ją dogłębnie oczyszczamy. Do tego można go użyć samodzielnie, bo świetnie emulguje i po zmyciu nie zostawia lepkiej, tłustej warstwy. Jeszcze słówko o zapachu: jest ciekawy, nietypowy, da się lubić. Czuć w nim coś orzeźwiającego, jakby miętę, w połączeniu z lekko kwaśnym, owocowym zapachem. Pewnie gdybym miała wybierać na podstawie samego zapachu to nie byłby to mój faworyt, ale jest to zapach, który z czasem nawet zaczyna się podobać, a na pewno w żaden sposób nie męczy ani nie przeszkadza. To bardzo ciekawe masełko/balsam do demakijażu. Widziałam, że można je kupić nawet w większej pojemności, więc kwestia wydajności jest czymś co można łatwo rozwiązać jeśli po wypróbowaniu balsam się nam spodoba. Mi się spodobał i nie wykluczam, że kiedyś znów się zobaczymy w mojej łazience :)
  • 19 marca 2024 o 16:07
    Baaardzo masełkowy
    Krem myjący znalazłam w kalendarzu adwentowym. Przyjemnie się go używało. Niestety kosmetyk nie należy do wydajnych, a swoje kosztuje. Podoba mi się jego zapach, coś jakby owoce tropikalne z dodatkiem mięty czy eukaliptusa. Fajny. Krem ma konsystencję jedwabistego masełka, zbitą, a w połączeniu ze skórą zamienia się w olejek. Wbrew pozorom lekki, nie obciąża twarzy. Łatwo zmywa makijaż i wszelkiego rodzaju zabrudzenia. Dosłownie wszystko rozpuszcza. Świetnie i szybko się rozprowadza. Nie podrażnia, oczy nie pieką. Opakowanie mogłoby być trochę bardziej higieniczne. Szczerze mówiąc, nie wrócę do niego, bo w mojej ocenie jest za drogi jak na kosmetyk do demakijażu, ale jeśli komuś cena nie przeszkadza, to polecam, bo produkt jest naprawdę fajny.
  • 1 lutego 2024 o 18:59
    Super, polecam
    Krem myjący otrzymałam w kalendarzu adwentowym. Na dość przyjemny zapach . Konsystencja zbitego kremu, gdzie po zastosowaniu niewirlki ilości zamienia się w olejek . Krem vardzo dobrze rozpuszcza makijaż. Zostawia miękka i nawilżoną skóre. Jedynie co na minus to cena .
  • 27 stycznia 2024 o 15:09
    Produkt do demakijażu w nietypowej formie, który dodatkowo zmiękcza i nawilża skórę
    Opakowanie: Okrągły, plastikowy, lekki słoiczek o białym kolorze, pod zakrętką jest dodatkowa mała płytka, zapewniająca szczelność produktu, do opakowania dodawana jest również plastikowa szpatułka do higienicznego dozowania Konsystencja: W moim odczuciu wygląda jak zielona wazelina, w opakowaniu balsam jest twardy, lecz po styczności z ciepłem skóry robi się miękki i gładki, dzięki czemu bardzo dobrze i przyjemnie rozprowadza się na twarzy; w pakiecie jest szpatułka, choć ja zwykle nakładam go palcami, ale nie jest to wygodne rozwiązanie w razie gdy potrzebuję nabrać dodatkową porcję, a ręce są już umazane pierwszą z nich zmieszaną z makijażem Wydajność: Wysoka, wystarczy niewielka ilość produktu, by rozsmarować go na całej twarzy Zapach: Leśno-miętowo-cytrusowy, unisex, przyjemny i stosunkowo intensywny, lecz nie pozostaje na skórze Działanie: Jest to mój pierwszy kosmetyk do demakijażu w tej formie i byłam do niego nieco sceptycznie nastawiona, lecz sprawdza się zaskakująco dobrze, całkowicie skutecznie zmywa makijaż twarzy, choć podczas jego używania wszelkie kolory bardzo rozmazują się na całej twarzy, więc efekt końcowy widać dopiero po zmyciu go wodą; nie używam go jedynie do zmywania eyelinera, ponieważ mam obawy, że przy tym rozmazywaniu część trafi do oczu; bardzo na plus fakt, że jest niezwykle delikatny dla wrażliwej skóry, dodatkowo ją nawilża, wygładza i zmiękcza, lecz nie pozostawia jej tłustej, zmywa się całkowicie Podsumowanie: Jak dla mnie jest to bardzo nietypowy produkt do demakijażu i generalnie mam co do niego nieco mieszane uczucia. Jest skuteczny, wydajny, ładnie pachnie, a przede wszystkim jest bardzo łagodny dla skóry i niesamowicie przyjemnie ją zmiękcza oraz nawilża. Mam wątpliwości głównie co do jego formy dozowania, ponieważ nie jest zbyt wygodna ani higieniczna Poza tym wymaga trochę czasu, by rozsmarować go na skórze i ściągnąć nim makijaż, który podczas tego procesu rozmazuje się na całej twarzy. Z tego powodu raczej nie wyobrażam sobie stosowania go do zmycia czarnego eyelinera czy mocniejszego makijażu oczu. Natomiast do demakijażu reszty twarzy nadaje się świetnie, a przy tym dodatkowo ją pielęgnuje.
    Zalety:
    • Skutecznie zmywa makijaż
    • Nawilża i wygładza skórę
    • Ładnie pachnie
    Wady:
    • Opakowanie nie jest do końca higieniczne
    • Bardzo rozmazuje makijaż na twarzy
    • Nie używałabym go do zmywania mocnego makijażu oczu