Balsamy do demakijażu

Resibo Balsam do Demakijażu 100ml
Resibo Melt Away

azileiz
    6 października 2024 o 6:06
    Efekt, którego się nie spodziewałam !
    Szczerze mówiąc, nie spodziewałam się, że balsam do demakijażu może zdziałać aż taką różnicę. Resibo Melt Away totalnie zmienił moje podejście do codziennego oczyszczania twarzy. Już po pierwszym użyciu zrozumiałam, że to nie jest zwykły balsam – to mała rewolucja w słoiczku, która nie tylko usuwa makijaż, ale też rozpieszcza skórę. Jego konsystencja jest jedwabiście kremowa, a przy kontakcie ze skórą błyskawicznie się rozpuszcza, zamieniając się w delikatny olejek. Wszystko – od ciężkiego makijażu po wodoodporny tusz – znika jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, a skóra po tym procesie jest niesamowicie miękka i nawilżona. Nie ma mowy o uczuciu ściągnięcia czy przesuszenia – wręcz przeciwnie, mam wrażenie, że skóra dostaje dodatkową dawkę pielęgnacji już podczas demakijażu. Uwielbiam to, że balsam jest niezwykle delikatny, ale skuteczny. Moja skóra, która czasem potrafi być kapryśna, nie reaguje podrażnieniami, a nawet wydaje się bardziej promienna i gładka. Duży plus za naturalny skład – czuć, że to produkt, który troszczy się o moją cerę, a nie tylko spełnia funkcję oczyszczającą. Jedyny minus? Proces zmywania balsamu może wymagać trochę więcej czasu i precyzji niż tradycyjne środki do demakijażu. Ale szczerze mówiąc, ten drobny wysiłek jest wart końcowego efektu – skóra wygląda na oczyszczoną, odżywioną i promienną. Efekt zaskakuje – w najlepszy możliwy sposób!
    • nie podrażnia
    • skóra jest miękka i nawilżona
    • naturalny skład
    • świetnie oczyszcza skórę twarzy
    Wady:
    • proces zmywania balsamu
    malg0w
    14 lipca 2024 o 12:49
    Najlepszy balsam do makijażu
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Jest to najlepszy balsam do demakijażu jaki miałam. Żadne olejki mi się nie sprawdzały. Za to spróbowałam kilku balsamów i ten jest najlepszy. Niesamowicie szybko rozpuszcza makijaż, jest bardzo przyjemny w konsystencji, zapachu na pewno kupię go ponownie.
    • działanie
    shewild
    19 grudnia 2023 o 20:52
    Z nim mycie idzie gładko ;)
    Moja skóra bardzo lubi balsamy do demakijażu oparte na olejach i masłach, chyba na równi z olejkami myjącymi, no ale koncept w obu produktach jest ten sam, więc zupełnie mnie to nie dziwi. Ostatnio mocniej testuję markę Resibo, więc z ciekawością sięgnęłam po ten kosmetyk. I podoba mi się! Cała oprawa wraz z zapachem i konsystencją jest super, skuteczność mycia ciut ciut gorzej, ale całokształt wypada naprawdę dobrze. Jestem całkiem zadowolona z balsamu i mogę śmiało polecić. Balsam ma bardzo ładne opakowanie. To szklany słoiczek z nakrętką, na którym znajduje się skromna, ale śliczna grafika. Słoiczek jest odpowiednich rozmiarów, wygodnie się z niego nabiera zawartość, wydaje się też być trwały. Balsam jest wydajny, używałam go co najmniej dwa pełne miesiące do pierwszego etapu demakijażu. Co można powiedzieć o zapachu? Że jest bardzo ładny! Słodki, owocowy, pachnie mango zgodnie z tym co jest napisane na etykiecie. Jest naprawdę intensywny, ale dla mnie o dziwo był przyjemny i nie męczący, a od mocnych zapachów czasem aż boli mnie głowa. Tutaj na szczęście zapach znika wraz ze zmyciem produktu z twarzy. Bardzo podoba mi się również konsystencja balsamu. Jest on bowiem miękki, wręcz lekko kremowy, super łatwo się nakłada na dłoń. Ma bladożółty kolor, trochę skręcający w stronę pomarańczowego. Błyskawicznie rozprowadza się po twarzy i staje się wtedy lekko olejowy, ale wciąż miękki i wyjątkowo lekki, nie czuć żadnej tłustości czy ciężkości. Pod wpływem ciepła balsam staje się jakby półpłynny, ale wciąż dobrze przylega do skóry, naprawdę fajnie się nim masuje, bo nie stawia żadnego oporu podczas rozprowadzania go po twarzy. Zmywa się równie łatwo samą wodą, praktycznie do matu, zostaje naprawdę ledwo wyczuwalna warstewka ochronna. Ja i tak dokańczam jeszcze demakijaż małą porcją pianki, ale już po zmyciu resztek balsamu skóra jest czysta i matowa. Jeśli chodzi o mycie to jest dobrze, chociaż według mnie nie stuprocentowo idealnie. Balsam dobrze sobie radzi z pudrem i lekkim podkładem, bronzer czy róż także nie stanowią problemu. Trochę gorzej z makijażem oczu, i to nawet nie jeśli chodzi o kosmetyki wodoodporne. Balsam miał często problem z dokładnym zmyciem tuszu do rzęs czy warstwy nieco bardziej kryjącego korektora pod oczy. Dobrze rozmazywał, ale nie zmywał ;) Zdecydowanie musiałam poprawić potem pianką, bo pod oczami zostawały plamy. Tak więc w kwestii oczyszczania jest dobrze, ale myślę, że mogłoby być jeszcze lepiej. Do zalet dorzucę jeszcze to, że balsam jest łagodny i nie szczypie w oczy. Dba o to, aby skóra nie była wysuszona po demakijażu, nie ma po nim uczucia ściągnięcia czy napiętej skóry. Jest zupełnie na odwrót - miękka, aksamitna w dotyku, zrelaksowana. Z tym balsamem demakijaż zdecydowanie należy do przyjemnych! Polecam zwłaszcza do dwuetapowego oczyszczania, bo o ile zmywa zanieczyszczenia dość dobrze, to jednak jako jedyny produkt myjący może nie spełnić wszystkich oczekiwań, bo czasem z mocniejszym makijażem miał problemy. Warto go wypróbować i warto wrócić, pewnie kiedyś to zrobię.
    shayah
    8 listopada 2023 o 10:58
    Mój nr 1
    Zacznę od tego, że balsam ma tak niemożliwy zapach, że używanie produktu to dzika przyjemność. Mogłabym się tak nim masować i masować bez końca :D Konsystencja jest super przyjemna, bardzo łatwo się rozprowadza, jest dość wydajny. Po rozsmarowaniu i delikatnym masażu dodaję wodę i zaczyna się ładnie emulgować. Zmywa się bez problemu. Nie pozostawia tłustej warstwy, nie wysusza, doskonale działa i nie podrażnia nawet skóry po zabiegu. Nie wiem jak ze zmywaniem makijażu - stosuję w ramach dwuetapowej pielęgnacji, nie maluję się. Lat 40 - skóra mieszana z tendencją do przesuszania.
    Zalety:
    • zapach (jest obłędny, kocham, wielbię!)
    • nawilżenie
    • delikatność
    Wady:
    • ten słoiczek jest stanowczo za mały :)
  • 3 października 2023 o 4:40
    Usuwa makijaż i dobrze się zmywa
    Kupiłam ten balsam jak był w promocji i trochę się obawiałam, że będzie po prostu tłusto, ale nic z tych rzeczy.. resibo wypuściło bardzo dobry produkt do zmywania makijazu, który może pozostawia delikatną wasrtswę na skórze, ale mi ta warstewka zupełnie nie przeszkadza bo i tak oczyszczam skórę duetapowo. Opakowanie to szklany słoik, zapach bardzo miły, produkt spelnia swoje zadania, z łatwością zmywa makijaż i fajnie się rozprowadza.
    Zalety:
    • dobrze zmywa makijaż
    • łatwo się spłukuje
    • wydajny
    • ładny zapach
    Wady:
    • niektórym może przeszkadzać, że pozostawia delikatną warstwę, ale dla mnie jest ok