WIZAŻ logo

Isana Love Your Skin, Azelain Serum Serum z kwasem azelainowym

4,6 (53)
19 hitów!

• Dzisiaj o 16:42
    Isana serim do twarzy z kwasem azelainowym
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Serum do twarzy Isana z kwasem azelainowym 3% to lekkie serum przeznaczone do codziennej pielęgnacji skóry problematycznej, z niedoskonałościami lub nierównym kolorytem. Ma wodnistą, szybko wchłaniającą się konsystencję, dzięki czemu nie obciąża skóry i dobrze sprawdza się zarówno rano, jak i wieczorem. Przy regularnym stosowaniu skóra staje się bardziej wyrównana, a zaczerwienienia i drobne niedoskonałości stopniowo się zmniejszają. Produkt działa delikatnie, więc nie podrażnia i jest dobrym wyborem dla osób, które dopiero zaczynają przygodę z kwasem azelainowym. Duży plus za lekkość – serum nie roluje się pod kremem ani makijażem i dobrze współpracuje z innymi produktami pielęgnacyjnymi. Może delikatnie wygładzać strukturę skóry i poprawiać jej ogólny wygląd przy systematycznym używaniu. Minusem może być to, że 3% stężenie działa raczej łagodnie, więc efekty nie są natychmiastowe i wymagają cierpliwości oraz regularności.
    Zalety:
    • Lekkość
    • Nie roluje się
    • Poprawia koloryt skóry przy regularnym stosowaniu
  • 3 czerwca 2026 o 17:56
    Jestem dosłownie ZAKOCHANA w tym produkcie
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Cudowny produkt! na zdjęciu widać różnice po jednym użyciu i jak na jedno użycie jest ogromna!!! cudo🥰 Stosowalam produkt miesiac i zrobil bardzo duzo, nie spodziewalam sie az takiego efektu bo raczej niewiele dziala na moj tradzik i przebarwienia. Fajnie bo jest bezzapachowe i ma przyjemna konsystencje. Polecam dla osób które mają trądzik oraz przebarwienia po nim. Ja nakładam po nim krem ze śluzem ślimaka i dobrze się sprawdza to połączenie🫶🏻🌸
    Zalety:
    • szybkie działanie
    • lekka i delikatna formuła
    • posiada delikatne składniki i stężenia
    • wygodne opakowanie
    • bezzapachowe
  • 28 maja 2026 o 5:30
    Delikatne i łagodzące serum
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Jakiś czas temu moja skóra była bardzo problematyczna i zależało mi na poprawie jej stanu bez naruszenia bariery hydrolipidowej i z dodatkowym ukojeniem dla stanów zapalnych. Miałam wówczas znaczne przesysuszenia i rumienie na policzkach, a do tego trądzik w strefie T i na brodzie. Poczytałam i zaopatrzyłam się w to serum. Jest to kwas azelainowy o 3% stężeniu, czyli bardzo delikatna forma na początek. Kwas azelainowy ma działanie łagodzące, kojące, przeciwzapalne i realnie pomaga zmniejszyć niedoskonałości. Jest szczególnie zalecany dla cer tradzikowych, z przebarwieniami i z trądzikiem różowatym. W składzie znajdziemy także glicerynę, pentanol i allantoine. Jest to niesamowity boost nawilżenia i ukojenia sla skóry. Moją jedną wątpliwości był lekko zapychający emolient w składzie, ale całe szczęście mnie nie zapchał. Serum zamknięte jest w szklanej buteleczce. Ma delikatnie mleczny kolor i taką dosyć żelową konsystencję. Łatwo rozprowadza się po skórze. Dzięki aplikatorowi typu pipetka bardzo łatwo się je aplikuje. Serum jest bezzapachowe Z kwestii technicznych dodam jeszcze, że jest bardzo wydajne, efekty widać nawet przy stosowaniu niewielkich ilości. Muszę przyznać, że serum działa zgodnie z opisem producenta. Już po kilku dniach można zauważyć zmniejszenie się zaczerwienienia skóry. Rumienie nieco zbledły, a cera zaczęła wyglądać na zdrowszą. W nieco duższej perspektywie można zauważyć zmniejszenie ilości niedoskonałości oraz to, że nawet jak sie pojawiają są znacznie mniejsze i mniej bolesne. Czy zauważyłam redukcję przebarwień? Chyba nie. Wydaje mi się, że stężenie jest raczej nieco za niskie na takie działanie. Serum jest świetne na początek drogi z kwasem azelainowym lub dla osób, które mają delikatne problemy z cerą. Bardzo je polubiłam. Pierwsze efekty pojawiają się bardzo szybko i w moim przypadku zero negatywnych skutków. Polecam!
    • Jakość
    • Wydajności
    • Delikatność, przy jednoczesnym działaniu
    Wady:
    • Tylko jedno stężenie kwasu, dosyć niskie
  • 25 maja 2026 o 10:11
    miłe zaskoczenie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Kupiłam to serum trochę z ciekawości trochę z desperacji, bo moja cera od dłuższego czasu była w kiepskim stanie. Wieczne miała zaczerwienienia, pojedyncze bolące niespodzianki na brodzie i ślady po niedoskonałościach, które schodziły dosłownie wiekami Serum ma lekką, kremowo żelową konsystencję. Nie jest wodniste ale też nie obciąża skóry. U mnie najlepiej sprawdzało się wieczorem pod krem. Bardzo szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy chociaż chwilę po nałożeniu czuć delikatne otulenie na twarzy. Nie roluje się pod kosmetykami i nie zapchało mnie ani trochę a mam cerę mieszaną i bardzo kapryśną. Największy plus to że Naprawdę wycisza skórę. Po około dwóch tygodniach zauważyłam, że zaczerwienienia są mniejsze, a nowe wypryski pojawiają się rzadziej i szybciej znikają. Bardzo dobrze poradziło sobie też z drobnymi śladami po trądziku nie usunęło ich całkowicie, ale skóra wyglądała dużo bardziej jednolicie i zdrowo. Podoba mi się też to, że serum jest delikatne. Bałam się szczypania albo przesuszenia, bo miałam już kilka produktów z kwasami, które zrobiły mi z twarzy papier ścierny. Tutaj nic takiego się nie wydarzyło. Nawet przy częstszym używaniu skóra nie była ściągnięta ani podrażniona Oczywiście nie jest to produkt idealny. Jeśli ktoś liczy na efekt wow po trzech dniach, to raczej się rozczaruje. To serum działa spokojnie i stopniowo. Minusem może być też wydajność przy regularnym używaniu dość szybko ubywa produktu. Zapach również jest bardzo kosmetyczny i lekko apteczny, mnie nie przeszkadzał, ale wiem że nie każdemu podejdzie.
    Zalety:
    • łagodzi zaczerwienienia
    • pomaga przy niedoskonałościach i śladach po trądziku
    • nie zapycha
    • przyjemna konsystencja
    • dobrze współgra z innymi kosmetykami
    • delikatne działanie bez mocnego podrażnienia
    • bardzo dobra cena
    Wady:
    • na efekty trzeba chwilę poczekać
    • średnia wydajność
    • zapach może nie każdemu odpowiadać
  • 21 maja 2026 o 19:10
    Mój budżetowy hit na niedoskonałości
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Jeśli wasza skóra, tak jak moja, lubi się wyświecać w strefie T, a od czasu do czasu pojawiają się na niej niespodzianki czy drobne przebarwienia, to kwas azelaonowy jest czymś, co warto wdrożyć do rutyny. Serum od Isany kupiłam kiedyś z czystej ciekawości i muszę przyznać, że to hit. Kosmetyk jest dostępny w naprawdę przystępnej cenie – kosztuje niewiele. To serum po prostu robi to, co powinno. Kwas azelainowy ma świetne właściwości regulujące wydzielanie sebum i u mnie to naprawdę widać. Skóra po jego użyciu mniej się wyświeca w ciągu dnia, jest ładnie zmatowiona, ale bez uczucia ściągnięcia. Dodatkowo produkt genialnie radzi sobie z wyciszaniem stanów zapalnych – jeśli wyskoczy mi jakiś nieproszony gość, serum potrafi go drastycznie zmniejszyć w ciągu jednej nocy. Zauważyłam też, że przy regularnym stosowaniu koloryt skóry jest bardziej wyrównany, a ślady po dawnych niedoskonałościach znikają o wiele szybciej. Konsystencja jest leciutka, szybko się wchłania i nie obciąża skóry, co przy tłuściejszych partiach twarzy jest dla mnie kluczowe. Na plus zasługuje też delikatny zapach – jest bardzo subtelny, świeży i szybko znika, więc nie drażni nosa podczas wieczornej czy porannej pielęgnacji. Serum świetnie dogaduje się z moimi kremami nawilżającymi i nie roluje się pod makijażem. To genialny, tani i skuteczny produkt, który na stałe zagości w mojej kosmetyczce <3
    Zalety:
    • Świetna cena i dostępność
    • Skuteczne działanie
    • Przy regularnym stosowaniu ładnie wyrównuje koloryt skóry i radzi sobie ze śladami po wypryskach
    • Subtelny, delikatny zapach
    • Błyskawicznie się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu i doskonale nadaje się pod makijaż
    Wady:
    • Choć stany zapalne wycisza szybko, to na pełny efekt redukcji przebarwień i zwężenia porów trzeba poczekać kilka tygodni regularnego stosowania
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty