Płatki pod oczy

Perfecta Fenomen C

SandriQ
    21 listopada 2024 o 14:14
    Oklaski
    Pielęgnacja okolicy oka jest dla mnie tak samo ważna jak walka o ładną cerę i zmniejszenie niedoskonałości. Specjalnie więc kupuje kosmetyki które są stworzone,aby jak najlepiej o nią zadbać. Oprócz kremów i wykonywania masaży ,używam również regularnie przeróżnych płatków pod oczy dla urozmaicenia i uzupełnienia całości rutyny. Tym raz sięgnęłam po produkt marki Perfecta z serii 'Fenomen C '- jest to grupa kosmetyków z dodatkiem witaminy C wśród których znajdziemy kosmetyki do twarzy czy ciała. Ogółem nie za często kieruje się w stronę tej polskiej marki, której producentem jest Dax Cosmetics,ponieważ jakoś nam nie po drodze. Nie można jej jednak odmówić tego,że jest na rynku od 20 lat i wyprodukowała w tym czasie ogromną ilość kosmetyków z których kupnem nie ma większego problemu. Płatki znajdują się w prostokątnej,przeciętnej saszetce w pomarańczowej kolorystyce,ozdobionej graficznymi elementami,które są głównie umieszczone z przodu,natomiast z tyłu mamy opisy w dwóch językach oraz obrazki instruktażowe. Otwarcie jej nie stanowi problemu,dzięki gotowym naciętym miejscom,które są dużym ułatwieniem. Skład jest bardzo fajny,dlatego też zdecydowałam się na zakup. Mamy tutaj obecne oczywiście witaminę C w postaci Ascorbic Acid,peptydy,ekstrakty roślinne,ceramidy. Wyraźna data ważności pozwala na zaplanowanie zużycia. W środku znajdziemy dwie ,cienkie ala tacki plastikowe na których ułożone są pojedyńczo płatki. Mają odpowiedni rozmiar i wygięty,ergonomiczny kształt taki jak zazwyczaj przez co świetnie obejmują całą okolicę pielęgnacyjną. Z jednej strony ,zewnętrznej mają taki jasny,ale miękki w dotyku materiał,natomiast strona,która będzie przylegać do skóry jest hydrożelowa i nie czuć na niej tej wilgotności esencji. Genialnym rozwiązaniem są te dwie powierzchnie,ponieważ klasyczne hydrożelowe płatki bardzo łatwo naderwać i odkształcić,są bardziej wiotkie ,trzeba być bardzo ostrożnym przy nakładaniu ,tutaj nie bałam się ,że cokolwiek się stanie,bo są bardziej wytrzymałe i sztywniejsze. Zapach artykułu dla mnie jest średnio miły w odczuciu,niby energetyzujący,powiewa owocem,a jednak wkrada się coś nieprzyjemnego. Na szczęście jest wyczuwalny tylko jak zbliżymy go do powąchania,na skórze jakoś praktycznie go nie czuje i przez to nie psuje mi zabiegu. Terapia tymi płatkami daje mi dużo satysfakcji i mogę je określić jako jedne z lepszych jakie stosowałam. Idealnie dopasowują się i trzymają swojego miejsca,wręcz się delikatnie przyklejają do skóry.Nie trzeba być stricte w bezruchu,tylko można swobodnie maszerować po mieszkaniu czy wziąć kąpiel w wannie ,a one ani drgną. Od początku czułam bardzo odprężający chłód ,który dał dużą ulgę i uspokoił moją spragnioną zaopiekowania skórę. Gdy minął zalecany czas od producenta nawet trochę go sobie przedłużyłam to produkt bardzo fajnie odszedł od skóry. Rezultaty cóż tu dużo mówić -świetne. Zmniejszenie opuchnięcia, oznak zmęczenia. Naskórek napięty,wyraźnie nawodniony i gładszy przez co automatycznie linie mimiczne stały się mniej widoczne. Dla jeszcze lepszych efektów można je wcześniej schłodzić w lodówce. Produkt nie kosztuje fortuny,dlatego przy kolejnych zakupach zaoptarzę się w kilka par. Jestem szczęśliwa ,że mogłam zapoznać się z tą serią,którym reprezentantem jest właśnie ta pozycja i chcę poznać kolejne. Do kupienia w Hebe,Rossmann,Naturze i Superpharm,czyli najbardziej znanych drogeriach. Oczywiście dla wielbicielek zakupów w sieci również znajdą się oferty.
    Zalety:
    • Całokształt ❤️
    Wady:
  • 17 sierpnia 2024 o 12:32
    Bardzo dobre
    Płatki kupiłam w ciemno w ramach testowania różnych. Zapach jest fajny, cytrusowy, a po ich zastosowaniu skóra jest odżywiona i napięta. W płatkach Perfecty lubię to, ze są cienkie i od zewnątrz pokryte "meszkiem", dzięki czemu bardzo wygodnie się je aplikuje i nie zjeżdżają w dół pod własnym ciężarem. Dodatkowo trzymam je w lodówce dla lepszego efektu. Są zrobione w Korei (większość drogeryjnych to Made in China).
    Ixip11
    20 czerwca 2024 o 14:42
    hit ! płatki pod oczy-najlepsze !
    Płatki nie uczulają, fajnie włożyć je do lodówki na pare godzin przed użyciem. Koją skórę pod okiem, dzięki czemu robi się ona świetlista i bardziej napięta. Makijaż wygląda dużo lepiej przed zastosowaniem płatków. Cenowo w Rossmannie wychodzą 2,99-4,50 zł za opakowanie w zależności od promocji. Dużym plusem jest też to że nie suwają się i od momentu przyklejenia nie latają po buzi. Moja skóra pod okiem jest bardzo cienka i sina, przy tych płatkach na prawdę wygląda to dużo dużo lepiej. Dodatkowo można też w nich spać, są fajnie nasączone i pełnowartościowe. Kupuję i polecam jako makijażystka, na pewno będę jeszcze nie raz z nich korzystała
    Zalety:
    • piękny zapach
    • skład
    • przyczepność
    • działanie
    KardiaM
    28 kwietnia 2024 o 9:59
    Jestem zadowolona z efektów
    Po pozytywnych doświadczeniach z maseczkami z tej linii, bez wahania zdecydowałam się wypróbować te płatki. Opakowanie jest podobne do innych produktów z tej serii. Płatki również mają barwę pomarańczową. Wyczuwam bardzo delikatny cytrusowy zapach. Użytkowanie jest komfortowe, płatki świetnie przylegają do skóry (nie są nasączone żadnym płynem, więc nie spływają po twarzy). Po zastosowaniu okolice oczu są przyjemnie napięte, odświeżone i miękkie. Produkt nie spowodował u mnie żadnych niepożądanych reakcji. Wracam do nich co jakiś czas, naprzemiennie z innymi płatkami.
    mm2991
    29 lutego 2024 o 6:11
    Bardzo dobre
    Płatki pod oczy kupiłam w Rosmannie w cenie promocyjnej. Opakowanie płatków to mała saszetka o szacie graficznej z dominującym kolorze pomarańczowym - charakterystyczne dla całej linii. Płatki łatwo się nakładają i bardzo dobrze się trzymają skóry - nie przesuwając się. Zdecydowanie poprawią wygląd skóry pod oczami - szczególnie tej przemeczonej. Cienie zdecydowanie mniej widoczne a skóra bardziej nawilżona. Cera pod oczami jest bardziej rozświetlona . Produkt nie podrażnia skóry ani oczu.