Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Floral 48h Anti-perspirant Spray 0% Alcohol Antyperspirant w aerozolu

M0lli3
    14 maja 2025 o 11:27
    Średni
    Antyperspirant chroni przed potem tak pół na pół. Po paru godzinach w warunkach zwiększających potliwość, jednak potrzebuję reaplikacji dla większego komfortu. Ale ma piękny kwiatowy zapach, który czuć na skórze od rana do wieczora, więc ewentualny zapach potu nie jest wyczuwalny. Więc działa bardziej jak dezodorant, z tym, że dezodoranty są dla mnie za słabe, a ten produkt jest mocniejszy pewnie za sprawą aluminium. Jeśli chcę mieć pewność że będę ładnie pachnieć, on nie zawodzi. Opakowanie super, przyjemnie psika. Jednak barwi ubrania, co jest sporym minusem. Jest mało wydajny, mam wrażenie, że kończy się błyskawicznie. Ale też przyjemnie się go używa, może dlatego chciałabym żeby dłużej podziałał... Przetestuję antyperspirant w kulce Dove + dezodorant innej firmy, jak to połączenie będzie dla mnie za mało pachnące to wrócę do tego produktu :)
    Zalety:
    • Piękny zapach utrzymujący się na skórze przez cały dzień
    • Trochę chroni przed potem
    • Atomizer przyjemny w użyciu
    Wady:
    • Trochę chroni przed potem
    • Barwi ubrania
  • 7 czerwca 2024 o 11:50
    Mój faworyt
    Dove to antyperspirant, dzięki któremu w końcu przestałam się pocić. Wcześniej testowałam x innych, które tylko na chwile pomagały. Dove w spray sprawia, że moja skóra pod pachami przez cały dzień jest sucha. Spray przez cały czas użytkowania działa bez zarzutu. Dozuje odpowiednią ilość produktu. To wersja zapachowa floral, więc pachnie delikatnie kwiatowo. Mam dużą pojemnosc, bo 150ml. Wychodzi to taniej. Sklad nie powala, ale to klasyczny antyperspirant, więc zawiera aluminium. Najważniejsze, że mi pomaga i mogę się czuć w pełni komfortowo.
  • 3 czerwca 2024 o 23:28
    Dezodorant o delikatnym, kwiatowym zapachu dobrze sprawdza sie na co dzień. Mimo niezbyt delikatnego składu mnie nie podrażnia.
    Kupiłam go w ciemno i nie żałuję. Dezodorant ten wyróżnia się na pewno przyjemnym, kwiatowym, kobiecym i delikatnym zapachem, który nie powinien nikogo drażnić. Jet skuteczny. Pozwala mi sie czuć komfortowo przez cały dzień w pracy. Używam rano i mam pewność, że do wieczora nie pojawi się nie przyjemny zapach. Przyjemny zapach zostaje długo, długo na skórze. Dezodorant ten znajduje się w typowym dla tej marki opakowaniu. Atomizer rozpyla przyjemną mgiełkę, działa bez zarzutu. Przed użyciem trzeba wstrząsnąć, a na pewno nie zostawi nam plam pod pachami. Nie brudzi też białej ani czarnej odzieży za co również należy się plus. Ja używałam go regularnie , często bezpośrednio po depilacji i nie zauważyłam żadnego podrażnienia, wysuszenia, ani nic z tych rzeczy. Skład nie jest łagodny, jest się do czego przyczepić, no ale dla mnie ważne że działa w ochronie przed potem. Zostawiam mocne 4 i powiem , że na pewno skusiłabym się na ten produkt ponownie.
    Zalety:
    • skuteczna ochrona przed nieprzyjemnym zapachem
    Wady:
    • niezbyt łagodny dla skóry skład
  • 16 lutego 2024 o 20:01
    Piękny zapach kremowych kwiatów i świeżość od rana do nocy!
    Gdyby nie te sole aluminium, byłabym zadowolona, niemniej jednak skłamałabym mówiąc, że nie lubię tego dezodorantu. Dove spisuje się świetnie jeżeli chodzi o spraye (ze sztyftami i kulkami jest gorzej). Puszka jest przyjemna dla oka, minimalistyczna i elegancka, bardzo klasyczna i kobieca, a do tego uchwytna, zabezpieczona dodatkowo koreczkiem. Przycisk uwalniający pokaźną mgiełkę nie zacina się; rzeczywiście produkt odznacza się odczuwalną pielęgnacją skóry; zawiera emolienty, np. octyldodecanol, można więc śmiało psiknąć na świeżo ogolone pachy bez obawy, że je podrażni. Należy jednak pamiętać o dokładnym roztrzepaniu butelki, bo w przeciwnym razie możemy mieć na pachach cukier puder. Wersja "Floral" - jak sama nazwa wskazuje - pachnie kwiatowo. Są to kwiaty w wydaniu Gołębiczym, a więc nie są bynajmniej przytłaczające, przesłodzone, ani vintage, a kremowe, delikatne (choć intensywne) i takie czyste - trochę jak płyn do płukania. Zapach na skórze utrzymuje się nieprzerwanie od rana do wieczora i nie ma mowy o pocie! Szkoda, że nie można go nazwać wydajnym dezodorantem (gdyby nie gramatura, to starczyłby na jeszcze krócej... trzy gwiazdki ode mnie - i to z wielką łaską!), ale został nam hurtowo zakupiony zapas przy okazji ceny promocyjnej, więc nie przejmuję się tym zbytnio. Jeśli mowa o kosztach, to należy do tych raczej droższych. Niestety Producent nie mówi nam całej prawdy... Niby 0% alkoholu, a w składzie widnieje alkohol benzylowy - i to wysoko! Obecność BHT powoduje, że nie jest to produkt bezpieczny dla kobiet w ciąży oraz karmiących piersią, o czym Producent również milczy... Bardzo brzydko! :/ Dove Floral to jeden z moich ulubionych antyperspirantów, jeśli mowa o działaniu, ale z racji wad, o których wspomniałam wyżej, nie mogę wręczyć max. ilości gwiazdek, ani tym bardziej nazwać go hitem. Mimo wszystko z chęcią go używam.