Pudry do twarzy

Paese Powder Mist, Glowing Loose Powder Mgła Pudrowa, Rozświetlający puder sypki

PAESE Mgła Pudrowa Rozświetlający Puder Sypki 02 Natural Beige
Paese Powder Mist Mgła Pudrowa 01 Light Beige 5g Light Beige 5 g
Pachnidelko
PAESE Powder Mist Mgła Pudrowa 02 Natural Beige 5g
Paese Mgła Pudrowa

• 2 kwietnia 2025 o 8:48
    Powder Mist (Mgła pudrowa) – perfekcyjne glow bez efektu pudrowości!
    Jestem absolutnie zachwycona pudrem Paese Powder Mist w odcieniu 01 Light Beige! To jeden z tych produktów, które robią ogromną różnicę w makijażu, a jednocześnie wyglądają niezwykle naturalnie. Puder jest lekki jak mgiełka, drobno zmielony i przepięknie rozświetla cerę, nadając jej zdrowy, świeży blask bez przesadnego efektu błyszczenia. Nie osadza się w zmarszczkach, nie podkreśla suchości ani porów, a przy tym utrwala makijaż bez efektu pudrowości. Odcień 01 Light Beige jest neutralny i dobrze dopasowuje się do jasnej cery. To doskonała alternatywa dla droższych rozświetlających pudrów, a jego przystępna cena i dostępność w Hebe to ogromny plus. Uwielbiam go za efekt glow, który wygląda elegancko i świeżo przez cały dzień! Często kupuję go na promocji w Hebe, gdzie biorę od razu kilka opakowań ????
    Zalety:
    • Przepięknie rozświetla cerę, nadając jej zdrowy blask ✨
    • Bardzo lekka, drobno zmielona formuła, która nie obciąża skóry
    • Nie osadza się w zmarszczkach, nie podkreśla suchości ani porów
    • Utrwala makijaż bez efektu pudrowości
    • Odcień 01 Light Beige, dobrze dopasowuje się do jasnej cery
    • Przystępna cena i dostępność w Hebe
    Wady:
    • Nie matuje, więc może się nie sprawdzić dla osób z tłustą cerą
    • Sitko w opakowaniu mogłoby być bardziej praktyczne – czasem wysypuje się za dużo produktu
  • 5 lutego 2025 o 14:39
    Szału nie zrobił niestety
    Zacznę od tego, że niestety puder Paese Glowing Loose Powder w odcieniu 01 Light Beige nie spełnił moich oczekiwań. Skuszona obietnicą rozświetlenia i wygładzenia, liczyłam na efekt "glow" i zdrowej cery. Niestety, puder okazał się być bardzo subtelny, a efekt rozświetlenia był słabo widoczny. Przy normalnym użytkowaniu puder praktycznie nie daje żadnego efektu, dopiero przy nałożeniu większej ilości można zauważyć delikatny blask, który niestety wygląda bardziej jak świecąca się skóra, niż naturalne rozświetlenie. Puder ma delikatną, sypką konsystencję, która łatwo się rozprowadza i nie tworzy plam. Jednak nie matuje skóry na długo, a po kilku godzinach zaczyna się świecić, co wymaga poprawek. Dodatkowo, opakowanie jest mało praktyczne - trudno kontrolować ilość produktu, a przez przezroczyste wieczko nie widać, ile pudru zostało. Uważam, że cena pudru jest zdecydowanie za wysoka, biorąc pod uwagę jego jakość i wydajność. Za te pieniądze można znaleźć wiele lepszych pudrów na rynku, które dają bardziej widoczny efekt rozświetlenia i lepiej kontrolują błyszczenie skóry. Paese Glowing Loose Powder 01 Light Beige to rozczarowanie. Puder nie daje obiecywanego efektu rozświetlenia, a jego cena jest zbyt wysoka. Nie polecam tego produktu osobom, które szukają wyraźnego rozświetlenia i matu.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Działanie
  • 1 stycznia 2025 o 13:42
    Nie dla mnie, pomimo mojej suchej skóry nie spodobał mi się specyficzny efekt jaki daje ten puder
    Kosmetyki marki Paese dopiero poznaje i zaczynam od tych najbardziej znanych i popularnych. Czekam na promocje ponieważ nie są może one jakieś drogie ale jak można parę złotych zaoszczędzić to dlaczego by nie? Ten puder jest już kultowym produktem. Zachwalały go znane Youtuberki więc chciałam sprawdzić czy naprawdę to takie cudo. Mgła pudrowa dostępna jest zarówno wersji sypkiej jak i prasowanej. Ja zdecydowałam się na tą pierwszą ponieważ myślałam że będę mogła nakładać minimalna ilość aby nadać makijażowi lekki glow. Zamówiłam online ze strony Hebe odcień 01 light beige który taki super jasny nie jest. Wiem że to produkt który daje efekt rozświetlający na twarzy ale jako posiadaczką suchej skóry, bez problemu z nadmiernym wydzielaniem sebum czy niedoskonałościami uznałam że może mi się sprawdzić. Niestety nie polubiłam się z nim. Daje on specyficzny efekt na skórze który sprawia że wygląda ona na spoconą a makijaż na nieświeży. Jest to puder rozświetlającym ale nie ma on w sobie drobinek tylko zostawia taką perłową , metaliczną poświatę. Zupełnie jakbym użyła na całą twarz jakiegoś rozświetlacza. Przyznaje że jest leciutki i drobno zmielony a na skórze układa się bez robienia plam czy ciastka. Trwałość też jest zadowalająca bo w pracy przez 8 godzin makijaż wygląda dobrze bez żadnych uszczerbków. No ale niestety końcowy efekt to nie to czego oczekiwałam. Opakowanie jak dla mnie mało funkcjonalne. Nie mogę wysypać pudru na wieczko jak to robię przy takich produktach bo tutaj jego budowa na to nie pozwala. Jest za to szklane co sprawia że jest nieco wyżej w „ ekskluzywności” niż plastikowe:) W tej chwili resztki tego pudru wsypałam do innego matującego i tak go zużywam. Otrzymany tutaj efekt na skórze bardzo mi się podoba bo rozświetlenie jest minimalne, nie przesadzone i dzięki temu skóra wygląda zdrowo i promiennie. Niestety u mnie pod oczami też się nie spisuje bo ja mam troszkę zmarszczek i mam wrażenie że postarza mi tę okolice. Miał niby optycznie wygładzać ale ja tego nie widzę . Mgła pudrowa sprawdzi się u osób lubiących mocny glow bądź wizażystek które umieją go tak ograć że wygląda dobrze. Przetestowałam ale nie wrócę ponownie do niego . Nie moja bajka.
    • cena na promocji ok.20zł
    • miałko zmielony
    • delikatny
    • utrwala makijaż
    Wady:
    • nie można wysypać pudru na wieczko
    • zbyt perłowe wykończenie
  • 12 listopada 2024 o 19:26
    Kosmetyki od marki Paese lubię naprawdę bardzo, szczególne moje uznanie zdobyły oczywiście ich słynne pudry do twarzy. Dostępne są w naprawdę wielu różnorakich wariantach, co naprawdę mi odpowiada, ponieważ każdy jest w stanie znaleźć propozycję dla siebie. Tym razem, w poszukiwaniu sypkiego pudru o działaniu rozświetlającym, znalazłam dla siebie mgłę pudrową od tego właśnie producenta. Mimo, że na co dzień jestem fanką bardziej matowych albo chociaż wygładzających propozycji z tej kategorii, to czasami lubię dodać sobie puder bardziej o efekcie rozświetlającym do swojego makijażu aby nadać mu większego blasku, w zależności od tego, na jakim efekcie aktualnie mi zależy. Kosmetyk udało mi się zakupić będąc w drogerii Natura. Został on zamknięty w bardzo ładnym, kartonowym opakowaniu z efektem złota. Na kartoniku umieszczone zostały wszelkie, najważniejsze informacje na temat produktu, takie jak jego nazwa, logo producenta, najważniejsze właściwości czy krótki opis. Po otwarciu opakowaniu naszym oczom ukazuje się niewielkich rozmiarów słoiczek o pojemności pięciu gram. Cena regularna wynosi około czterdziestu złotych. Słoiczek jest bardzo prosty graficznie, denko jest całkowicie transparentne zaś wieczko ma biały kolor. Przyznam szczerze, że kupując ten kosmetyk zapomniałam, że jest on dostępny w dwóch wersjach kolorystycznych i wzięłam ze sklepowej półki pierwsze, lepsze opakowanie. Dopiero w domu zorientowałam się, że zakupiłam tę ciemniejszą wersję, co w przypadku mojej bladej cery nie wróżyło niczego dobrego. Faktycznie, puder ten jest dość ciemny, wręcz złoty. Posiada w sobie naprawdę sporą ilość brokatowych drobin. Najlepiej prezentuje się w połączeniu z innym pudrem, który trochę przyćmi jego blask bo świeci się niemiłosiernie, bardziej przypomina mi sypki rozświetlacz niż puder. Mimo to utrwala znajdujący się pod nim makijaż, nadaje skórze ogromnego rozświetlenia. Zależy od tego, kto jaki efekt lubi, dla mnie jest to trochę za dużo. Mgła pudrowa od marki Paese to naprawdę mocny zawodnik, zdecydowanie będzie się sprawdzał w kosmetyczkach ogromnych fanów blasku i błysku. Posiada dobre właściwości jako puder, utrwala i jest trwały, natomiast nie jest to efekt dla każdego. Ja raczej już nie sięgnę po tę propozycję, jednak nie mogę powiedzieć, że jej nie polecam.
    • Dostępne odcienie
    • Poziom blasku
  • 30 czerwca 2024 o 18:50
    Cudowne glow na skórze mieszanej
    Nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z takim produktem jak mgła pudrowa. Mam cerę mieszaną, więc troche obawiałam się, jak moja twarz będzie wyglądała po jej użyciu. Niepotrzebnie. Mgłę traktuję w swoim makijażu jak zwykły puder sypki, nakładam ją na całą twarz. Daje piękne rozświetlenie, ale bez efektu tłustej cery czy przesady. Twarz jest ładnie rozświetlona, puder dobrze współgra z różnymi podkładami. Nie używam jej jedynie podczas upałów. Na zimę czy wiosnę jest po prostu idealna, nie powoduje, że twarz się świeci. Mam odcień 01.