Podkłady

Annabelle Minerals Podkład Prasowany Sunny Fairest

carol81
    2 marca 2025 o 16:55
    Mój ulubieniec
    W przeciwieństwie do poprzedniczek, mnie udało się dobrać kolor idealnie, mam średnią karnację, naczynkową, jest co kryć. Mam kolor golden medium. Jest to jeden z najlepszych podkładów jakie miałam, cudownie kryje, rozświetla, nawilża, trzyma się cały dzień. U mnie wygładza skórę, nie podkreśla zmarszczek ani porów, nie zmienia koloru w ciągu dnia, daje efekt wypielęgnowanej i nawilżonej skóry. Do tego ma dobry skład.
    Bekah
    15 grudnia 2024 o 14:15
    Bubel
    Niestety, ale ten podkład to bubel i to drogi. Kupiłam go wczoraj, ale niestety już dzisiaj wiem, że nie będę w stanie go używać. Jestem wkurzona. Udałam się do salonu AM, żeby dobrać kolor, świadoma problemów związanych z tym podkładem. Był pochmurny dzień, w salonie AM sztuczne światła. Obsługa salonu na bardzo wysokim poziomie, jednak miałyśmy spory problem z dobraniem koloru, mimo że używam kosmetyków AM i znam swój typ kolorystyczny. Normalnie wybieram produkty z gam typu Golden, w AM jest to Golden Cream, ponieważ mam dużo żółto-pomarańczowych tonów, ale bardzo jasnych. Z gamy Golden najlepszym odcieniem był dopiero Golden Light, czyli 4 tony ciemniejszy! Jednak odznaczał się na mojej (czystej, bez żadnego kremu czy bazy) skórze, wyglądał bardzo ziemiście i zdecydowanie widać było, że mam makijaż. Wchodził w pory i dawał efekt pudernicy. Widziałam to, jednak zbagatelizowałam, a trzeba było się zastanowić. Sprzedawczyni zasugerowała gamę Natural, czyli neutralną-chłodną, i mimo że wiem, że mam podton neutralny-ciepły w kierunku ciepłego, stwierdziłam: spróbujmy. Rzeczywiście, ten odcień wyglądał o wiele naturalniej i w sztucznym świetle (oraz w pochmurny dzień) wtapiał się w cerę. Moim zdaniem był delikatnie zbyt chłodny, ale i tak wyglądał lepiej niż Golden Light. Kupiłam produkt w kolorze Natural Fair. Uznałam, że być może kolory w tym produkcie są przesunięte w ciepłą stronę, bo podkład wygląda dość neutralnie w opakowaniu, na pewno nie chłodno. Poza tym w salonie AM wyraźnie widziałam, że lepiej wtapia się w cerę. Wracając pociągiem do domu zauważyłam, że podkład się wyświeca i trochę ciastkuje, ale mam tłustą cerę, więc wyświecanie jest normą. Wieczorem pomaziałam się znowu, pół twarzy nowym podkładem, pół twarzy Golden 2 z Ecolore. Cyknęłam zdjęcia w pełnospektralnym świetle i wszystko wyglądało git, z przewagą dla AM. Jest południe następnego dnia, wyszło dzisiaj słońce. Postanowiłam wypróbować nowy nabytek na lekki filtr Bandi Anti-Dark Spot (krem tonujący). Nakładam go nieortodoksyjnie, jedna pompka na twarz, czyli warstwa nie jest zbyt obfita. Efekt w świetle dziennym: tragedia. Podkład odcina się koszmarnie od cery, wyglądam jak półżywa gejsza. Wchodzi w pory i bardzo je podkreśla. Kolor jest zdecydowanie zbyt chłodny, widać moją słomkowożółtą szyję, która wczoraj w innym świetle wyglądała z tym podkładem zupełnie inaczej. Zastanawiam się, czy wybór odcienia Golden Light byłby lepszy i myślę, że nie. Te kolory po prostu wyglądają źle na żywo. Zmyłam wszystko i nałożyłam sam podkład na bardzo delikatne i wodniste serum Bandi S.O.S. Microbiome Care. Po kilku minutach wtapia się trochę bardziej w skórę, efekt jest mniej maskowaty, jednak nadal jest jasna poświata/powłoka/cast. Być może to jest coś, na co skarżą się inne użytkowniczki i być może to coś nie zależy od koloru, tylko jest po prostu zawarte w formule. Zastanawiam się, czy mogłam wziąć Golden, ale z kolei tamten wyglądał gorzej w sztucznym świetle, więc być może miałabym co do niego podobne obserwacje przy sztucznym świetle. Na ten moment uważam, że w przypadku tego produktu nie można dobrze dobrać koloru. Po tej całej gimnastyce w salonie nadal kolor zmienia się w zależności od światła i to znacznie. Uważam, że ten podkład nadaje się tylko i wyłącznie do makijażu scenicznego, do zdjęć, sesji, nagrań itp. Na zdjęciach wygląda świetnie. W zasadzie kolor Golden wyglądał na zdjęciach nawet lepiej niż Natural, dawał na mnie efekt większego bluru, za to w rzeczywistości wyglądał jeszcze sztuczniej. Moim zdaniem ten produkt ma też taki białawy cast, który go rozjaśnia. Daje to efekt bycia za mgłą i fajnie wygląda na zdjęciach, ale w rzeczywistości wygląda bardzo nienaturalnie. Mam wrażenie, że nie jest to tylko kwestia źle dobranego odcienia. Myślę, że ten produkt jest bardzo problematyczny i: 1) nie wygląda naturalnie*, (* tj. wygląda naturalnie tylko w sztucznym świetle / na zdjęciach) 2) wygląda inaczej w każdym świetle, zmienia kolor, 3) związane z punktem 1., tj. w realu wygląda bardzo pudrowo, źle, ciężko, widać go na skórze, odcina się jak warstwa farby, wchodzi w pory. Nie kupię go więcej, mimo kusząco łatwej aplikacji, na której mi zależało, właśnie ze względu na niemożliwość dobrania odcienia. Coś jest nie tak z tą formułą. Myślę, że po prostu jest to produkt na drugim biegunie tego, co mi się podoba, a zależy mi na naturalnym efekcie w stylu „no makeup”.
    Zalety:
    • opakowanie,
    • łatwość aplikacji,
    • gąbeczka (ta płaska)
    Wady:
    • stosunek cena vs. jakość ‚
    • chimeryczne kolory, które trudno dobrać (a właściwie jest to moim zdaniem niemożliwe) i które inaczej wyglądają w różnym świetle,
    • podkreśla porowatość skóry,
    • z bliska wygląda ciężko i pudrowo, nienaturalnie, postarza,
    • wygląda inaczej w zależności od bazy, na którą się go nakłada (wygląda naturalnie tylko na bardzo lekkiej bazie lub nagiej twarzy)
  • 10 stycznia 2024 o 8:19
    Super konsystencja, tylko koloru nie dopasowałam
    Podkład znajduje się w wygodnym opakowaniu. Ma konsystencję pudrową. Dobrze rozprowadza się na skórze. Nie tworzy smug. Nie wchodzi w zmarszczki. Wygładza drobne linie. Delikatnie matuje dając bardzo naturalnie wyglądający efekt. Jest długotrwały. Tylko kolor mam niedopasowany. Zbyt odcina się od mojej karnacji przez co nie do końca jest do mnie dopasowany.
  • 17 grudnia 2023 o 18:44
    Coś poszło nie tak z kolorami!
    Podkład świetny, natomiast coś ewidentnie poszło nie tak jeśli chodzi o kolory, bo widzę same wkurzone użytkowniczki, niektóre nawet po wyborze stacjonarnie w salonach AM, że podkład na twarzy wygląda jak mąką. Nawet tu w recenzji to samo. Ja kupiłam Pure Light, używam sypkich Pure Fairest (czyli o 2 tony jaśniejszy!) a produkt jest nadal za jasny. Obawiam się, że to nie jest kwestia pigmentacji, tylko składu, podkład po prostu pod światło robi się biały. Jest to bardzo nieestetyczne. Mam nadzieję, że to szybko naprawią.
    Zalety:
    • Krycie, wygoda
    Wady:
    • staje się biały jak mąka na twarzy, niezależnie od koloru.
  • 20 listopada 2023 o 12:12
    świetny produkt, ale nie tak łątwo dobrać kolor
    OPAKOWANIE: Produkt przychodzi w metalowej, bardzo ciężkiej puderniczce, zamykanej na magnes. Opakowanie wygląda drogo i porządnie, jest bardzo piękne. Jedynym problemem może być jego waga przy przewożeniu. Lusterko jest duże i dobrej jakości. Nie ma tam miejsca na puszek, a przynajmniej wydaje mi się, że po włożeniu go, pudełko się nie zamknie. Wkład z podkładem jest wymienny, kosmetyczka wielorazowego użytku. WYDAJNOŚĆ I APLIKACJA: Podkład jest bardzo, bardzo wydajny. Nakłada się go bez problemu, nie pyli się za mocno, nie nakłada na pędzel (u mnie flat top) w zbyt dużej ilości. Można nim zarówno delikatnie wyrównać koloryt skóry, jak i zakryć punktowo wszystkie niedoskonałości na 100%. Produkt bardzo ładnie wygląda na skórze. Jak większość podkładów mineralnych, na samym początku może wydawać się lekko mączny/suchy, ale po kilkunastu minutach pięknie stapia się ze skórą i u mnie nie widać, że mam na nią coś nałożone (pod względem tekstury, nie koloru). TRWAŁOŚĆ: Mam cerę mieszaną i u mnie zachowuje się bardzo dobrze, nawet bez przypudrowania nie wyświeca się ani nie ściera nadmiernie. Skóra po wielu godzinach wygląda dużo lepiej niż w klasycznych, płynnych podkładach. KOLOR: Mam kolor golden cream. Jest on bardzo, bardzo jasny. Teoretycznie po nałożeniu nawet sporej ilości na dłoń czy bok twarzy palcem, wydaje się idealnie dobrany. Jednak po nałożeniu pędzlem na twarz wydaje się być, szczególnie pod światło, zbyt biały. Gama golden powinna mieć oliwkowe tony i wydaje mi się, że je widzę, jednak ta jasność mocno zaburza odbiór. Osoby, które nie są bardzo blade mogą mieć problem z doborem odcienia, więc pewnie najlepiej to zrobić stacjonarnie. Podsumowując, podkład jest rewelacyjnym produktem, a jego duża wydajność sprawia, że wyższa cena jest uzasadniona. Będę próbowała lepiej dobrać kolor i myślę, że wtedy będzie idealny.
    Zalety:
    • świetna jakość opakowania
    • wymienny wkład
    • świetnie wygląda na twarzy
    • krycie
    Wady:
    • kolor wychodzi na twarzy jaśniej
    • puderniczka jest ciężka