Maski do włosów

Veoli Botanica Make Me Shine, Wygładzająco-nabłyszczająca maska laminująca do włosów z 3% VegeKer-Plus i 2% oleju z nasion piany łąkowej

Veoli Botanica Make Me Shine wygładzająco-nabłyszczająca Maska laminująca do włosów 140 ml 140 ml
topestetic
VEOLI BOTANICA MAKE ME SHINE WYGŁADZAJĄCO?NABŁYSZCZAJĄCA MASKA LAMINUJĄCA DO WŁOSÓW 140ML
Veoli Botanica Make Me Shine Wygładzająco-Nabłyszczająca Maska Laminująca do Włosów 140ml

• 3 sierpnia 2024 o 11:56
    Świetna choć moim zdaniem bardzo droga
    Odżywkę do włosów Veoli dostałam w prezencie urodzinowym. Miałam już do czynienia wcześniej z ta marka za sprawą ich świetnych kosmetyków do twarzy. Maseczka posiada moim zdaniem dosyć specyficzny zapach chociaż mnie osobiście to nie przeszkadza. Można jej używać na dwa sposoby: trzymając krótko jako odżywkę oraz dłużej jako maskę. Ja zdecydowanie wybieram sposób używania nr 1 ponieważ nałożona na dłużej troszkę za mocno obciąża moje włosy. Używam jej sporadycznie ponieważ troszkę mi żal produktu na używanie jej codziennie. Czy kupię ją ponownie? Ciężko mi powiedzieć. Myślę że ze względu na cenę raczej nie.
    Zalety:
    • Super skład, wygodne opakowanie (choć pod koniec używania ciężko jest wydobyć produkt ze względu na szklaną butelkę)
    Wady:
  • 30 maja 2024 o 12:37
    Właśnie znalazłam idealny produkt do laminowania moich średnioporowatych włosów
    Veoli Botanica to marka którą poznałam dzięki Instagramowej trycholog: Justynie Grzelak. Szukałam produktów do skóry głowy, których będę mogła bezpiecznie używać w okresie ciąży i karmienia piersią. Wypróbowałam już wcierki: Grow Me Faster, Hair the Balance oraz legendarny peeling: Feel the Peel. Każdy z tych produktów bardzo dobrze sprawdził się na mojej skórze. Naturalnie, chciałam sprawdzić również inne kosmetyki z oferty producenta, więc tym razem wybór padł na maskę laminującą Make me Shine. Kosmetyk możemy zamówić na stronie producenta lub już w coraz większej ilości drogerii internetowych. Niestety cena produktu jest dosyć wysoka. Opakowanie 140ml to koszt około 130 zł. Produkt znajduje się w szklanej buteleczce z dozownikiem (no kocham normalnie! Uwielbiam szklane opakowania!). Raczej nie powinno być problemu z wydobyciem produktu ze środka. Dodatkowo buteleczka zabezpieczona jest kartonikiem. Producent deklaruje, że kosmetyk składa się w 97% ze składników naturalnych. No więc co znajdziemy w środku? - olej z nasion piany łąkowej - ekstrakt z nasion konopii - emolienty m.in gliceryna - proteiny ryżu - substancje kondycjonujące Skład jest dosyć przejrzysty, czytelny, prosty. Produkt ma dosyć ciekawy zapach, jednak ciężko jest mi go określić. Jeśli chodzi o działanie to włosy po użyciu są jedwabiście miękkie, lśniące i widocznie wygładzone. Produkt trzymam na włosach około 20-25 min. Jest bardzo wydajny. Mam dosyć długie włosy (ponad 60 cm) i wystarczają mi dosłownie 3 pompki produktu żeby dokładnie je pokryć. Nie spływa z włosów, dobrze się spłukuje. Jestem totalnie zachwycona efektem! Jeszcze żadna maska/odżywka do laminacji włosów nie dała mi takiego efektu co maska od Veoli Botanica. Z pewnością będę wracać do tego produktu.
    Zalety:
    • ciekawy, dobry skład
    • 97% składników pochodzenia naturalnego
    • szklane opakowanie
    • wydajna
    • cudowne efekty na włosach
    Wady:
    • dosyć droga