Kupi ponownieTak
Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
Od kiedy używasz produktumiesiąc
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Wzięłam, bo była ładna. Zielona, z napisem „Curls Method”, czyli – jak rozumiem – zaproszenie do lokowego raju, gdzie włosy same się kręcą, błyszczą, nie puszą i pachną jak owocowy sen. Ale kupiłam bez wielkich oczekiwań. Maska Garnier Fructis Curls Method wygląda jak typowa drogeryjna obietnica: ładna etykietka, parę haseł o „definicji loków” i ten klasyczny vibe „będziesz piękna jak z TikToka”. Ale że mam włosy typu 4A, czyli sprężyste, gęste afro-loki z charakterem (czasem wręcz z osobowością prawną), postanowiłam zaryzykować. I co? Zakochałam się. Opakowanie to zielony plastikowy słoiczek z zakrętką – czyli klasyka wśród masek i mój osobisty faworyt. Zielony to mój ulubiony kolor, więc od razu miałam dobre przeczucia. Czy działa to na psychikę? Może. Czy wygląda ładnie na półce w łazience? Zdecydowanie. Nakrętka solidna, nic się nie wylewa, można śmiało zabierać do torby bez ryzyka, że maska zaleje wszystko łącznie z portfelem. A otwieranie? Bez frustracji i bez łamania paznokci – wielki plus. Konsystencja kremowa, gładka, jak budyń waniliowy z misją. Wchodzi we włosy jak w masło – dosłownie. Rozprowadza się super, nie spływa, nie trzeba się modlić, żeby „złapała każdą partię”. Idealna konsystencja dla gęstych, grubych włosów – ani za lekka, ani ciężka jak beton. Zapach przyjemny. Ale dyferencjału nie urywa. Jeśli chodzi o efekty, to Tu się zaczyna magia. Włosy po niej są miękkie, elastyczne, dociążone, ale bez efektu „glona z zatoki Gdańskiej”. Lok się skręca, jakby to była jego życiowa misja. Brak puchu, łatwe rozczesywanie, skręt ładny, zdefiniowany, ale nie sztywny jak z żelu. Używam jej i jako maski, i jako odżywki do OMO – i za każdym razem robi robotę. Zaskakująco dobra, biorąc pod uwagę moje gęste, spragnione włosy. Wystarczy niewielka ilość, bo ładnie się „ślizga” po pasmach i dobrze się rozprowadza. Nie kończy się po trzecim użyciu – już za to daję plusa. W okolicach 25–30 zł, czyli za grosze jak na maskę, która naprawdę coś robi. Jak Garnier zrobi kiedyś wersję litrową – biorę w ciemno i proszę jeszcze o próbkę na wynos. Ta maska to taki niespodziewany ulubieniec: działa lepiej niż niejeden profesjonalny produkt za 80 zł. Jeśli masz włosy 4A, grube, suche, z tendencją do „nie słuchania się” – daj jej szansę. A potem tylko udwaj zdziwioną, jak ludzie pytają, co zrobiłaś z włosami.
Zalety:
- Świetnie działa na skręt 4A – dociąża, nawilża, pomaga w definicji loków.
- Miękka, kremowa konsystencja, która łatwo się rozprowadza i nie spływa.
- Włosy po niej są gładkie, elastyczne i mniej się puszą.
- Można stosować na kilka sposobów – jako maskę, odżywkę, a nawet leave-in.
- Nie obciąża włosów, nawet przy częstym stosowaniu.
- Przyjemny, owocowy zapach, który utrzymuje się na włosach.
- Poręczne opakowanie w formie słoiczka – łatwo wydobyć produkt do końca.
- Zielony kolor słoiczka – piękny, radosny, Mój ulubiony ????
- Bardzo dobra cena jak na jakość – działa jak droższe produkty, a kosztuje ułamek.
- Łatwo dostępna w drogeriach i często w promocji.
Wady:
- Dla bardzo zniszczonych lub ekstremalnie suchych włosów może być za lekka.
- Zapach jest dość intensywny – nie każdemu przypadnie do gustu.
- Opakowanie wymaga grzebania ręką w słoiczku – niektórym to przeszkadza. Dla mnie to zaleta