Mydła

Balea Kokos & Pfirsisch Cremeseife Mydło w płynie Brzoskwinia i kokos

• 3 lutego 2025 o 0:41
    Bardzo fajne
    Jestem tym mydłem zachwycona. Moim zdaniem jest jest jednym z najlepszych kosmetyków marki Balea. KOLOR, KONSYSTENCJA To mydło to tak naprawdę przeźroczysty żel. Ale nie jest "żelem idealnym", bo troszeczkę potrafi się ciągnąć. Natomiast nie zostawia farfocli ani zabrudzeń na butelce bądź na półce w łazience. Jego używanie jest super komfortowe. ZAPACH Ma świeży, brzoskwiniowy zapach. Raczej nie przepadam za zapachem brzoskwiń w kosmetykach i kupiłam to mydło trochę z przypadku - a wyjątkowo mnie zauroczyło. Jego zapach jest prześliczny: uroczy, delikatny, dziewczęcy. Czuć go podczas mycia dłoni, ale nie dominuje w pomieszczeniu. Nie męczy nawet po wielu tygodniach używania. Niweluje przykre zapachy, więc sprawdza się podczas mycia rąk po gotowaniu, jedzeniu ryb, krojeniu czosnku lub cebuli. Dodam, że nie czuję w nim nic kokosowego ;) Jak już, to może bardziej nutkę cytryny. ZASTOSOWANIE - DO MYCIA RĄK Uwielbiam używać go do mycia rąk, bo dobrze oczyszcza, ale nie przesusza. Sprawdza się do zwykłego, codziennego mycia dłoni, bo przyjemnie i delikatnie się pieni oraz miło pachnie. Ale jest też moim "mydłem do zadań specjalnych". Sprawdza się, kiedy mam tłuste ręce od kremów i olejków pielęgnacyjnych. Sięgam po nie po jedzeniu ryb w oleju, bo w kilka sekund sprawia, że jestem idealnie czysta, świeża i nie śmierdzę. Nawet kiedy ostatnio malowałam ściany w mieszkaniu, to mydło potrafiło domyć moje ręce z plam po farbach. ZASTOSOWANIE - JAKO PŁYN DO HIGIENY INTYMNEJ To mydło jest genialnym płynem do higieny intymnej. Jest super łagodne - dosłownie nie czuć, że go używamy. Nic po nim nie swędzi, nie piecze, nie powstają przesuszenia i podrażnienia. A doskonale oczyszcza i odświeża. Cudo! OPAKOWANIE Butelka jest śliczna i funkcjonalna. Jest porządnie wykonana i nie wygina się podczas używania. Ma solidną pompkę, która się nie psuje, nie zacina i dozuje tyle kosmetyku, ile chcemy. No i jest pomarańczowa, więc pasuje do zapachu mydła :) Etykieta z motywem brzoskwini i kokosa już w sklepie bardzo mi się spodobała i moim zdaniem dobrze prezentuje cechy kosmetyku. Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić, to wolałabym, żeby etykieta była prześwitująca (a jest całkowicie nieprzeźroczysta), bo dzięki temu byłoby widać stopień zużycia produktu. Ale tak naprawdę mi to nie przeszkadza, bo podnosząc butelkę jestem w stanie wyczuć, ile mydła jeszcze w niej zostało. CENA, WYDAJNOŚĆ Znam tańsze mydła w płynie, ale żadne z nich nie jest aż tak dobre. Pół litra mydła Balea w opakowaniu z pompką kosztuje ok. 3,35 zł. Biorąc pod uwagę, że jedno opakowanie wystarcza mi na dwa miesiące, to bardzo mało. Poza tym w sprzedaży jest dostępne uzupełnienie w foliowym woreczku (500 ml za 3,25 zł). PODSUMOWANIE Naprawdę polecam :)
    Zalety:
    • śliczny, świeży i delikatny brzoskwiniowy zapach (nie czuć tu zapachu kokosa)
    • konsystencja przyjemnego, przeźroczystego żelu
    • fajnie się pieni
    • wielofunkcyjne: idealne do mycia rąk i jako płyn do higieny intymnej
    • dobrze oczyszcza ręce z tłustych kosmetyków, olejów kuchennych i farb do malowania mieszkania
    • niweluje przykre zapachy kuchenne
    • nie przesusza, nie podrażnia
    • solidne i śliczne opakowanie z niezawodną pompką
    • tanie
    • wydajne
    Wady:
    • chciałabym, żeby miało brzoskwiniowy kolor (a jest przeźroczyste)
    • podczas codziennego używania do mycia rąk może odrobinę przesuszać, zwłaszcza zimą
  • 2 października 2024 o 12:50
    Owocowa mieszanka zapachowa
    plusy: + dosyć gęsta perłowa konsystencja + dobrze się pieni + słodki owocowy zapach + dokładnie oczyszcza minusy: - mocno wysusza skórę inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - bardzo niska dostępność + niska cena
    iwonab1
    26 września 2024 o 17:16
    Uwielbiam ten brzoskwiniowy zapach.
    Mydło o zapachu kokosa i brzoskwini, kupiłam w drogerii Dm w cenie ok 4 złotych. Duże opakowanie zawiera aż 500ml produktu. Ładna butelka w kolorze pudrowym, posiada owocową grafikę oraz wygodną pompke która ułatwia użycie. Fajna kremowa konsystencja, która dobrze się pieni i pięknie pachnie. Ja osobiście uwielbiam takie owocowe i słodkie zapachy. Mydełko bez problemu radzi sobie z brudnymi rączkami moich dzieci i nie wysusza ich, nawet przy bardzo częstym stosowaniu. Jak dla mnie super produkt za niewielką cenę. Polecam wypróbować. Produkt wegański.
    Zalety:
    • Pięknie pachnie
    • Dobrze się pieni
    • Dobrze myje rączki
    • Nie wysusza rak
    • Wydajne
  • 18 lutego 2024 o 0:26
    Brzoskwiniowy zawrót głowy!
    W mojej łazience zawsze musi stać przy zlewie mydło od Balei. To moje ulubieńce. Każdy z nich sprawdza się świetnie. Pękata wygodna butla, najczęściej estetyczna etykietka, a kolory żywe i wesołe, pompka zawsze działa bez szwanku, zapachy są niezmiennie interesujące, cena niska, a jakość produktu fenomenalna. Mydła z Balei nie wysuszają skóry i za każdym razem dobrze ją myją. Tym razem recenzujemy "Kokos & Pfirsisch", bo od tygodnia myję nim ręce. Kształt butelki jest standardowy dla mydeł z tej firmy - nic zaskakującego. Kolor podjeżdża pod koral (ni to róż, ni to pomarańcz). Etykieta jest ozdobiona wesołym wizerunkiem... no cóż, kokosa i brzoskwini (również kwiatami brzoskwini: w centrum oraz po bokach - leżą na przepołowionym kokosie i pokrojonej brzoskwini). Konsystencja bardzo baleiowa, więc kremowo-perłowa, nieco żelowa, dlatego mydełko można spokojnie traktować jako żel pod prysznic, gdyż dokładnie czyści skórę z brudu i przeróżnych zapachów i nie wysusza skóry tak drastycznie jak inne mydła, a wręcz ją delikatnie nawilża. Piana, która się tworzy po zetknięciu z wodą jest bardzo sympatyczna - dość lekka, bąbelkowa, bajecznie prosta w spłukaniu. A zapach? To właśnie zapachy najmocniej wyróżniają mydła spośród siebie. Zdecydowanie dominuje w nim brzoskwinia - świeża, soczysta, choć nieco przypudrowana (kokosa tu nie czuję... chyba jest po prostu odpowiedzialny za ten 'puderek'). Bardzo ciekawy zapach... Naprawdę śliczny! A w dodatku długotrwały. Jest to produkt wegański, dlatego podejrzewam, że wielu osobom przypadnie do gustu. Jedna butla starcza na jakieś dwa miesiące przy kilkurazowym codziennym myciu łapek, a zatem może poszczycić się ogromną wydajnością. Wątpię, że znajdą Państwo inne takie cudo w tak niskiej cenie. Balea to mydlo idealne! Co prawda miana hitu nie wręczę, bo musiałabym to robić przy każdej wersji, a testuję je zawzięcie i jeszcze nigdy się nie zawiodłam, ale maksymalną ilość gwiazdek zaświecę z miłą chęcią i czystym sumieniem. :)