Serum do włosów

Bodyland.pl
Pachnidelko

• 13 marca 2025 o 23:24
    Niewiele robi
    Najpierw używałam serum My Darling Clementine, potem to z trieptydem miedziowym i żadne z nich nie robiło nic szczególnego ze skórą głowy. Teraz przyszła kolej jeszcze na to i też nie jest udane. Po pierwsze w stosunku do "odmładzjącego" brata ma cięższą, gęstszą konsystencję, nakłada się je mniej wygodnie. Jest takim glutkiem jak żel z siemienia lnianego, jeśli ktoś robił, nie za bardzo oddziela się na porcyjki. Zapach to jakby kwiaty i natychmiast za tym bardzo chemiczna nuta, ale nie czuć tego praktycznie już zaraz po aplikacji. Nawilżenie jest, ale słabe, jak ktoś ma przesuszony i umęczony sezonem grzewczym skalp, to będzie o wiele za mało. Gdy skóra jest tak sucha, że aż się łuszczy to ono w ogóle tu nic nie zdzała. Świąd złagodzony może na godzinkę i tylko minimalnie. Nie uspokaja podrażnień, więc nie widzę działania przecwzapalnego, nie wydłuża świeżości włosów.
    eilen96
    7 maja 2024 o 15:59
    Przedłuża świeżość włosów
    Kupiłam ten produkt w promocji za 55zł i tak myślę, że to dosyć dużo. Produkt ma 100 ml, jego konsystencja jest żelowa, mimo to nie obciąża włosów u nasady. Początkowo delikatnie usztywnia włosy, ale po rozczesaniu szczotką to uczucie zanika. Producent zaleca nakładać 1-2 pompki, ale dla mnie optymalna ilość to troszkę więcej tak 2-3 pompki. Żelowa konsystencja sprawia, że bardzo fajnie rozprowadza się je po skórze głowy, na dodatek czuć, w którym miejscu produkt został nałożony, a w którym jeszcze nie. Wydaje mi się, że w porównaniu do wcierek płynnych to serum jest trochę mniej wydajne. Jeśli chodzi o działanie to przede wszystkim wydłuża świeżość włosów. Ja mam skórę przetłuszczającą i muszę myć włosy codziennie, a z tym serum mogłam myć skórę głowy co drugi dzień. Dodatkowo w sposób delikatny nawilża i koi skórę głowy, nadaje się nawet do codziennego stosowania. Myślę, że ten produkt będzie świetny na lato, bo nie dość że przedłuża świeżość to dodatkowo może działać nawilżająco np przy poparzeniach słonecznych przedziałka (tego Wam nie życzę, ale mi w zeszłym roku to się przytrafiło). Sam produkt pachnie troszkę jak skórzane akcesoria. Mi się podoba.
    Zalety:
    • wygodnie się rozprowadza po skórze głowy
    • nie obciąża włosów u nasady
    • przedłuża świeżość włosów
    • delikatnie nawilża i koi
    Wady:
    • może być mało wydajne w stosunku do dość wysokiej ceny
    Drogeria Cocolita.pl