Ten krem jest świetny! Cieszę się, że po niego sięgnęłam (skupiłam się w jednej z rossmannowskich mega promocji, wcześniej cena mnie nieco odstraszała). Zaczęłam stosować go pod koniec lata, gdy moje włosy były nieco zniszczone po wakacjach nad morzem. Wiadomo, suche końcówki, puszenie się, sztywność włosów i tym podobne cudowności. Szukałam czegoś, co wygładzi moje włosy i nada im zdrowy wygląd, a przy okazji trochę choć poprawi ich stan.
I tak - ten balsam działa cuda! Puszące się włosy - znikają. Szorstkość, brak połysku - znika. Naprawdę różnica jest widoczna od razu, a co więcej - stan włosów przy regularnym stosowaniu znacznie się poprawia. Zaraz po nałożeniu kremu włosy są gładsze, zyskują blask, wydają się nawilżone, bardziej miękkie. Nie są już sztywne, suche i nie sterczą na wszystkie strony. Ujarzmia włosy i zapobiega elektryzowaniu się włosów. Bajka!
Jak używam? Na dwa sposoby ( w obu przypadkach w naprawdę minimalnej ilości i głównie na końcówki, ewentualnie od połowy włosów):
- jako balsam bez spłukiwania, po umyciu włosów i zastosowaniu odżywki, nakładam na jeszcze wilgotne włosy, dokładnie wcieram i suszę jak zwykle;
- jako serum dyscyplinujące, odżywkę bez spłukiwania pomiędzy myciami - na suche włosy nakładam roztartą w dłoniach niewielką ilość i wcieram głównie w końcówki. Potem stylizuję jak zawsze. Ten sposób jest świetny, jeśli macie suche włosy i na drugi dzień, gdy nie są świeżo umyte, robią się trochę sztywne i szorstkie w dotyku. Krem Provost idealnie je wygładza i przede wszystkim ułatwia układanie. Codziennie prostuję włosy na szczotce, bez tego balsamu, gdy nie są świeżo po myciu, słabo poddają się stylizacji, są sztywne. Po jego nałożeniu - gładko nawijają się na szczotkę, błyszczą, są elastyczne. Efekt jest taki, jakbym miała nagle inne włosy ;) Zawsze, gdy nie mogę sobie z nimi poradzić, nakładam ten krem.
Kolejnym plusem jest to, że krem nie obciąża i nie tłuści włosów. Oczywiście nakładamy go bardzo niewiele, gdyby nałożyć więcej, efekt pewnie byłby średni. Ale stosowany z umiarem nie daje wrażenia przetłuszczania, nie odciąża nawet bardzo delikatnych włosów.
Super wydajny - na jedną aplikację zużywam ilość wielkości paznokcia u kciuka.
Opakowanie jest piękne! Ma u mnie stałe miejsce na półce w łazience, jest tak ładne, że miło na nie patrzeć. Wszystkie przeciętniaki z wyglądu staram się chować po szafkach, na widoku zostawiam tylko estetycznych wybrańców. Ten do nich należy. Dodatkowo tubka jest wygodna, łatwo się dozuje zawartość, nie wypływa nadmiar kremu.
Cena jest uzasadniona - ten produkt chyba nigdy mi się nie skończy, to inwestycja na bardzo długo.
Krem jest wspaniały. Jeden z najlepszych kosmetyków do włosów, jakich używałam. Warto kupić, szczególnie jeśli macie suche bądź niesforne włosy. Polecam!
(moje włosy: cienkie, delikatne, rozjaśniane)
Zalety:
- Cudownie działa na suche włosy, dodaje elastyczności w zupełnie nieporównywalny sposób, nadaje blask, ułatwia stylizację, poprawia stan włosów, bardzo wydajny