Serum do włosów

Franck Provost Revelateur De Couleur, CC Cream Krem CC do włosów farbowanych, cienkich i łamliwych

• 23 marca 2020 o 18:43
    Ciekawy produkt do ujarzmienia niesfornych włosów
    To moja kolejna styczność z marką Franck Provost, tym razem z linią różową, przeznaczoną do włosów farbowanych, cienkich i łamliwych. Poprzednio miałam do czynienia z całą czerwoną linią, która powstała z myślą o włosach cienkich i łamliwych - stosowałam zarówno szampon, maskę jak i intensywną odżywkę do spłukiwania. Miałam również styczność z linią szarą o nazwie D-Tox, mającą za zadanie oczyszczenie włosów z toksyn (szampon i odżywka). Tym razem chciałabym opisać moje wrażenia po stosowaniu kremu CC do włosów. Produkt trafił w moje ręce za sprawą prezentu. Wiem, że dawniej był dostępny w Rossmannie - ale o dziwo, chyba został z niego wycofany. Obecnie kosmetyk ten można zakupić chyba jedynie w Internecie, a za opakowanie o pojemności 100 ml zapłacimy około 30 złotych. Produkt posiada poręczne opakowanie w formie niewielkiej tuby. Dobrze leży w dłoni, ma ciekawe połączenie kolorystyczne, a zatem jest ok - nie ma co się nad nim dłużej rozwodzić :) Krem ma natomiast dość rzadką i lekką konsystencję, ale nieprzesadnie - dzięki temu dobrze rozciera się go w dłoniach, a następnie aplikuje na włosy. Co bardzo ważne, jest niezwykle wydajny - już niewielka ilość, właściwie porównywalna do orzecha laskowego, pozwala na aplikację od linii ucha aż po same końcówki (długość moich włosów sięga za łopatki). Zapach jest przyjemny, słodki i perfumowany, choć można wyczuć w nim lekko chemiczną malinową nutę. Jest ponadto długo wyczuwalny na włosach. Mam długie, rozjaśniane włosy, które mają tendencję do puszenia się oraz łamliwości - tego typu kosmetyki pozwalają mi je ujarzmić bez użycia prostownicy, której staram się unikać jak ognia. I w przypadku kremu CC Franck Provost rzeczywiście widać efekt wygładzający i ujarzmiający włosy :) Po zastosowaniu (oczywiście na suche pasma) prezentują się one bardzo ładnie, są lekko nabłyszczone, dociążone i miękkie w dotyku. Co ważne, kosmetyk ich nieestetycznie nie oblepia ani nie przetłuszcza, ale musimy tutaj pamiętać o tym, aby aplikować go od linii ucha, o czym wspominałam wyżej. Wprawdzie nie używam go na co dzień, tylko doraźnie i to od wielkiego dzwonu, aczkolwiek zdecydowanie mogę do polecić posiadaczkom niesfornych, średnio i wysokoporowatych włosów do ich ujarzmienia przy okazji większych okazji :)
    Zalety:
    • poręczne opakowanie,
    • lekka, nieobciążająca konsystencja,
    • dość przyjemny, perfumowany zapach,
    • produkt idealny do doraźnego ujarzmiania spuszonych, niesfornych włosów,
    • wygładza i zmiękcza pasma,
    • nadaje włosom połysk,
    • jest bardzo wydajny.
    Wady:
    • obecnie bardzo słaba dostępność,
    • dość wysoka cena regularna (około 30 złotych za 100 ml).
  • 3 grudnia 2019 o 2:16
    Nabłyszcza bez obciążania - Malinowy zapach
    To kosmetyk w postaci lejącego żelu o malinowo-kwiatowym zapachu. Ma nabłyszczać bez obciążania, i sprawdza się w tym bardzo dobrze - polecam do cienkich włosów. Dzięki lejącej konsystencji wystarczy mała ilość, by wpracować w wilgotne włosy - jest zatem wydajny. Przyjemność używania ze względu na zapach i opakowanie jest bardzo duża.
    Zalety:
    • działanie nabłyszczające
    • intensywny unikalny zapach
    • szata graficzna
  • 1 grudnia 2019 o 17:19
    Idealne włosy na zawołanie
    Krem CC do włosów to mój pierwszy produkt tego typu. Ogólnie nie narzekam na wygląd swoich włosów, choć nie obraziłabym się gdybym była obdarozna bujniejszą czupryną. Krem dostałam w prezencie jakiś czas temu i od razu wypróbowałam, od tej pory to stały element mojej pielęgnacji przed wielkimi wyjściami. Nie wiem czemu zapomniałam o jego recenzji – to świetne rozwiązanie, aby doraźnie nadać włosom blask, miękkość i poprawić ich wygląd, jednak trzeba używać go z rozwagą. OPAKOWANIE Opakowanie to wykonana z miękkiego tworzywa tubka z zamknięciem na klik. Podoba mi się kolorystyka – połączenie czerni i bieli wraz z metalicznymi elementami w kolorze różowym i słodką grafiką z serduszkiem urzekły mnie. Opakowanie jest praktyczne w użytkowaniu, choć jak w przypadku każdej tubki należy ostrożnie dozować kosmetyk. KREM CC Kremy CC używam głównie do makijażu twarzy, więc ciekawa byłam jaki będzie ten kosmetyk tyle, że w wydaniu do włosów. Ten kosmetyk dedykowany jest włosom farbowanych – ja jedynie hennuję włos, więc nie wiem jak sprawdziłby się na kosmykach potraktowanych farbami chemicznymi. Krem ma lekką konsystencję i białą barwę. Podoba mi się przyjemny, perfumeryjny zapach, który utrzymuje się bardzo długo na włosach. Nakładam go w minimalnych ilościach, aby nie obciążyć moich cienkich włosów. Mam włosy prawie do talii i ilość wielkości ziarnka grochu jest dla mnie wystarczająca. Po aplikacji włosy są idealnie wygładzone i przyjemnie miękkie w dotyku. Moje włosy mają tendencję do puszenia, a po użyciu tego kosmetyku mogę o tym zapomnieć. Krem nadaje włosom niesamowity blask, który jest wyraźny zarówno w świetle dziennym jak i sztucznym, pięknie to wygląda. Kosmetyk nie obciąża włosów użyty w rozsądnej ilości. Byłby to mój ideał gdyby nie był to kosmetyk typowo proteinowy, z racji tego używam go raz na jakiś czas i najczęściej przed jakimś większym wyjściem, gdy chcę, aby moje włosy wyglądały perfekcyjnie. Nakładam go na wilgotne jak i suche włosy. Minusem jest wysoka cena i obecność składników aktywnych na ostatnich miejscach składu INCI. Mimo to produkt jest wydajny. PLUSY piękny zapach lekka konsystencja nie obciąża włosów nadaje blask wygładza zmiękcza jest wydajny MINUSY wysoka cena skład nie do końca jest dobry raczej do użycia raz na jakiś czas
    cora
    27 czerwca 2019 o 23:22
    Pięknie pachnie, ale zastanawiam się nad fenomenem takiego CC
    Krem CC otrzymałam w paczce wizażowej w konkursie na recenzentkę miesiąca. Serdecznie dziękuję Redakcji Wizaż za werdykt oraz wszystkim Recenzentkom za wsparcie, miłe słowa. Moja recenzja tego ekskluzywnego kosmetyku nie będzie zbyt pieszczotliwa dla producenta, uważam, że marketing odegrał tu znacznie większą rolę niż nam się wydaje. Kosmetyk jest przyjemny, ale z suchych włosów nic jedwabistego nie uczyni. Sproszkowane perły są źródłem protein, więc oprócz dobrze brzmiącego, miłego dla każdej niemal kobiety składnika, kojarzącego się ze sferą biżuteryjną, mogą swoim namiarem przynieść rozczarowanie, mówię tu o przeproteinowaniu włosów. Polega ono, jak wiele z Wizażanek wie, dostarczaniu zbyt dużej ilości protein aplikowanych na włosy, co skutkuje ich łamliwością, kruchością, wręcz koniecznością podcięcia o kilka centymetrów, kołtunem itd. Krem CC dla mnie okazał się pachnącym dodatkiem do pielęgnacji. Powodował doraźne i bardzo delikatne wygładzenie. Na pewno nie zastąpi dobrego serum do nakładania na końcówki włosów. W ostatnio panujących upałach krem - mam nadzieję- chroni moje włosy przed UV, ponieważ zawiera filtr. Moja przygoda z tego typu kosmetykami zawsze kończy się tak samo, zatrzymuję się na pięknym zapachu, dalej nie dzieje się nic. Preparat nakładam na umyte włosy od połowy długości po same końce, które dodatkowo zabezpieczam jakimś serum olejowym, ponieważ sam w sobie nie powoduje ani zabezpieczenia, ani pomocy w rozczesywaniu. Moje włosy są długie, proste, rozjaśniane. Nie używam suszarki ani prostownicy. CC Franck Provost to kosmetyk luksusowy, stanowiący miły dodatek do pielęgnacji, dający piękny zapach i posiadający bardzo chemiczny skład. Daje efekt delikatnego wygładzenia. Jeżeli ktoś zapuszcza długie, zdrowe włosy, takie kosmetyki nie są potrzebne, natomiast jeśli lubi fryzjerskie gadżety, częste zmiany, pachnidełka, wygładzacze, jeden więcej nie zaszkodzi.
    Zalety:
    • zapach,
    • doraźne wygładzenie,
    • luksus, trochę gadżet
    Wady:
    • dużo chemii w składzie,
    • śladowe ilości dobrych składników,
    • niewyjaśnione działanie takiego CC do włosów,
    • nie wiemy na czym polega jego fenomen,
    • luksus, trochę gadżet,
    Arvell
    28 kwietnia 2019 o 21:15
    Eliksir dla włosów
    Mam suche, skłonne do zniszczeń włosy, do tego bardzo niesforne, a ten krem potrafi sprawić, że po podwójnej aplikacji (odrobina przed suszeniem włosów i po wysuszeniu) te wyglądają trzy razy lepiej, są gładkie i lśniące. A przy tym się nie puszą i nie zaczynają żyć własnym życiem podczas dnia, choćby najbardziej deszczowego. ;) Żadne odżywki, kremy, olejki, mgiełki nie poprawiają tak natychmiastowo ich wyglądu - a ten krem na dodatek nie tylko upiększa je wizualnie, ale również bardzo poprawia ich rzeczywisty stan przy regularnym stosowaniu. Cena może początkowo zniechęcać, ale naprawdę warto go kupić i przetestować; tym bardziej, że opakowanie wystarcza na dobre pięć miesięcy lub więcej codziennego stosowania, nawet po dwa razy dziennie. Mój zdecydowany numer jeden, jeżeli chodzi o produkty do włosów.
    Zalety:
    • Opakowanie.