Tusze do rzęs

Eveline Cosmetics Extension Volume 4D False Definition False Lash Effect XXL Mascara Maskara nadająca efekt sztucznych rzęs

Eveline
Tusz do rzęs, z efektem sztucznych rzęs
Eveline Tusz do Rzęs False Definition 4D Extension Volume XXL
Eveline Maskara Volume Extension Tusz do rzęs
EVELINE EXTENSION VOLUME FALSE DEFINITION 4D TUSZ DO RZĘS Z EFEKTEM SZTUCZNYCH RZĘS XXL BLACK 10ML

• 2 maja 2025 o 17:26
    Wąska szczoteczka, nieco się odbija
    Kupiłam niedługo po tym, gdy się o niej dowiedziałam. Lubię tusze od Eveline, a te w czarnych opakowaniach to moja ulubiona seria. Do dziś przechowuję stare opakowanie od tego z fioletowymi wzorami, bo uwielbiałam w nim wszystko, a szczoteczka od niego zawsze daje mi dobry efekt, więc używam jej do poprawek i rozczesywania. Nie wiem czy na przestrzeni lat zmieniła się formuła samej maskary, ale oprócz niezadowolenia ze szczoteczki jestem również niemile zaskoczona tym, jak często odbija mi się na górnej powiece. W zasadzie nad częścią ruchomą, więc może uznać, że nieco wydłuża, ale jednak nieco się ściera. Widać też ją, jakby była gęstsza, niż te, które zapamiętałam. Nawet rzekłabym, że jest w niej jakaś włóknistość. Czerń jest poprawna, ale nie smolista. Szczoteczka ma dużo maleńkich wypustek. Jest wąska sama w sobie, a na końcu jeszcze się zwęża. Na wypustkach czasami widać małe kropeczki, czasami zostają na rzęsach, ale łatwo dają się wyczesać. Oceniam ogólnie nieźle, bo jako na co dzień radzi sobie, a to, co dla mnie jest minusem może komuś nie przeszkadzać, albo wręcz się sprawdzać. Moim zdaniem dwie z trzech obietnic z opakowania nie jest prawdą, ale rozdziela, wydłuża i widać, że czymś te rzęsy są pomalowane.
    Zalety:
    • Dobrze rozczesuje
    • Grudki drobne i łatwe do usunięcia
    • Zmywa się bez problemu
    Wady:
    • Odbija się na górnej powiece
    • Według mnie szczoteczka nie jest dopracowana
  • 1 maja 2025 o 9:02
    Super
    Od jakiegoś czasu używam tuszu Eveline Extension Volume i muszę przyznać, że pozytywnie mnie zaskoczył. Szczoteczka jest elastyczna, dobrze łapie nawet krótsze rzęsy i nie zostawia grudek. Już przy jednej warstwie rzęsy są ładnie podkreślone, ale można też dołożyć drugą dla mocniejszego efektu – bez efektu „pajęczych nóżek”. Co ważne, tusz nie kruszy się w ciągu dnia i nie odbija się na powiekach. Mam wrażenie, że dzięki niemu rzęsy wyglądają na dłuższe i gęstsze. Plus za to, że nie wysusza rzęs – coś czuję, że to ten olejek arganowy robi robotę. Jak za tę cenę, to naprawdę sztos.
    Zalety:
    • Nie skleja rzęs
    • Dobrze je rozdziela
    • Wydłuża
    • Pogrubia
  • 29 marca 2025 o 19:41
    Moje kolejne opakowanie
    Naturalnie moje rzęsy są długie i lekko podkręcone na końcach. W moim przypadku po użyciu tuszu końce rzęs stają się uniesione i mocniej podkręcone, produkt ładnie pogrubia, nie kruszy się. Czy jest to efekt sztucznych rzęs??... tak, jest to zdecydowanie mocniejszy efekt podkreślenia rzęs, który można łatwo uzyskać. Bardzo polubiłam się z silikonową szczoteczką i łatwo mi się nią pracuje, ładnie rozczesuje rzęsy. Nie kosztuje wiele, w dodatku często jest w promocji na stronie producenta. Preferuje zakup na stronie producenta bo wtedy mam pewność, że produkt nie był wcześniej otwierany i długo mi posłuży. Tuszu używam już od długiego czasu, i chociaż lubie próbować nowości, ostatecznie często po niego wracam.
  • 17 marca 2025 o 15:52
    Bardzo mi się sprawdza!
    Tusz poleciła mi jakiś czas temu moja przyjaciółka.. Skusiłam się niską ceną i bardzo szybko przetestowałam go samodzielnie. W mojej opinii to jeden z fajniejszych tuszy jakie kiedykolwiek miałam! Dobrze rozdziela rzęsy, wydłuża je, a szczoteczka sprawia, że rzęsy maluje się błyskawicznie. Bardzo to doceniam, bo tuszowanie rzęs zawsze jest ostatnim elementem mojego makijażu i duży plus za to, że nie wymaga to wiele czasu, by uzyskać satysfakcjonujący efekt. Poza tym, nie ma mowy o kruszeniu się czy rozmazywaniu.
    Zalety:
    • Łatwość i szybkość aplikacji
    • Niska cena
    • Rozdzielenie i wydłużenie rzęs
    • Dostępność
  • 15 lutego 2025 o 10:20
    najgorszy jaki miałam :O
    Czytając opinie o tym tuszu, (czy to na stronie Hebe czy tutaj na forum) mam wrażenie, że będę pisała o zupełnie innym produkcie. A jednak nie.. moje zdanie jest tak odmienne, że jestem w szoku :O Tusz kupiłam w Hebe w promocji za 10,89 zł i bardzo dobrze, że kupiłam go w promocji, bo jak dla mnie nie jest wart nawet 5zł. Widząc nowość wśród tuszy Eveline i czytając opis nastawiałam się na mega petardę. Wprost nie mogłam się doczekać aż skończę poprzedni tusz żeby zacząć ten. Nigdy się tak nie zawiodłam jak w momencie tuszowania rzęs tym produktem. Jakie są moje rzęsy? Długie, gęste i podkręcone. Zazwyczaj jakikolwiek tusz sprawia, że dziewczyny mnie pytają gdzie przedłużam rzęsy, a to są moje naturalne :) Dlatego po produkcie, który miał super rozdzielać, pogrubiać i wydłużać spodziewałam się, że będzie to największy efekt WOW w moim życiu. Otóż stało się zupełnie na odwrót. WSZYSTKO na odwrót. Zaczynając od tego, że kompletnie nie mogłam sobie poradzić z nałożeniem go na rzęsy. Nie mogłam dotrzeć do nasady moich rzęs, tusz nie chciał się wogóle na nich rozkładać, tak jakby się "ścierał", "ściągał", nie chciał zostać na końcówkach rzęs. Ile ja się namachałam, żeby jakkolwiek go rozłożyć to jest niesamowite. Efekt był bardzo paskudny. Posklejane, miejscami grube warstwy tuszu, mam wrażenie, że totalnie skrócił mi rzęsy. Nie wiem jak to jest możliwe, ale naprawdę były króciutkie, to nie są moje rzęsy. Pogrubienia zero. Rozdzielenia zero. W dodatku po kilku godzinach już był poodbijany na górnej powiece. Przy moich długich rzęsach często się to zdarza, ale oczywiście są tusze, które mi się nie odbijają wcale. Masakra i największa porażka w moim życiu :D Szczoteczka zapowiadała się naprawdę ciekawie. Od lat używam tylko silikonowych szczoteczek. Ta jest ciekawie wyprofilowana i giętka, takiej jeszcze nie miałam i to też bardzo mnie kusiło żeby jej spróbować. Przez to, że próbowałam jakkolwiek uratować ten efekt na rzęsach tego produktu musiałam sporo nałożyć więc zmycie to był jakiś dramat. Nie sądzę, żeby chodziło o płyn micelarny, bo poprzedni tusz zmywał mi w mgnieniu oka. Z tym natomiast musiałam się dużo wysilić żeby całkowicie zmyć go z rzęs. Nie, nie i jeszcze raz nie! Eveline nie tym razem :(
    Zalety:
    • dla mnie żadnych
    Wady:
    • ciężko się rozprowadza, "ściąga" się z rzęs
    • nie wydłuża - moje rzęsy optycznie skraca
    • nie pogrubia
    • skleja rzęsy
    • odbija się
    • niewygodna szczoteczka
    • ciężko go zmyć