Szampony do włosów

OnlyBio Hair Cycling, Nawilżający szampon do włosów i skóry głowy

Iga152
    1 marca 2025 o 11:10
    Nowe odkrycie
    Ten szampon to moje nowe odkrycie. Po umyciu włosy są dobrze oczyszczone, a skóra głowy nawilżona. Włosy są unisione do góry. Dla mojej przetłuszczającej się skóry głosy i oklapniętymi włosamy ten szapon to strzał w dziesiątkę. Jedynie czasem przy podwójnym myciu włosów plącze włosy, ale jestem w stanie sobie z tym poradzić. Bardzo dobry szampon, w dobrej cenie.
    Zalety:
    • Odbija od nasady
    Wady:
    • Czasem plącze włosy
  • 5 stycznia 2025 o 14:05
    Super dla problematycznej skóry głowy
    Od dłuższego czasu borykałam się z podrażnieniami na skórze głowy, które z czerwonych plam zaczęły się już zamieniać w mocno swędzące strupki. Próbowałam kilku innych szamponów i specyfików, które jedynie nasilały problem. Potem przypomniałam sobie o czymś takim jak uczylenie na cocamidopropyl betaine, o którym wielokrotnie słyszałam od włosomaniaczek (sama wcześniej nie miałam problemu z tym składnikiem) więc postanowiłam eksperymentalnie wyeliminować ten składnik z moich kosmetyków. Moja głowa była tak zaogniona, że potrzebowałam czegoś na już. Długo przeglądałam szampony w Rossmanie bo oprócz braku tego składnika zależało mi również na tym by był to łagodny produkt. W końcu zdecydowałam się na ten szampon i już po pierwszym myciu zorientowałam się, że może to być właśnie to! a mianowicie nie czułam tak mocnego swędzenia jak dotychczas. Po dwóch miesiącach stosowania mogę w końcu powiedzieć, że ten szampon uratował mi skórę głowy. Krostki i zaczerwienienia zniknęły całkowicie a swędzenie jest minimalne. Do tego jest to bardzo wydajny i mocno pieniący się produkt mimo, że nie ma w nim mocnych detergentów. Z minusów jest to produkt mocno humektantowy, co moje kręcone włosy bardzo zdecydowanie odczuwają, więc na czas jego używania musiałam przenieść się na bardziej emolientowe odżywki by zniwelować puch. Jestem bardzo ciekawa innych szamponów z tej linii. Po skończeniu tej tuby koniecznie wypróbuję wersję proteinową ;)
    Zalety:
    • wydajny, mocno się pieni
    • delikatny
    • brak cocamidopropyl betaine
    • posiada właściwości kojące dla skóry głowy
    • wygodne opakowanie
    • brak wyczuwalnego zapachu
    Wady:
    • mocno puszy włosy kręcone
  • 14 grudnia 2024 o 7:59
    Lubię go, choć ma wadę
    Bardzo lubię ten szampon. Przedłuża świeżość włosów, choć nie jest to szampon do włosów przetłuszczających się. Po umyciu włosy są dobrze oczyszczone, aż piszczące, ale skóra głowy nie jest przesuszona. Włosy są odbite u nasady, a nie przyklejone do głowy. Bardzo lubię ten efekt. Dla osoby z przetłuszczającymi się włosami to złoto! Niestety wadą produktu jest plątanie włosów. Nie jest to efekt kołtunów, ale przy przesuwaniu rękoma po włosach łatwiej je splątać, niż przy innych szamponach. To nie tak, że po myciu nie można było grzebienia włożyć we włosy, po prostu jakoś tak same z siebie zaczynają się trochę plątać kiedy przesuwany palcami po włosach. Ale w zasadzie wystarczy przeczesać włosy palcami i tyle. Ten efekt niwelują termospraye. Mimo to daję wysoką ocenę z uwagi na bardzo fajny efekt, dla mnie prawie nieosiągalny przy użyciu innych szamponów.
    Zalety:
    • Przedłuża świeżość
    • Odbija u nasady
    • Nie przesusza ani skóry głowy, ani włosów
    • Wydajny
    Wady:
    • Trochę plącze włosy
  • 10 grudnia 2024 o 18:36
    Dobre nawilżenie, ale bez rewelacji
    OnlyBio Hair Cycling Nawilżający Szampon do Włosów i Skóry Głowy to produkt, który dobrze spełnia swoje podstawowe zadanie – oczyszcza włosy i skórę głowy, zapewniając przy tym delikatne nawilżenie. Używałam całej serii, i szczerze mówiąc, szampon jest bardzo podobny do dwóch pozostałych produktów w linii. Ma przyjemną konsystencję, która dobrze się pieni, i jest dość wydajny. Po użyciu włosy są miękkie, czyste i łatwe do rozczesania, ale efekt nawilżenia nie jest wyjątkowy. Choć szampon nie wysusza ani nie obciąża włosów, nie daje też takiego intensywnego nawilżenia, jakiego można by oczekiwać od produktów dedykowanych do suchych włosów. Skóra głowy również jest odświeżona, ale efekt nie jest szczególnie długotrwały. Szampon ma przyjemny zapach, który nie jest zbyt intensywny, co może być plusem dla osób preferujących subtelną wonność. To dobry wybór na co dzień, ale jeśli szukasz produktu, który naprawdę zrewolucjonizuje wygląd włosów, może to być trochę za mało.
    Zalety:
    • Delikatnie oczyszcza włosy i skórę głowy
    • Przyjemny zapach
    • Wydajny
    • Nie wysusza włosów
    Wady:
    • Brak spektakularnych efektów pielęgnacyjnych
    • Bardzo podobny do pozostałych produktów w serii
  • 23 listopada 2024 o 1:33
    Jak na szampon nawilżający to jestem pod wrażeniem skuteczności.
    Szampon zakupiłam z racji tego, że mam dość jasne włosy i są podatne do przesuszenia, a co za tym idzie często swędzi mnie przy tym skóra głowy. Po jego zastosowaniu włosy są przyjemne w dotyku i skóra mniej podatna na uszkodzenia. Zacznę od opakowania, które jest wykonane z bardzo miękkiego plastiku, dobrze się dozuje i widać ile jeszcze jest produktu w środku. Szeroki korek umożliwia postawienie go do góry dnem. Szata graficzna przyjemna dla oka, zawiera informacje o składzie, zastosowaniu i działaniu. Zapach przyjemny, wyczuwalny na wlosach, co do konsystencji jest ona żelową, dobrze się rozprowadza i pieni na wlosach. Po umyciu włosy się nie plączą, łatwo he wystylizować i wyczesać. Włosy są miękkie w dotyku, sypkie. Skóra głowy wyciszona, mniej swędząca.