Szampony do włosów

Organix Keratin Oil, Shampoo Szampon z olejkiem keratynowym

notino.pl
Organix Cosmetix Keratin Oil szampon z olejkiem keratynowym zapobiegający łamaniu włosów
Ogx Keratin Oil
OGX Keratin Oil - Szampon z keratyną 385 ml 385 ml

• 13 lutego 2025 o 12:37
    moje włosy kochają keratynę
    Chyba wszystkie kosmetyki marki OGX dobrze współgrają z moimi włosami, ale ta wersja z keratyną to jest naprawdę cudo! Jedynym minusem, jest to, że rzadko widuję tę serię w sklepach stacjonarnie, raczej trzeba zamawiać. -bardzo wydajny kosmetyk -gęsta i kremowa konsystencja -dobrze się pieni -oczyszcza skórę głowy -nie podrażnia -ładnie pachnie -nie plącze włosów
  • 19 października 2023 o 0:42
    Dobry szampon
    Szampon Keratin Oil robi dokładnie to czego oczekuję od tego typu kosmetyku, dobrze oczyszcza skórę głowy, nie przetłuszczając ani nie wysuszając moich włosów. Zostawia je wygładzone, nawilżone i lekkie. Szampon dobrze się pieni i ładnie pachnie. Stosuję go razem z odżywką z tej serii którą również polecam. Jedyny minus to cena ale często można znaleźć go na promocji.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • cena regularna
  • 26 maja 2020 o 9:21
    U mnie się nie sprawdził
    Pierwszy raz kupiłam go gdy byłam za granicą - kosztował tam mniej niż w Polsce. I bardzo dobrze że nie przepłaciłam. Ma w składzie keratynę która wzmacnia i odżywia włosy . Niestety nie polubił się z moimi wysokoporowatymi - już po jednym dniu robiły się tłuste Nie wiem czy jest to kwestia mycia , próbowałam różne ilości oraz sposoby niestety to nie jest to.
    Zalety:
    • ładnie pachnie
    • nie utrudnia rozczesywania
    • nie podrażnia
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Nie do każdych włosów
  • 2 czerwca 2019 o 14:30
    Krok ku odżywionym , lśniącym i prostym włosom.
    Szampon i odżywka z seri Organix z keratyną i olejkiem arganowym stał się moim odkryciem , zbawczym duetem dla moich cienkich włosów, które dodatkowo mają tendencję do puszenia, są to kosmetyki do włosów pozbawionych blasku. Włosy po zastosowaniu tego szamonu stają się odżywione, lekkie, lejące się w dłoniach a to jest jeden z najważniejszych czynników ubocznych. Kuracje keratynowe to ulga dla zniszczonych od prostownicy, lokówki czy suszarki włókien włosa, dzięki zawartości keratyny (naturalnemu białku budującego) włosy odzyskują blask, połysk, a w dotyku stają się jedwabiste i miękkie. Myślę że na szampon ten, powinny się zdecydować osoby które zauważyły znaczne pogorszenie się kondycji włókien włosa, farbowanie, prostowanie, to wszystko oddaje skutki, niestety bardzo negatywne w postaci utraty keratyny co doprowadza do otwarcia łusek, a to do większej podatności na zniszczenienia i rozdwojenia. Czy warto i kiedy stosować kosmetyki na bazie keratyny ? Zależy jedynie od kondycji włosa bo pamiętać trzeba również o ich przeproteinowaniu, dostarczając im zbyt dużej dawki protein w formie keratyny, możemy sprawić że włosy staną się suche, puszące się, sztywna i szorstkie, czyli całkiem przeciwny efekt od zamierzonego, lecz jeżeli zdecydujemy się na kosmetyki z keratyną trzeba brać pod uwagę kurację jedno - dwu miesięczne w zależności od kondycji włosa i cały czas je obserwować by nie doprowadzić do wyżej wymienionej sytuacji. Odżywka z tej samej linii stanowi idealne dopełnienie szamonu a efekty podczas jej zastosowania zdwojone. Dotychczas nie spotkałam takiego duetu który zagwarantował by mi tak natychmiastowe rezultataty już przy pierwszym użyciu, całkowicie pozbyłam się problemu męczącego rozczesywania dzięki czemu, mniej ich wypada, przez co są silniejsze i zdrowsze. Dodatkowo nie muszę męczyć ich prostownicą ponieważ po wysuszeniu , zwyczajnie tego nie potrzebują , stają się proste i gładkie w natychmiastowym tempie. A co z składem ? Z pewnością nie obejdziemy się w tym przypadku bez SLS-u, mocno myjących zarówno skórę głowy jak jak i włosy lecz jeżeli włosy i głowa nie cierpią, nie ma potrzeby szukania alternatyw , warto kierować się własnym doświadczeniem i autoobserwacją, zawsze można znaleźć drogę kompromisu i naprzemiennie stosować delikatniejszą pielegnacje. Szampon posiada ✓ substancje antystatyczne które zapobiegają elektryzowaniu , dzięki czemu zauważyłam maksymalny efekt wygładzenia ✓ olej arganowy który odżywia i nadaje włosom zdrowego , naturalnego blasku ✓amidimethicone ( silikon) polecany do włosów suchych , ułatwia ich rozczesywanie , pogrubia i natłuszcza, poleca się jego zastosowanie zimą i latem, gdy temperatura nie sprzyja utrzymaniu kondycji włosów , silikon ten chroni przed nadmiernym promieniowaniem słonecznym. Produkt ten zawiera również wiele innych wspomagaczy i silikonów które znajdują swoich zwolenników jak i przeciwników , wybór należy ostatecznie do nas samych. Zapach sam w sobie jest przyjemny , elegancki z nutą arganowej słodyczy lecz towarzy nam wyłącznie podczas mycia , na włosach dość szybko się ulatnia. Produkt zawiera 385ml szamponu i taka sama zawartość odżywki , jest to standardowa ilość jak na miesięczny zabieg silnego oczyszczania i odżywiania włosów , jeżeli chodzi o cenę jest w pełni adekwatna co do jakośći.
    Zalety:
    • maksymalne wygładzenie
    • brak puszenia
    • łatwe rozczesywanie
    • efekt prostych , zdrowych włosów utrzymujący się do następnego mycia
  • 19 lutego 2019 o 11:50
    Może...
    Kiedyś już czaiłam się na szampony Organix, ze względu na ich cudowny zapach :) Szampon Keratin Oil ma cudowny zapach pina colady! Włosy po jego użyciu pachną oszałamiająco. Sam skład nie powala, ale znajdziemy w nim także te dobre składniki. Mam włosy normalne z tendencją do przetłuszczających się u nasady i suchych na końcach. O ile szampon świetnie radzi sobie z bardziej suchą częścią włosa, o tyle nie do końca zdaje egzamin przy przetłuszczających się nasadach. Niestety włosy dość szybko się przetłuszczały, i nawet suchy szampon nie ratował sytuacji. Plusem na pewno jest fakt, że moje włosy absolutnie nie potrzebowały dodatkowej odżywki, bez problemu mogłam je rozczesać po zastosowaniu jedynie samego szamponu. Wydaje mi się, że to cudeńko bardziej sprawdzi się u osób z suchymi włosami lub przy stosowaniu dodatkowego szamponu do włosów przetłuszczających się na skórę głowy. Jednak nie wiem czy warto tyle płacić za taki efekt.
    • ładnie rozplątuje włosy
    • nie wymaga dodatkowej odżywki
    • nawilża suche włosy
    Wady:
    • cena!!!
    • nie dla włosów ze skłonnością do przetłuszczania