WIZAŻ logo
Odżywki do włosów

Hairmate Acid Rain, Zakwaszająca mgiełka ułatwiająca rozczesywanie z termoochroną

4,4 (14)
2 hity!

allegro

• 3 sierpnia 2026 o 5:23
    Kwaśne pH i miękkie włosy bez obciążenia
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Na co dzień suszę włosy po każdym myciu, dlatego kosmetyk z termoochroną jest u mnie obowiązkowy. Zdecydowałam się na Hairmate Acid Rain, bo zaciekawiła mnie formuła oparta na kwaśnym pH. W teorii miała domykać łuski włosa, ułatwiać rozczesywanie i chronić przed wysoką temperaturą. Po około miesiącu regularnego stosowania mogę powiedzieć, że producent nie rzuca słów na wiatr. Mgiełkę aplikuję na wilgotne włosy przed suszeniem. Już podczas rozczesywania czuć różnicę. Szczotka sunie po włosach znacznie łatwiej, a końcówki nie plączą się i nie szarpią. Po wysuszeniu włosy są miękkie, gładkie i przyjemnie sypkie. Najbardziej podoba mi się jednak to, że efekt wygładzenia nie odbywa się kosztem objętości. Mam cienkie włosy, które bardzo łatwo obciążyć, a tutaj nie zauważyłam ani przyklapu, ani szybszego przetłuszczania. Ogromnym plusem jest dla mnie skład. Oprócz kwaśnego pH znajdziemy tu keratynę wspomagającą wygładzenie włókna włosa, proteiny roślinne oraz olej z pestek czarnej porzeczki i olej z orzechów brazylijskich, które pomagają utrzymać miękkość i blask pasm. Dodatkowo produkt zapewnia termoochronę, dlatego dobrze wpisuje się w codzienną pielęgnację osób regularnie korzystających z suszarki czy prostownicy. Na uwagę zasługuje też samo opakowanie. Jest wygodne, dobrze leży w dłoni, a atomizer rozpyla delikatną, równomierną mgiełkę, dzięki czemu produkt łatwo rozprowadzić bez moczenia włosów. Jedynym elementem, który może być kwestią gustu, jest zapach. Jest wyraźny i utrzymuje się na włosach przez jakiś czas. Mnie nie przeszkadza, ale osoby preferujące bardzo subtelne kompozycje mogą odebrać go jako zbyt intensywny. To jedna z tych mgiełek, które naprawdę ułatwiają codzienną pielęgnację. Nie obiecuje spektakularnej odbudowy zniszczonych włosów, ale świetnie wygładza, ułatwia rozczesywanie, dodaje blasku i zapewnia ochronę podczas stylizacji. Za takie połączenie działania z lekką formułą zdecydowanie mogę ją polecić.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
    11 czerwca 2026 o 6:34
    Jako taki
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Mam delikatne włosy do pasa. Mgiełka całkiem fajnie sprawuje się na moich włosach, ułatwia rozczesywanie. Ale dla moich włosów wydajność to dramat :/ przy codziennym użytkowaniu mgiełka wystarczyła mi na 2 może 3 tygodnie.
    Zalety:
    • działanie na włosach
    • łatwe rozczesywanie
    • wpływ na włosy
    Wady:
      star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
  • 20 maja 2026 o 6:34
    Włosy bez kołtunów
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Mgiełka przy moich długich włosach bardzo dobrze się sprawdza. Jesli nie mam czasu na nakladnie odzywek na rozczrsywanie to zastepuje ja tym sprayem. Ma neutralny zapach i jest bardzo wydajna.
  • 28 kwietnia 2026 o 17:40
    Bardzo przyjemny spray
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Robi tafle na włosach. Zapach jak typowy produkt do stylizacji. Fajny atomizer i ciekawy pomysł na opakowanie. Wydajny, starcza na długo. napewno kupię ponownie
    Zalety:
    • Fajny atomizer
    • Ładny zapach
    • Glossy hair
    Wady:
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    15 kwietnia 2026 o 9:37
    mgiełka
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Ta mgiełka bardzo dobrze sprawdza się u mnie w codziennej pielęgnacji włosów. Po jej użyciu włosy dużo łatwiej się rozczesują, nie plączą się i są bardziej gładkie. Fajnie też wygładza kosmyki i zmniejsza puszenie, szczególnie przy włosach suchych albo zniszczonych. Duży plus za to, że ma działanie zakwaszające włosy po niej są bardziej błyszczące i wyglądają na zdrowsze. Do tego termoochrona to dla mnie duży atut, bo używam suszarki i prostownicy. Mgiełka jest lekka, nie obciąża włosów i nie sprawia, że szybciej się przetłuszczają. Zapach też jest przyjemny i nie za mocny.
    Zalety:
    • termoochrona i zakwaszenie w jednym więc duży plus za 2 w 1
    • działanie
    • efekt wow