Pianki do mycia twarzy

Kagami Pianka do demakijażu jak w gabinecie

• 6 lutego 2025 o 22:43
    Kagami znaczy piękno
    Podobnie jak Smerfetka kupiłam nie tak dawno w Dino tą piankę gdzie chyba jest dostępna jedynie tam tak łatwo bo w ostatnim czasie robiąc zakupy widuję wiele produktów a tego nigdzie wcześniej nie zauważyłam dlatego gdy tylko pianka ta rzuciła mi się w oczy to musiałam ją przetestować a głównie dlatego że lubię testować nowości do demakijażu a kosmetyków w takiej formie jeszcze nigdy nie miałam okazji wypróbować więc od razu ją zakupiłam a cena nie była wygórowana, wykonałam demakijaż i już wiem że warto było bo skład jest rewelacyjny a sposób w jaki skóra twarzy zostaje oczyszczona jest równie dobry bo każdy makijaż i każde zanieczyszczenie jest zmyte tą lekką jak mgiełka pianką a cera jest skutecznie nawilżona i wzbogacona o wiele niezbędnych substancji naturalnych a więc wszelkie kwasy, wyciągi i ekstrakty które dbają o zdrowy wygląd i kondycję naszej skóry dlatego stosowałam ją regularnie i nadal to robię i będę myć nią twarz tak długo aż się skończy i polecę do Dino po kolejną bo naprawdę warto, używam wiele produktów jak już wspominałam oraz testuję każdą nowość ale ta pianka jest naprawdę warta polecenia, warto sprawdzić jej skład i się przekonać.
    Zalety:
    • Bardzo przyjemny i skuteczny produkt do demakijażu o cennym składzie
    Wady:
    • Nie wymienię
  • 13 lipca 2024 o 15:09
    Pianka na piątkę
    Piankę zauważyłam na półce w Dino podczas codziennych zakupów. Zainteresował mnie napis że " produkt jak z gabinetu" , spojrzałam na skład i zaskoczyłam się bo jest dobry . Zapach pianki jest bardzo ciekawy inny niż te wszystkie oklepane cytrusowe czy kwiatowe. Tak jak stwierdziła inna Recenzentka przypomina luksusowe perfumy . Możliwe że tak pachną kosmetyki profesjonalne w gabinetach ale nie wiem bo z takich usług nie korzystam. Pianka jest niezwykle puszysta i nie znika podczas mycia, wiecie nie zmienia się od razu w wodę gdy myjemy twarz. Jest delikatna dla skóry ale czuć że jest ona dobrze oczyszczona i przygotowana na przyjęcie innych kosmetyków takich jak serum, krem. Ja jako posiadaczka suchej cery obawiałam się że może dawać nieprzyjemne odczucia ściągnięcia skóry po myciu. Nic takiego nie miało miejsca. Ośmielę się stwierdzić że jest ona przyjemnie miękka jakby troszkę nawilżona. Nigdy nie odczuwałam żadnego pieczenia czy dyskomfortu podczas używania pianki Kagami. Nie pogorszyła mi stanu skóry ani nie wysypało mnie po niej. W składzie ma niacynamid, kwas hialuronowy , gliceryna, panthenol, mocznik. Ciekawaym elementem jest ekstrakt z kłosowca meksykańskiego który ma działanie kondycjonujące, łagodzące zaczerwienienie, przeciwutleniające, relaksujące i ochronne dla skóry Zaciekawiła mnie ta marka i chyba kupię więcej kosmetyków od nich bo spodobała mi się pianka więc reszta też może okazać się przyjemna.
    Zalety:
    • Plusy
    • cena ok.15zł
    • ładny niecodzienny zapach
    • puszysta pianka
    • dobry choć nie idealny skład
    • skuteczne oczyszczenie
    • pompka działa sprawnie, nie zacina się
    • minimalistyczne opakowanie takie troszkę apteczne, osobiście wolę bardziej kolorowe, przyciągające oko grafiki ale nie jest to tak bardzo ważne, liczy sie zawartość
    Wady:
    • w składzie fenoksyetanol i tetrasodium DTA
  • 6 kwietnia 2024 o 23:17
    Zapach drogich perfum
    Pianka do demakijażu Kagami: • zawiera kwas hialuronowy, który działa przeciwzmarszczkowo i nawilżająco • dodatek mocznika utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia • niacynamid stymuluje syntezę kolagenu i ceramidów • piankę wystarczy wstrząsnąć i wydusić jedną pompkę kosmetyku żeby dokładnie oczyścić twarz, do zmycia makijażu trzeba powtórzyć czynność • nie pozostawia uczucia ściągnięcia • opakowanie 150 ml Pianka mnie nie uczuliła ani nie podrażniła skóry. Kosmetyki Kagami są dostępne w sieci sklepów Dino, myślę że cena jest bardzo przystępna. Kagami (z japońskiego znaczy lustro). Skóra jest odzwierciedleniem naszego stanu zdrowia, nawyków żywieniowych oraz  codziennej pielęgnacji.