Olejki do ust

beBIO Glazed Lips, Smooth Berries, Naturalny żelowy olejek do ust

notino.pl
beBIO Olejek do Ust Smooth Berries 10ml

• 7 maja 2025 o 22:21
    słabe nawilżenie i nietrwały efekt
    Niestety, ten produkt okazał się rozczarowaniem. Choć obiecuje nawilżenie i ochronę ust, u mnie nie spełnił tych funkcji. Żelowa konsystencja jest zaskakująco lepka, a po kilku minutach od nałożenia miałem wrażenie, że produkt się „roluje” i zostawia nieprzyjemną warstwę. Nie dawał uczucia głębokiego nawilżenia – raczej powierzchowny efekt, który szybko znikał. Zapach Smooth Berries miał być delikatny i naturalny, ale dla mnie był dziwnie chemiczny, mimo że skład teoretycznie ma być naturalny. Aplikator również nie przypadł mi do gustu – mało precyzyjny i niehigieniczny przy częstym używaniu.
    Zalety:
    • delikatny połysk
    • naturalny skład
    • poręczne opakowanie
    Wady:
    • krótka trwałość
    • słabe nawilżenie
    • może się rolować
    • lepkość
    • nie każdy polubi zapach
  • 16 lutego 2025 o 8:30
    Straszny zapach i konsystencja
    Jest to moja pierwsza opinia na wizażu i specjalnie odkopałam to konto, żeby napisać jak bardzo nie trawię tego olejku. Zapach chemicznej mamby truskawkowej, konsystencja wcale nie żelowa, a zwyczajnie oleista. Jeśli nałożymy na usta trochę za dużo to spływa. Opakowanie nie sprzyja dobremu dawkowaniu olejku. Może delikatnie zmiękcza usta, ale nie ma sensu męczyć się z taką konsystencją, bo na rynku dostępne są dużo lepsze balsamy do ust, które naokoło ust nie robią różowawej granicy. Nie mogę się doczekać, aż skończę to opakowanie, już więcej nie zawita w mojej kosmetyczce.
    Zalety:
    Wady:
    • sztuczny zapach
    • zbyt rozwodniona konsystencja
    d_t_b
    12 lutego 2025 o 18:09
    Jest poprawny.
    Olejek w żelu z Bebio zakupiłam przypadkiem w Rossmannie. Nie miałam niczego do ust przy sobie, czułam mocne przesuszenie i ściągnięcie, a że Rossmann był po drodze to wstąpiłam i kupiłam.... z polecenia Pani ekspedientki. Olejek w żelu umieszczono w tubce, a ta jest w kartoniku. Pod nakrętką jest sztywna końcówka, przez którą wydobywa się olejkowy żel, coś jak na zasadzie działania kleju w tubce. By go wydobyć trzeba ja nacisnąć. I tutaj poprzez naciśnięcie na tubę wydobywa się dość gęsty produkt, który na ustach staje się lekki i daje natychmiastowe nawilżenie i ukojenie. Moje spragnione wtedy otulenia usta były zachwycone. Szybko odzyskały komfort. Olejek nie ma koloru, choć tubki mogłyby sugerować, że takiego mamy się spodziewać. Nic bardziej mylnego. Tutaj otrzymujemy bezbarwny produkt, który daje piękny błysk, taflę na ustach. Zero koloru, zero drobin. Delikatnie pachnie owocami. W smaku... bardzo średni. Taki typowy wazelinkowaty posmak. Nic specjalnego. Jeśli potrzebujesz natychmiastowego otulenia to to jest fantastyczne. Nie rani suchej na wiór skóry, a wspaniale ją otula. Takie sos na już, jeśli jesteś blisko Rossmanna :) Opakowanie jest ok, wygodne w użyciu. Nic nie cieknie, nie lepi się. Czy kupię ponownie, nie wiem. Aktualnie mam mnóstwo innych, fajniejszych propozycji w torebce.
  • 7 lutego 2025 o 17:46
    Pięknie pachnie i tyle
    Testowałam aż do końca opakowania, pierwsze wrażenie super! Niestety przy kolejnych razach zauważyłam mocne wysuszanie ust. Usta błyszczą się przez 10 min potem ten błyszczyk robi się suchą skorupką i ciężko na prawdę doprowadzić potem usta do nawilżenia. Duży plus za wygodne opakowanie oraz piękny zapach!
  • 30 grudnia 2024 o 2:43
    Cudowny
    Olejek bardzo wygładza usta. Gdy go mam na sobie mam wrażenie, że są takie jedwabiste, miękkie. Mam wersję owocową i kokosową , żadna z nich nie daje koloru, ale ładnie nabłyszcza usta jak błyszczyk. Bardzo wydajny.
    Zalety:
    • zmiękcza i wygładza
    • ładnie pachnie
    • wydajny

Zobacz także inne Olejki do ust