Płyny do higieny intymnej

Pollena BIAŁY JELEŃ Żel do Higieny Intymnej z Korą Dębu 500ml

iwonab1
    1 kwietnia 2025 o 16:51
    Delikatnie myje.
    Żel do higieny intymnej z korą dębu kupiłam w markecie w cenie ok 10 złotych. Przezroczyste opakowanie zawiera 500 ml gęstego, pomarańczowego żelu. Dzięki opakowaniu widzimy ile produktu nam zostało a pompka ułatwia nam jego dozowanie. Żel jest hipoalergiczny, dobrze się pieni oraz spłukuje. Delikatnie myje, a ekstrat z kory dębu działa antybakteryjne i grzybobójczo. Jest łagodny dla delikatnych i intymnych miejsc. Żel łagodzi stany zapalne . Jest wydajny wystarcza na dłuższy czas. Nie wysusza skóry ani nie wywołał żadnych uczuleń. Idealny do codziennego stosowania. Jak dla mnie produkt tej firmy, jest jednym z moich ulubionych żeli do higieny. Polecam.
    Zalety:
    • Delikatnie myje
    • Idealny do wrażliwych miejsc
    • Łagodzi stany zapalne
    • Delikatny zapach
    • Nie podrażnia
    • Wydajny
    Miroku
    4 czerwca 2024 o 17:46
    Dobry, zwyczajny
    Bardzo lubię produkty Białego Jelenia i darzę je ogromnym zaufaniem, dlatego kupując nowy płyn do higieny intymnej zdecydowałam się na tę firmę. Recenzowany produkt to takie typowy zwykły płyn do codziennej higieny-poprawnie myje i odświeża, a jednocześnie nie przesusza oraz nie podrażnia tych delikatnych okolic. Podczas łagodnej infekcji nie pogarsza stanu, chociaż jednocześnie nie zauważyłam by koił czy łagodził-pod tym względem jest absolutnie neutralny, co mnie nie zaskakuje, kosmetyk jest oparty na SLeSie czego byłam w pełni świadoma przy zakupie. Awaryjnie myłam nim twarz-sprawdza się w tej roli, więc na wyjazdowe 2w1 będzie dobrą opcją ;) Opakowanie do bólu proste, ale wygodne, po pompka się nie zacina i dobrze dozuje produkt. Żel jest dosyć gęsty(i wydajny, ponad cztery miesiące codziennego użytku), pieni się dobrze oraz bezproblemowo wypłukuje. Zapach z kategorii ziołowo-mydlanych, według mnie neutralny.
  • 8 maja 2024 o 17:41
    Idealny w sytuacjach kryzysowych (i bez nich także!)
    Po nieudanych testach z rozreklamowanym Lactacydem w wersji rzekomo 'łagodnej' (hahaha, dobre kur... sobie!) [ODSYŁAM DO RECENZJI zatytułowanej: "Wpłynęłam na suchego przestwór oceanu..."] Biały Jeleń z korą dębu raz-dwa wybawił mnie z poczucia suchości i ściągnięcia, zniwelował podrażnienia. Naprawdę myślałam, że nabawiłam się jakiejś infekcji, ale okazało się, że to nic poważnego - ot, po prostu źle dobrany, wysuszający płyn. Biały Jeleń w wersji z 'korą dębu' przywrócił komfort, przyniósł natychmiastową ulgę (którą było czuć już w momencie aplikacji!) i nawilżył miejsca intymne zauważalnie już po pierwszym użyciu; drugi czy trzeci raz sprawił, że uczucie suchości zostało całkowicie pokonane. Po tym doświadczeniu dałam sobie spokój na eksperymenty na długi czas i pozostałam przy sprawdzonym, najlepszym Białym Jeleniu (nawet AA nie chciałam wtedy stosować - choć wiedziałam, że mnie nie podrażnia, ani nie wysusza). Przez całe długie miesiące używałam tylko tego płynu. Odznacza się niewiarygodną wręcz wydajnością, dość gęstą konsystencją, bardzo przyjemnym zapachem (czyżby kosz świeżych pomarańczy? może grejpfrut?), tworzy mocną, ciężką pianę, którą łatwo spłukać. Jedna pompka starcza na umycie CAŁEJ strefy intymnej z uwzględnieniem kawałka ud i pośladków. Zapewnia skuteczną pielęgnację wrażliwych miejsc intymnych. Dokładnie, a przy tym delikatnie czyści. Odświeża na długo-długo!, odczuwalnie koi już podczas mycia, a nawet 'sprząta' po szkodliwych kolegach (np. po Lactacydzie). Ta kora dębu, znana ze swoich właściwości ściągających i antyseptycznych, rzeczywiście jest obecna i działa jak należy! Żel nie kosztuje dużo, a czyni cuda. Czy ma jakąś wadę? Zacinającą się pompkę. To jego jedyna 'wada'. Żel sam w sobie jest SUPER!!! Polecam serdecznie, jeśli czujecie nieprzyjemność suchość, którą chcecie szybko zwalczyć, lub po prostu szukacie czegoś naprawdę świetnego do higieny intymnej.
  • 16 lutego 2023 o 15:15
    Naprawdę dobry!
    Markę znam od dawna. Często stosowałam od nich żele pod prysznic i były ok. Teraz przyszedł czas na żel do higieny intymnej, który jest naprawdę dobry. Ma fajne opakowanie z pompką idealnie dozującą produkt. Pojemność to 500 ml, które starczają na długo ( u mnie ponad 3 miesiące stosowania). Kosmetyk ma przyjemny, delikatny zapach, a jego konsystencja jest żelowo płynna. W składzie zastosowano ekstrakt z kory dębu, alantoinę, pantenol oraz kwas mlekowy - substancje znane ze swoich właściwości pielęgnacyjnych. Produkt podczas używania dobrze się pieni, myje i spłukuje. Nie powoduje alergii ani innych podrażnień. Łagodnie działa na skórę, neutralizuję nieprzyjemny zapach i działa odświeżająco. Dla mnie to ideał codziennej pielęgnacji miejsc intymnych.
    Zalety:
    • łagodne działanie na skórę
    • nie powoduje podrażnień i alergii
    • w składzie ma substancje pielęgnujące skórę i śluzówkę
    • działa odświeżająco i neutralizuje nieprzyjemny zapach
    • dobrze się pieni i spłukuje
    • pojemność
    Wady:
  • 9 sierpnia 2022 o 15:27
    Używam na przemian z innymi
    Od lat kupuje kosmetyki z firmy Biały Jelen. Są tanie ale dobrej jakości. Płyn do higieny intymnej z kora dębu używam na przemiennie z innymi ponieważ skóra okolic intymnych przy dłuższym stosowaniu jednego preparatu staje się sucha i podrażniona. Żel do higieny intymnej znajduje się w plastikowej kwadratowej butelce z aplikatorem typu pompka. Żel koloru bursztynowego. Żel nie posiada specyficznego zapachu bardziej taki nieokreślony. Żel ma fajna konsystencję wystarczy naprawdę niewiele aby dobrze się umyć. Żel delikatnie się pieni . Dobrze się spłukuje. Nie powoduje swędzenia i reakcji alergicznych. Żel dobrze odświeża i sprawia że w tych miejscach czuje się świeżo i komfortowo.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Odświeża
    • Nie powoduje reakcji alergicznych

Zobacz także inne Płyny do higieny intymnej