Żele pod prysznic

Ziaja Świąteczne Aromaty, Korzenny Piernik, Pianka do mycia

• 31 stycznia 2025 o 12:48
    Sama przyjemność! :)
    Zdecydowanie to mój ulubiony produkt z całej serii korzenny piernik :) Puszysta pianka idealnie nadaje się do mycia dłoni, jest wydajna, konsystencja niczym puszysta chmurka wspaniale pachnie pierniczkami :) Mam w domu dziecko i uważam, że pianka jest idealna dla dzieci. Jedna doza wystarcza na umycie rączek, można też zaoszczędzić wodę bo lekko się spłukuje ze skóry. Pozostawia subtelny zapach na skórze dłoni - my mieliśmy też krem do rąk który ten zapach pozwalał zatrzymać na dłużej. Zaznaczę, że córka ma wrażliwą skórę, skłonną do alergii szczególnie na dłoniach a pianka jest delikatna, bo jej nie podrażniała :)
    Zalety:
    • wspaniały zapach
    • wydajna
    • świetna dla dziecka
    • delikatna dla wrażliwej skóry
    • wygodny dozownik z pianką
    Wady:
  • 18 stycznia 2025 o 20:45
    Piernikowa chmurka
    Testując zestaw piernikowy od Ziaji najmniej podobała mi się nie właśnie pianka myjąca, bo nie sięgam po takie formuły w przypadku mycia ciała. Postanowiłam dać jej jednak szansę i wypróbować do mycia rąk. Pianka okazała się całkiem przyjemna, ma puszystą konsystencję, skutecznie ale delikatnie oczyszcza dłonie. Zapach pierniczków całkiem dobrze utrzymuje się po umyciu, co pozytywnie mnie zaskoczyło. Opakowanie z pompką sprawdza się świetnie, dozując idealną ilość pianki. Mały minus to wydajność, szkoda że pianka szybko się kończy. Chętnie przetestuję inne zapachowe zestawy do ciała od Ziaji, bo Korzenny Piernik jest genialny :) ZALETY Zapach Skutecznie i delikatnie oczyszcza Nie przesusza Konsystencja Opakowanie z pompką WADY Wydajność
  • 17 stycznia 2025 o 19:04
    ZIAJefajna korzenna chmurka, oj jakie to milutkie
    Ta seria jest dla mnie czymś wspaniałym. No może troszkę krem do rąk odstaje od reszty, ale to doprecyzuję w osobnej recenzji :> Już wiem, że za rok przy okazji świąt znowu się pokuszę na taki zestaw. Cena całego kompletu (4 kosmetyki) była niska, wyszła mnie jakoś 33 zł, przecież to nic. A jaka frajda przy otwieraniu, wąchaniu, stosowaniu i testowanie. Ah, Ziaja jak Ty mi imponujesz za każdym razem. Nasze polskie cudowności. W ramach wstępu - piankę do mycia używamy w domu tylko do mycia rąk, uważam, że do tego nadaje się najlepiej. Przy okazji mycia ciała obawiam się, że musiałabym się namachać z naciskaniem pompki i wydobyciem pianki, bo jednak ciało ma większą powierzchnię niż dłonie, a używając produktów w tej formie czasem o prostu przelatuje mi to wszystko przez ręce (znika magicznie jak chmura). Nie przepadam za szamponami do włosów w piance i do produktów myjących ciało też się nie przekonam. Jako mydło jest fantastyycznie! Opakowanie Bardzo stabilna butelka (w kształcie trójkąta z szeroką podstawą), która niesamowicie ładnie prezentuje się na umywalce :) wykonana z twardego plastiku, z urzekającą etykietą, zwięzłą i po prostu estetyczną jak każda od Ziaji. Kolejna sprawa - aplikator. Jest bezawaryjny, nie zacina się i pracuje miękko. Dozuje całkiem sporą ilość pianki, ja jednak wolę zrobić dwa "kliknięcia", wtedy wszystko ładnie pokrywa obie dłonie i mogę przejść do masażu. Nie jestem pewna czy pompka wyciśnie płyn do końca, a nawet jeśli będą problemy, to poradzę sobie z tym rozlewając produkt bezpośrednio na skórę. Konsystencja i zapach Pianka po wyciśnięciu jest jak chmurka, aromatyczna, gęsta. Rozprowadza się ją po skórze w chwilę i na dłoniach nie niknie tak szybko. Podczas masażu nieco bieli, ewidentnie widać i czuć, że jest to produkt myjący, ale przy tym delikatny. Zmycie jej jest bezproblemowe, choć na skórze zostawia lekki nalot, ale dzięki niemu skóra jest miękka i niewysuszona. Zapach... bajka. Tak jak w przypadku żelu pod prysznic są to po prostu słodkie pierniczki i wiecie co, o wiele dłużej utrzymuje się na skórze niż w przypadku żelu właśnie. Zawsze gdy podchodzi do mnie mój facet po wyjściu z łazienki ja czuję, że wybrał umycie dłoni tą pianką, a nie mydłem, które stoi obok. Jest to bardzo przyjemny aromat, korzenny, ciepły, otulający. Bardzo nam się podoba i za to, że nie jest ani trochę chemiczny duuży duuży plus. Działanie Piankę oceniam pod kątem mycia dłoni, ciała nie miałam okazji testować, bo tak jak powiedziałam - taka forma produktu myjącego nie leży mi pod kątem wygody. Preferuję typowe gęste konsystencje żelu. Jako pewnego rodzaju mydło sprawuje się świetnie. Dobrze odświeża dłonie, zmywa wszystko, co powinno być zmyte (nawet jakieś większe ubrudzenia). Nie wysusza dłoni ani skórek wokół paznokci. Po zmyciu zostawia lekki nalot, ale nie jest irytujący, określiłabym go jako taki kojący. Przez to nie muszę stosować kremu do rąk. Także naprawdę plus. Proces mycia z tym produktem jest po prostu efektywny, to co ma być zmyte jest zmyte, to co ma być lekko nawilżone jest nawilżone i to, co ma być pogłaskane cudownymi aromatami, jest pogłaskane cudownymi, korzennymi aromatami. Naprawdę super produkt.
    Zalety:
    • niesamowicie wygodna butelka, z piękną i minimalistyczną etykietą, niewprowadzającą w błąd
    • wygodny, niezacinający się aplikator, który dozuje wystarczającą ilość pianki
    • piankę bezproblemowo rozsmarowuje się w dłoniach, po skórze sunie jak masełko
    • zapach obłędny, to słodkie pierniczki 1:1, zero chemicznych aromatów i uwaga, utrzymuje się długo po zmyciu
    • zmywa dobrze, spłukanie jej wodą to chwila
    • nie wysusza dłoni. Zostawia na nich niewielki nawilżający nalot, który koi naskórek. Nie potrzebuję używać po niej kremu do rąk
    • niska cena
    Wady:
    • dostępny niestety tylko w zestawie i w sezonie świątecznym :(